Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pirkt vai gatavot mājās?

 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mērces, džemi, čatniji, garšvielu maisījumi, sīrupi, konservi, marinējumi un marinādes...
Kas jūsuprāt ir tā vērts, lai gatavotu mājās un ko tikpat labi var pirkt arī veikalā?

29.11.2015 21:51 |
 
Reitings 1585
Reģ: 09.06.2015
Es tikai par mājas marinādēm un džemiem, ievārījumiem - veikalā esošie blakus pat nestāv. :)
Par pārējiem gan nemācēšu spriest.
29.11.2015 21:55 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Ja ir izejvielas , tad logiski pashas gatavots buus tavai gaumei atbilstoshaas un arii veseliigaks .
Tomēr visādi marinējumi utt ir sarežģīts darbs , turklāt vajadzīgas arī izejvielas. Ja savs dārzs , tad ir viegli , ja nav , nav nemaz nav tik izdevīgi pirkt un šmorēt pašai .
29.11.2015 21:55 |
 
Reitings 1585
Reģ: 09.06.2015
mājas marinādēm
šoreiz domāju par marinējumiem.
29.11.2015 21:55 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Ļoti labs jautājums kas lika aizdomāties..
Veikalā nepērku marinētus gurķus, jo nekas nelīdzinās mammas supergardi gatavotajiem, tas pats attiecināms arī uz tomātiem želejā un tomātiem marinādē!
Bet pārējais...neko vairs nelietoju...
29.11.2015 21:56 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Piemēram, cik pašai nācies kaut ko tamlīdzīgu gatavot - šķiet vienmēr sanāk dārgāk nekā nopirkt.. :-/
Protams, mammas gatavotie ievārījumi (l)(l)(l)(l) nestāv nekam klāt!
29.11.2015 21:57 |
 
Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Garšas ziņā, visdrīzāk, pašgatavots būs labāks viss. Ja ir pašai pieejams no kā taisīt, labi, bet citādi - sapirkt visas izejvielas būs dārgāk nekā tā gurķu vai zaptes burciņa maksā.
29.11.2015 21:57 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es esmu pārāk slinka, lai gatavotu pati. Un, ņemot vērā, ka gadā patērējam pāris burciņas ievārījuma, tad man šķiet ērtāk nopirkt nekā pašai čakarēties.
Bet ja patik un padodas, tad, protams, pašu gatavots ir foršāk!
29.11.2015 21:58 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
es perku gatavas,pasai slinkums smoret, marineet vismaz kamer viena dzivoju
29.11.2015 22:06 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Vērts ir dēļ satura, jo pats zini, ko liec iekšā, izvēlies garšvielas (marinējumos, salātos), cukura daudzumu (ievārījumos) pēc savas gaumes, bet ekonomijas, ja pašam dārza nav, manuprāt, nekādas.
29.11.2015 22:10 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Šodien vīrs bija izcepis steiku un klāt sautētas sēnes, papriku, mājās gatavotus frī kartupeļus un bearnaise mērcīti, kam vēl klāt glāze pašdarīta alus un tad šķita, ka tas veikala ketčups tur nu galīgi neder un nepiestāv. Nelecu augšā no galda un neskrēju taisīt, bet ir doma, ka varbūt vajadzētu sākt taisīt ketčupu pašai :-) Varbūt kādai ir pārbaudītas receptes? ;-)

Es neesmu nekāda dižā konservētāja, zaptes nevāru, bet pērku, jo vienmēr šķiet, ka mēs nevarētu tik daudz izēst, lai būtu jēga vārīt. No otras puses, var tak izvārīt bišķi :-P Varu arī godīgi teikt, ka kopš vāru buljonus un jaucu garšvielu maisījumus pati, nevis paļaujos uz Santa Maria brīnumiem un gatavām marinādēm, zupu un mērču maisiņiem, kā arī buljona kubiņiem, to var diezgan pamatīgi sagaršot gala rezultātā un tas noteikti ir tā vērts. Turklāt lielākoties arī ļoti vienkārši un aizņem maz laika.

Vienīgās lietas, kas man šķiet pirktas tiešām ir labākas, ir sinepes.
29.11.2015 22:13 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man ir lauku zaptes,m bet es tadas needu vai maz. MAn garso svaigi blenderetas ogas. Dzervenes daudz varu tad apest.
29.11.2015 22:20 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kubik, jā jums tajā smalkajā krogā, kur tu stradā, cik daudz un ko pavāri gatavo paši un cik un ko pērk?
29.11.2015 22:26 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Ļoti daudz tiek pašu gatavots, kā arī ģimenēs. Sākot no ievārījumiem, pastām, beidzot ar procentīgajiem :D Arī burgerus mājās gatavojot, burgermaizītes paši gatavojam, arī ar dažādām garšu niansēm.

Kečupu gan uzturā nelietoju, pārāk cukurīgs šķiet, bet gatavojam pasētu tomātu mērci, tik vien kā tomātus un baziliku vajag :)
29.11.2015 22:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
tomatu merci nelietoju, tikai pastu vai ko pasgatavotu.

so pati toc nemacetu pagatavot, mango cili mercite. dieviga pie galas. Vel pier galas edu ķiploku mērci maja gatavotu.
29.11.2015 22:32 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Ievārījumi, marinēti gurķi un tādas lietas - tikai mājās gatavoti. Nepatīk kā garšo veikalā pirktie.
Bet teiksim, tomātu mērci es pati netaisīšu(vispār nemāku to izdarīt). Un tā kā reti lietoju - labāk nopirkt.
29.11.2015 22:40 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man tas tomatu merces negarso. Ja recepte kur vajag tad sviesta apcepu tomatus svaigus un tadu lieku.
29.11.2015 22:42 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Mīlu mājas marinējumus, arī ievārijumus ja vińi ir no ogām kuras man garšo :-D
Mērces gan pērku veikalā, man škiet garšīgākas ;-)
29.11.2015 22:53 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ievārījumi, gurķi, salāti, kompoti, sīrupi, marinētas sēnes un to salāti, kabaču ikri, kaut kas tomātmērčveidīgs utt.-viss ir gatavots no pašu audzētiem un/vai lasītiem produktiem. Veikalā šīs lietas nepērkam, jo pierasts, ka pagrabs pilns :)!
Es par pašu gatavotu! Protams, ja viss jāpērk, tad pasākums sanāk "sālīts" un vairs neatmaksājas.
29.11.2015 22:53 |
 
Reitings 467
Reģ: 24.08.2015
Mērces- Veikala, ievarījumi,zaptes- Pašgatavotie (l) Pirktie arī nav slikti, bet pašgatavotie vienmēr būs labāki
29.11.2015 22:55 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es šo to gribētu gatavot, bet mums nav pagraba un ledusskapī visu turēt - pārāk daudz vietas aizņem.
Ievārījumus esmu gatavojusi, bet rezultātā, pašai nācās tos arī apēst, jo pārējie ģimenes locekļi nav lieli ievārījumu ēdāji. Visādas marinādes un sautējumi - nav mana stihija. Un būtībā, jā , problēma ir ne tikai uzglabāšana, bet arī tas, ka visas izejvielas ir jāpērk - līdz ar to nav izdevīgi.
29.11.2015 22:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits