Cik tērēsiet dāvanām?

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Cik plānojat tērēt Ziemassvētku dāvanām? Un cik cilvēkus apdāvināsiet?

Vai iekrājat jau kaut kā laicīgi vai arī vienkēŗi no tekošā budžeta tērējaties?
04.12.2015 12:14 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Esmu laikam laimiigs cilveeks,jo mees te tiesaam neiespringstam ar daavanaam!!!

Mes gimenee arii jau sen neiespringstam... sogad tikai bernam davanas pirkshu, vecaki man sutis kaa vienmeer kasti ar lv gardumiem, es vinjiem davaninju kontaa.

Protams, kartinjas visiem sutishu gan.
04.12.2015 20:07 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Riidziniece-taada es biju Latvijaa!(l)Man tik loti patika taa gatavosanaas sveetkiem,bet te viss ir pilniigi citaadi!
04.12.2015 20:08 |

Reitings 3871
Story-cik diivaini,ka veel nesen muusu amerikaanu beernini priecaajaas par daavanaam ,un tagad vairs nee-priecaajaas tikai par naudu!!!Laiki mainijusies!
04.12.2015 20:10 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man vienmer ta ir, ka svetki bez pirmssvetku gatavosanas nav svetki. Nepatik viss ta baigi mierigi un leni. :-D
04.12.2015 20:11 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
priecaajaas tikai par naudu

oij, tas gan nav forshi....

zinu vienu gimeni Latvijaa (looooti turiiga), vinji saviem berniem ir iemacijushi, ka ziemassvetkos jadavina tikai pashtaisitas davanas, tad tas meitenes man pagajusho gad atsutija kurpju kasti aplimetu, izrotaatu un ieksha bija pashtaisits uzlejums, trifeles, medus burcinja, pashtaisits ievarijums un vinjaam skiet, ka pretii sanemt ko taadu ir ljoti normali. Ceru, ka spesu savam bernam iemacit to pashu, ka ne viss merams naudaa.
04.12.2015 20:16 |

Reitings 502
Mēs apdāvinām manus radus un dažus kopējus draugus. Vīra radi Ziemassvētkus nekad nav tā svinējuši.
Mums ir maksimums 15 eiro, bet summa vidēji ir 10 eiro un, jāa var iegādāties ļoti feinas un pārdomātas dāvanas. :) Daudz ko iegādājos jau laiciņu atpakaļ,lai viss nav vienā laikā - piemēram, vienai draudzenei patīk siera kūkas cept, pagaidām viņai ir tikai 2 receptes, Zvaigznē bija bankrota cenas un siera kūku grāmata bija no pārdesmit eiro pa 4, uzreiz zināju, ka viņai derēs. Draudzenes meitiņai nopirku spēli - arī liela sanāca uz atlaidi pa 70%. Māsīcām latvju rakstu cepurītes. Mammai albumu ar bildēm. (l) un vēl tādā veidā, ņemot vērā tuvinieku mazās vēlmītes vai hobijus.
04.12.2015 20:19 |

Reitings 3871
Story-nu meiteniite man atsuutija pastaisiitu vainadzinu-kaa es to nosaucu -"marihuanas vainadzins",jo bija izgaajis cauri visaam iespeejamaam kontroleem.Viss no dzunglu augiem-loti smuks.Vina it kaa noveertee to visu,bet pati grib sev visu pirkt taadu,kas tiesaam ir vinas gaumee un to reizeem ir gruuti nokert pat man:-D
Faktiski es arii esmu liidziiga!Man patiik sanemt peedeejaa laikaa tikai taadas daavanas,kuras es varu izmantot-taadas praktiskas,tajaa pasaa laikaa,negribu lai cilveekiem buutu neeertiibas man mekleet ilgi un dikti,jo gruuti izdabaat utt
04.12.2015 20:29 |

Reitings 1761
Ak vai, neesmu vel pat sakusi domat par Ziemassvetku davanam!
Parasti apdavinos tikai ar pasiem tuvakajiem un tie ir vien paris cilveki. Materiali kadi 500-600€ varbut bus. Man gan loti patik sagadat citiem prieku un uzdavinat to, ko karojas, nedomajot par naudu. Un rokdarbniece es tiesam neesmu.
Man gan ir bijusi ar vienreizeji un loti mili Ziemassvetki vispar bez davanam un nekada vaina. Galvenais, ka ir ista eglite, sniegs aiz loga, piragi un piparkukas. (l)
04.12.2015 21:42 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Tā kā es visu parasti atlieku uz pēdējo brīdi, dāvanu izdevumus nākas segt no viena mēneša ienākumiem. Šogad šķiet, ka sanāks diezgan ekonomiski, jo drauga ģimenē, kur parasti daudziem cilvēkiem sanāk dāvanas pirkt, sarunājām, ka taisīsim izlozi. Tā nu tur sanāks tikai vienu dāvanu pirkt. Atliek man savam draugam un manai ģimenei (tur gan izloze nebūs) - mammai un tētim, abiem brāļiem un abām omītēm, opīšiem. Es ceru nepāriet baigi pāri kādiem 100 eiro, bet nu tad redzēs.
04.12.2015 21:57 |

Reitings 4298
Nevajag domāt, ka dāvanu iegāde cilvēku padara nelaimīgu un laimīgi ir tikai tie, kas šajos svētkos nedz saņem, nedz dāvina dāvanas! ;-)

Man ļoti ļoti patīk dāvināt dāvanas. Turklāt šogad pērku ļoti daudz dāvanas trūcīgu ģimeņu bērniem, kurus nepazīstu, bet zinu, ka par šīm dāvanām viņi bezgala priecāsies un viņu emocijas būs mana vislielākā un vērtīgākā dāvana šajos svētkos! (l)
04.12.2015 22:03 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Šogad svētkus svinēsim pie manis, līdz ar to no manis būs jauka atmosfēra (cerams :D) un gardas vakariņas :) Uz dāvanām ļoti neiespringstu, manā ģimenē nav pieņemta tāda īpaša apdāvināšanās, un lielākā daļa man tāpat dāvina naudu, jo man visa kā esot gana :D Tad es laikam dažkārt vairāk priecātos par kādu jauku, mazu dāvaniņu, jo naudiņu varu nopelnīt pati :-)

Par dāvanām citiem - tieši dāvanām nekad neesmu atlikusi, lielas summas tam netērēju, un tas simts eiro nekādu īpašu robu mēneša budžetā neveido :D Apdāvināšu vecākus, vecvecākus, mazo brāli, draugu un tas laikam arī viss :-) Kaut ko simbolisku vēl drauga vecākiem noteikti svētkos aizvedīšu, un, protams, jāizdomā, ko mīļu un jauku, bet tajā pat laikā gana simbolisku pielikt klāt mazajiem rakariem pie liecībām (l) :-D
04.12.2015 22:49 |

Reitings 3871
Freya-vienreizeeji!Malacis!(l)
04.12.2015 22:50 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Nekādi mega tēriņi nav paredzēti. Kkādas 2 loterijas par nelielu summu. Un protams bērni :D bet tā kā mūsu ģimenē viņi ir 2, tad baigākais robs kabatā nebūs :D
04.12.2015 23:12 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nav ne jausmas, joprojaam. Sis tas ir iegadats, bet neko grandizou neplanoju.

Joprojam cinos ar idejam ko davinat virietim kuram skietami visa vajadzigaa ir. Idejas? (s)
05.12.2015 11:53 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ak jā, un šogad līdzīgi kā Freya plānoju izveidot vismaz vienu dāvanu kādai trūcīgai ģimenei :)
05.12.2015 11:59 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Ziemassvētki nepatīk tieši tā iemesla dēļ, ka ar akcijām un reklāmu saukļiem tiek veicināts dāvanu kults, ka tik kādam kaut ko uzdāvināt. Ka tik ko dārgāku, ko vērtīgāku. Vairāk vērību pievēršu tuvinieku kopā būšanai un sajūtām, ne dāvanām.

Īsti nesaprotu šādus komentārus.. Tie, kas dāvina dāvanas nepievērš vērību tuvinieku kopā būšanai un sajūtām? :D Pilnīgi greiza doma. Dāvanas ir kaut kas, bez kā ziemassvētkus nevarētu iedomāties, jo tieši sājā laikā īpaši tiek piedomāts pie tā, ko katrs varētu kārot, kā otru iepriecināt, kā atrast tās materiālās lietas, kas papildus citām fantastiskām ziemassvētku izjūtām varētu dot vēl lielāku prieka un laimes sajūtu. Jo protams, ka dāvanas nav galvenais, bet būtu muļķīgi noliegt, ka atbilstošas un piemkelētas lietas tomēr varētu katru ģimenes locekli padarīt vēl kaut par gramu priecīgāku. Un tas taču ir tas, ko (vismaz es) vēlos - maksimāli iepriecināt. Ja runājam par dāvanu vērtību, tā var būt no 5 eiro -100 - viss atkarīgs no tā, ko katrs konkrētais cilvēks varētu vēlēties... Omītei tas šogas būs žurnāla abonaments un jaunas čības, tētim videoreģistrators, mammai brīvdiena spa, jo zinu, cik grūti viņa šobrīd strādā un cik ļoti būtu nepieciešama atpūta. Un tieši šādas domas un plāni dāvanas padara par kaut ko vairāk, kā vienkārši priekšmetu. Šogad jāapdāvina aptuveni 15 cilvēki, lielākā daļa jau sagādāta un iztērēti aptuveni 400 eiro. Katru gadu atlieku naudu pa bišķiņam, lai nebūtu bankrots :D
05.12.2015 12:07 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
atsutija kurpju kasti aplimetu, izrotaatu un ieksha bija pashtaisits uzlejums, trifeles, medus burcinja, pashtaisits ievarijums un vinjaam skiet, ka pretii sanemt ko taadu ir ljoti normali. Ceru, ka spesu savam bernam iemacit to pashu, ka ne viss merams naudaa.

Vispaar , lai sho pagatavotu arii nepiecieshami liidzekli , un citreiz kopumaa saliekot sanaak tie pashi 20 eur par izejvielaam . Taapeec pashtaisiitas daavanas ne vienmeer buus tas , kas leetaakais , ja vien netaisa un nedaavina kaadu no mezhaa salasiitaam velteem kompoziiciju kaa vainagi utml .
Taas pashas pashtaisiitaas rotas maksaa naudu , jo izejvielas jaapeerk pasham . Noadiit kaut ko , arii jaamaksaa par dziju , par pogaam, par bantiiteem un sazin ko veel .

to es taa atkaapei , jo taa vien shkiet , ka pashtaisiitas daavanas tiek uztvertas par kaut ko baigi leetu . Nu ne vienmeer .
05.12.2015 12:14 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Liepulapa, kādu videoregjistratoru nopirki tētim? Es no tiem neko nesaprotu:-D
05.12.2015 12:15 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
black dress es arī īsti neko nesaprotu :D Bet ar brāli sametāmies šādam - viņš teica, ka esot ok :D
http://garmin.lv/lv/produkti/on-the-road/video-registratori/010-01507-01/
05.12.2015 12:25 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man jāapdavina 3 cilvēki. Ceru iekļauties 60 EUR. Bet dāvanā pērku tikai to, ko cilvēks vēlas. Ja vēlas ko dārgu, tad vairāki cilvēki (ģimene) metāmies un pērkam vienu dārgāku dāvanu, ka vēlēšanās ir līdz 20 EUR robežās, tad katram atsevišķi.
05.12.2015 14:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits