Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Izvēles priekšā.

 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Daudzas mani atcerēsies no iepriekšējam diskusijām. Vārdu sakot nekas manā eksistencē nav mainījies, jo projām uzturos toksiskajā vidē un klausos ''mātes'' nievājošajos izteicienos.
Bet tagad atkal bija mums kašķis, par ko pastāstīju māsai. Viņa saka, ka drīz bez smadzenēm tur palikšu, tā noteikti ir. Māsa iesaka atrast citu dzīves vietu un dzīvot neatkarīgi no viņas un apsola palīdzēt ar naudām, vēl ir arī brālis, kas var palīdzēt.
Viss jau tiktāl būtu jauki, teorētiski var dzīvot skolas viesnīcā, bet praktiski tas tik viegli nebūs. ''Māte'' negrib atlaist savu kontroli un mani kaut kur laist. Ja man pietiks spēka un es uzdrīkstēšos mēģināt mukt, viņa cīnīsies ar visiem zemiskajiem līdzekļiem. Varu iedomāties kā viņa brauks uz skolu un kliegs, cik es viņai slikts, nepaklausīgs, izlutināts bērns, kas viņu nabadzīti, slimo māti ir piekāvis. Nedomājat, ka es pārspīlēju - ir bijušas daudzas līdzīgas situācijas ar vecākajiem bērniem. Viņa ir vienkārši neprognozējama un reāli bīstama. Draudi man vēl tagad ausīs skan..''Tu tikai pamēģini, tad tu redzēsi...''
Un sliktākais ir tas. ka neviens jau neko no īstās situācijas neko nesajēdz, bet nosodīt, gan visi māk. No virspuses jau vis izskatās jauki un labiņi - nu tik jauka, labiņa, mīloša māte, bet viņas īsto seju ir redzējuši tikai paši paši tuvākie, kas zin to kāds briesmonis viņa patiesībā ir. Viņas meliem un manipulācijām visi arī tic. Parasti domājot par ģimeni, nekas tāds taču pat prātā nenāk.
Vai ir jēga kādam kaut ko skaidrot? Pirmais tas ir šausmīgi sāpīgi un apkaunojoši un nav garantijas, ka kāds vispār ticēs īstai patiesībai, kas izklausās pēc muļķībām.
Un ja neko nedaru lietas labā, tad ir jāpacieš. Visi mēsli ir jāpacieš ar aizvērtu muti, ja, protams, negrib pa to muti dabūt. Pret tādu cilvēku nav reālas iespējas uzvarēt, viņai liekas, ka taisnība vienmēr ir bijusi un būs viņai. Visi citi var iet ellē. Un tik ļoti gribas kaut kādu taisnīgumu dabūt, par visām šīm ciešanām... Bet kā jau saka viss nāk atpakaļ, un viņa jau maksā par saviem grēkiem.
Tik smagi ir, kad esam sabiedrībā, viņa iztaisās par baigo māmulīti, nabadzīti un cietēju, kam neviens bērns neko vecumdienās nepalīdz. Cilvēki jau nesaprot - Tas ir kā nepalīdz mātei? Māmiņa taču, gan jau būs labi un palīdzēs... Liekulības kalngals, cilvēkos viņa ir pavisam cits cilvēks, un tad var cilvēkiem atkal žēloties, ka visi par viņu aizmirsuši, neviens viņai naudu nedod, kaut ārzemēs strādā. Man tas viss ir jāklausās un es jūtu, ka cilvēku viedoklis par mani mainās, mēs izskatāmies kā sliktie,,bet viņa nabadzīte. Viņa jau brīnās, ka kāds svešs cilvēks par mani kaut ko labu saka un uzslavē, viņa jaucās pa vidu un cenšas noliekt un nomelnot.
''Tev ir jāpaliek normālai un jāatiet no viņas,'' tā man māsa teica. Taisnība jau ir, bet tas prasa tik lielu emocionālo spēku. Es arī brīnos, kā es tā vispār drīkstu uzdrīkstēties?
Un eju 12.kl un 18 būs pēc 10 dienām.
30.11.2015 16:14 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Līdz 12. klases beigām palicis pusgads. Sakod zobus, novelc šo laiku, pabeidz skolu un tad arī ej prom.
Brauc pie māsas un ārzemēm vai vienkārši sakravā čemodānu un saki ardievas.
Ko vispār plāno iesākt pēc 12.?
30.11.2015 16:26 |
 
Reitings 63
Reģ: 26.11.2015
Piekrītu.."novelc" to laiku līd beigām un tad vienkārši aizej. Gan paklaigās apkārt un pāries.
30.11.2015 16:29 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
SelīnaDomāju palikt un studēt Latvijā, varbūt budžetā tieku.
Tagad runa iet par to, vai man dzīvot skolā, tur blakus ir viesnīca, kur istabiņu var dabūt par necilu samaksu kā skolniekam. Saprotu, ka skola ir jābeidz, no tās nebēgu. Man jau somas gribas kravāt šodien un vispār vairs atpakaļ nebraukt, tikai tad ja pati gribēšu apciemot. Tas vispār ir bijis mans sapnis jau vairākus gadus - tikt prom, kur uz tevi nerej. Es saprotu, ka situāciju ir grūti saprast, tam, kas nekad neko līdzīgu nav piedzīvojis. No malas, jau izskatos kā niķīgs bērns:-/
30.11.2015 16:35 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja vairs nevari izturēt, tad zvani māsai un brālim. Sarunā ar viņiem kā un cik viņi ir gatavi tev palīdzēt. Istabiņa maksā naudu un ēst tev arī vajadzēs, nerunājot par tamponiem, veļas pulveri u.c.. Tas nav nemaz tik lēti. Pati tu cik saprotu nestrādā, tātad viss uz māsu un brāli, jo māte diez vai tev kapeiku pat iedos.
Par palikšanu LV.. kurš tevi uzturēs pēc vidusskolas? vai domā darbu apvienot ar mācībām? vai arī tava māsa un brālis ir gatavi atbalstīt ilgstoši un vairākus gadus? ko darīsi, ja budžetā netiksi?
Padomā par to.. nedod dievs tev būs jāatgriežas pie mātes.
Es tavā vietā brauktu pie māsas vai brāļa pēc vidusskolas beigšanas.
30.11.2015 16:42 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Jums zināt kas ir narcisists? Esat tādu briesmoni redzējuši? Iesaku noskatīties https://www.youtube.com/watch?v=4AYq_WOBgDY

https://www.youtube.com/watch?v=kUFndhOdmjw
30.11.2015 16:42 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Nu solījās viņi palīdzēt. Pēc vidusskolas būs jāskatās pēc situācijas, aizbraukt var vienmēr paspēt. Gribu vismaz pamēģināt te LV, ir jau gadījumi, kad mācās un strādā.
30.11.2015 16:45 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ko nozīmē solījās? ņem lapu un rēķini cik tev +/- uz mēnesi vajag, tad zvani māsai un brālim un lūdz, lai palīdz. Karte tev vismaz ir? Ja ir, tad gaidi kontā naudu, sakravā čemodānus un mūc prom.
Vai arī tu tikai īdēt atnāci?
30.11.2015 16:49 |
 
Reitings 575
Reģ: 20.11.2015
Es negribu ieteikt ne vienu, ne otru. Viss izriet no tavām vēlmēm un vai tev pietiek resursi, bet tas, ka tu mini "Viņa ir vienkārši neprognozējama un reāli bīstama" šķiet pasaka daudz ko. Bet ir mātes, kas tiešām līdz pilngadībai neatlaiž grožus un pēc tam arī tas nenotiek vienā dienā. Cerams, ka šim stāstam ir arī kāda labā puse, jo reizēm dusmās mēs spējam tikai atcerēties visu negatīvo, bet labās lietas uztveram pašsaprotami ;-)
Tas labi, ka tev ir plāns, bet ja ir iespēja var jau aizbraukt uz ārzemēm un iekrāt kādu summu tur. Kur stāsies jau aptuveni zināms? Ir studiju programmas, kur daudz budžeta vietu, bet tad arī jānotur sekmes. Māte var tāpat jaukties vēl pa tavu dzīvi. Aizbraucot apgūsi valodas, redzēsi arī ārpus LV robežām un latviešus satiksi it visur :-D Kad būsi atguvusi pašapziņu, tad vari arī atgriezties, ja vēl tāda vēlme būs :)
30.11.2015 17:18 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Selīna Nē, es negribu īdēt. Māsas sūtītā nauda jau šodien kontā ienāca, būs gan jāaprēķina cik vajag pa mēnesi. Nu tas ir tā, ka ja kaut ko vajag varu prasīt, tikai laicīgi vajag, jo paiet pāris dienas līdz atnāk.
30.11.2015 17:19 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es tev tomēr ieteiktu vienoties par kkādu mēneša summu ar māsu/brāli. Manuprāt, tā ir vieglāk. Māsa zinās cik sūtīt, tu zināsi cik vari tērēt.
Un, ja naudiņa ir tad, kravā koferus un laid dzīvē!
30.11.2015 17:23 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es ieteiktu meklēt arī cita veida palīdzību. Runā ar skolas direktoru, sociālo darbinieku, skolotājiem vai citiem pieaugušajiem, kuriem uzticies. Man vispār par šo situāciju jau no pirmā stāsta mati ceļas stāvus! Tu esi vēl daudzējādā ziņā bērns un tev nebūtu jādomā kā sevi aizsargāt no cilvēkiem, kuriem būtu par tevi jārūpējas un jājūtas vienai šajā situācijā bez iespējas saņemt palīdzību no citiem pieaugušajiem. :-(
30.11.2015 17:36 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Es piekrīt ļoti NordicBelle viedoklim.. obligāti jārunā ar vēl kādu, lai atbrauc māsa un brālis, kopīgi ejiet uz soc. dienestu, vai vismaz aizej pie skolas psihologa, kamēr vēl mācies Tev ir lieliska iespēja bez maksas iegūt šo palīdzību skolā... izmanto to!!
30.11.2015 18:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits