Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

TURĪBA. Tūrisms HELP!!

 
Reitings 5
Reģ: 10.12.2012
Sveikas!:-)

Gribēju noskaidrot jūsu viedokli par studijām.
Kādā līmenī angļu valoda(C1 vai C2), cik viegli vispār iestāties, cik sarežģīts mācību process, kāds līmenis un kā ar lekciju daudzumu (vai nav izstiepts 4 gados tas, ko var iemācīt 2)?
Kā ar ERASMUS programmu, par ko tur strādājāt? Vai tik tiešām viss ir tik atzīts un starptautisks un var tikt pat ASV? Cik viegli bija atrast darbu Latvijā un vai var cerēt uz darbu ārzemēs (tūrisms tomer)...?
Ja varat vel kaut ko pastāstīt- stāstīt...ĻOTI noderēs.
04.12.2015 21:53 |
 
Reitings 15
Reģ: 17.05.2014
Šobrīd mācos pirmo gadu šajā programmā. Angļu valodā grupas ir atbilstoši sadalītas pa līmeņiem, manuprāt, tas kā māca atbilst esošajam zināšanu līmenim. Ar iestāšanos nekādu problēmu nebija, aizgāju iesniegt dokumentus un viss. Budžeta vietas, ja nemaldos ir 10. Mācību process neliekas sarežģīts, visu priekšmetu prezentācijas pieejamas internetā, bet savà ziņā tas arī laupa motivāciju no rīta braukt uz skolu. Lekciju daudzums šķiet ļoti izstiepts, jo septembrī, oktobrī 5dienas bija brīvas, kā arī katra otrā 4diena brīva. Novembrī daudzas dienas bija tikai divas lekcijas. Ļoti neveiksmīgi, manuprāt, salikts grafiks, jo 1dienās ir 1. Un 4. Lekcija, kas nozīmē, ka pa vidu 3h brīvas. Šobrīd sākusies sesija, kas, manuprāt, ir ļoti labi, brīvlaikā var atpūsties nevis gatavoties eksāmeniem. Eksāmenu saraksts nav saspiests viens vai divi eksāmeni nedēļā, pirmajā semestrī jākārto 4 priekšmeti.
Cik esmu runājusi ar citiem studentiem tad ERASMUS programmās var tikt, ja ir vēlme, strādā parasti viesnîcā vai bārā/restorānā. Ļoti izdevīga prakse tieši tūrisma studentiem, jo brokastis un dzīvošana viesnīcā bez maksas, tiek saņemta neliela alga un arī Eiropas stipendija. Uz ASV tikt var. Pasniedzēji ir ļoti pretimnākoši un labprāt palīdz ar saviem sakariem Latvijas uzņēmumos.
05.12.2015 00:15 |
 
Reitings 5
Reģ: 10.12.2012
paldies par info. :)

Radās daži jautājumi:

1) Kā ar grafiku? Viegli būtu savienot ar darbu?
2)Vai ir daudz pasākumu?
3)Kā ar ārvalstu studentiem...daudz vai maz?
4)Vai ir tik augsts līmenis, lai tik tiešām strādātu ārzemēs,piem. UK?
5) Cik reāla ir iespēja iegūt divpusējo diplomu?
05.12.2015 02:40 |
 
Reitings 15
Reģ: 17.05.2014
1. Viss atkarìgs no tà kàds grafiks, ar vakara maiņàm varètu bùt viegli savinot. Pati sùtìju CV un ļoti daudzàs vietàs atteica, jo rìta maiņas nevar paņemt.
2. Pasàkumi man liekas ir pietiekośi, lìdz šim bijušas iesvètìbas, pirmssesijas pasàkums, helovìni, tagad bùs balle. Ļoti patìk, ka Turìbas studentiem pasàkumos ieeja bez maksas, bet citiem ir par draudzìgu cenu. Ja iesaisties paśpárvaldé tad pasàkumu ir vairàk.
3. Àrzemju studentu ir daudz, visi draudzìgi un laipni :)
4. Es uzskatu, ka jà. Pasniedzèji arì stàsta par studentiem, kuri devušies stràdàt citur, vai arì sàkuśi kàdà viesnìcu ķèdè Latvijà un tikuši paaugstinàti uz àrzemèm. Daudz atkarìgs no paśa, jo bibliotèkà pieejamas gràmatas, lai varètu màcìties papildus.
5. Dubultais diploms ir ļoti reàla iespèja, ja pati vèlies tad droši vari pieteikties konkursà, lai dotos studèt àrzemès, cik liela ir konkurence, nemàku teikt.
05.12.2015 15:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits