Sveikas!
Jau iepriekš šeit esmu rakstījusi par savu VD un hipohondrijas apvienojumu, kas pāris reizes gadā uzliesmo. Uzliesmo tā, ka kļūst par apgrūtinājumu ikdienas dzīvei. Manā gadījumā VD neizpaužas kā panikas lēkmes, bet gan kā reālas sāpes kādā ķermeņa vietā, kam fiziski nav iespējams atrast izskaidrojumu. Paskaidrošu - martā, piemēram, nogulēju slimnīcā pēc īsta urīnpūšļa iekaisuma, kas jau sen bija izārstēts, bet vēl turpināja sāpēt gan vēders, gan mugura. Tā, ka neizturami sāpēt. Pēc n-tajiem izmeklējumiem atklājās, ka esmu vesela kā rutks, bet sāpes ir somatoformas. Papildus visam, protams, trauksme par n-slimībām, kas man varētu būt. Pēc tam padzēru nomierinošas zāles un visas sāpes pārgāja kā uz burvju mājiena.
Līdz šim viss bija ok. Saslimu ar angīnu, to izārstēja. Palika aizsmakums, kurš nepāriet nu jau mēnesi. Darīju nedarbus un jautāju tantei gūglei, kas varētu būt pie vainas. Protams, kā viens no biežākajiem ilgstoša aizsmakuma cēloņiem minētas vairogdziedzera problēmas. Izlasīju, ka vairogdziedzera audzēji mēdz izraisīt nopietnu aizsmakumu un sāpes kaklā no priekšpuses. Un voila! otrās dienas vakarā sākās sāpes kakla priekšpusē. :D Aizgāju pie LOR, nedēļu dzēru AB, bet ne aizsmakums, ne sāpes kaklā nepāriet. LORs aizsūtīja uz vairogdziedzera analīzēm un USG, katram gadījumam. Analīzes atnāca labas, taču līdz USG bija jāpagaida. Gaidot jau biju izlasījusi visu pieejamo par vairogdziedzeri, piemeklējusi sevi visādus simptomus un skaidri zināju, ka kaut kādus mezglus, kas sāp un spiež uz balss saitēm, noteikti atradīs. Bet nekā, izrādās, ka neviena paša mezgla un viss pilnīgā kārtībā.
Tas, protams, ļoti jauki, bet simptomi jau nepāriet. Kakls beidz sāpēt, kad iedzeru nomierinošās zāles, bet pie kaut kādiem satraukumiem sāpes atgriežas. :( Diezgan droši zinu, ka gan jau pāries arī šī kaite, izlietojot zāļu kursu, bet negribu divas reizes gadā lietot diezgan stipras nomierinošas zāles, lai ārstētu veģetatīvo nervu sistēmu. Tāpēc jautājums - kā Tev ir izdevies tikt galā ar veģetatīvo distoniju bez medikamentu palīdzības?
Vasarā viss ir ideāli, tiešām jāsāk ticēt ģimenes ārstei, kas saka, ka rudens drūmais laiks man to izraisa. :D