Uzskatu, ka nav svarīgi vai suns dzīvo dzīvoklī vai mājā, ja tas ir īsspalvains, jo jebkurā gadījumā, viņš lielāko daļu dienas pavada iekšā. Protams, ja runa nav par 12 kvadrātmetru lielu dzīvokli, kur pat vienam cilvēkam nav vietas, kur nu vēl dzīvniekam. Galvenais, cik tu esi gatava viņam veltīt laiku un uzmanību.
Es dzīvoju dzīvoklī ar dobermani. Mans suns ir mans hobijs. Es ar viņu pavadu ļoti daudz laika, ļoti daudz staigājam, nodarbinam. Neviens vetārsts pat netic, ka viņš dzīvo dzīvoklī, jo ir ļoti muskuļains un saprātīgs.
Ņemot kucēnu, neatkarīgi no izmēra, ur jāsaprot, ka viņam vajag uzmanību. Visa mājas ārdīšana sākas no garlaicības. Suņi arī mēdz apvainoties un apzināti plēš visbiežāk vilktās drēbes :D
Vēl svarīgi, lai suns visu dienu negaudo vai nerej, jo kaimiņi uzreiz protestēs. Mums ar šo gāja grūtāk, jo viņš ir liels raudātājs. Bet visu var iemācīt.:-)
Par čurāšanas paklājiņiem- pilnībā neatbalstam. Esmu pat redzējusi, ka sunim jau 5 gadi, bet viņš vēlprojām čurā iekšā, jo saimniekiem slinkums vest ārā. Pirmajā mēnesī, kad nopirkām suni, nesu viņu ārā ik pēc 2h vai biežāk. Ar laiku pats saprata, ka jāprasās ārā. Tas algoritms ir- cik kucēnam mēneši, tik max stundas var paciesties, protams, tas neattiecas uz pieaugušiem suņiem :-D
Kad suns iemācijās paciesties pa dienu un nepiečurāt dzīvokli, sākās nākamā problēma- mums atnākot mājās, viņš bija tik pārlaimīgs, ka netīšām apčurājās no priekiem, bet vēl pēc kāda mēneša arī to iemācījās kontrolēt.
Vienīgā reize, kad viņš piekakāja dzīvokli, kad bija mīksts vēders, gribēja palaist purkšķi, bet iznāca tāāāds sprādziens pa visu sienu, pr to vēl šodien smejamies. :-D
Ļoti liela problēma ir tā, ka sunim jau ir 1,5 gads, bet viņš nekad neēd bez manas klātbūtnes. Es nesaprotu, kāpēc? Sākumā dimāju, ka ar laiku pāries, bet nē. Vai vēl kādai tā ir?