Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Atšķiras uzskati par kāzām

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Ko jūs darītu, ja jums ar vīrieti atšķirtos uzskati par kāzām? Proti, par to, kādām tām kāzām jābūt.

Es, piemēram, vēlos elegantas kāzas vienas dienas garumā. Skaista ceremonija baznīcā, šampanietis, nofotografēšanās. Varbūt kāds izbrauciens ar jahtu. Vakariņas kādā restorānā ar viesmīļiem. Deja un pazūdam kāzu naktī. Viesi pa mājām.

Savukārt viņš vēlas lauku kāzas ar balli līdz rītam. Es esmu tādās bijusi un man ļoti nepatīk tādas. Tā saucamās guļbūves kāzas, kur garie galdi, rosoli un karbonādes, ēd, dzer, dejo, atkal ēd, dzer, un tā visu nakti. Pēc tam paģirainas brokastis. Nu drausmas, īsāk sakot.
23.11.2015 07:54 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es arī sākumā gribēju mazās kāzas ar lieciniekiem, vēlāk ar vecākiem un brāļiem/māsām restorāns, kāzu nakts viesnīcā un ceļojums. Vīrs atkal gribēja balli. Beigās kāzas bija 1 dienu ar visu ģimeni (paldies dievam, tā nav īpaši liela), bija balle kafejnīcā ar dzīvo mūziku un karbonādēm uz galda. Otrajā dienā mājās lielākā daļa turpināja svinēt ar šašlikiem un kāzās neapēsto. It kā manu vārdadienu svinēja, ne kāzas:-D Uzskatu, ka sanāca kompromiss.
23.11.2015 08:27 |

Reitings 75
Reģ: 06.10.2015
Nāksies iet uz kompromisu :)
Vienojaties, ka būs sākumā pēc tavām vēlmēm-
elegantas kāzas vienas dienas garumā. Skaista ceremonija baznīcā, šampanietis, nofotografēšanās. Varbūt kāds izbrauciens ar jahtu. Vakariņas kādā restorānā ar viesmīļiem
un pēc tam pēc vīrieša vēlmēm- garie galdi ar rosolu, karbonādēm, dejām līdz rītam :)
23.11.2015 08:28 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Jāmeklē kaut kāds kompromiss! :)
Mums gan par laimi uzskati sakrīt, būs klusas kāzas, divatā ar lieciniekiem. Draugam radu, ģimenes, nekā nav, neviena paša, tāpēc arī nav kur izrādīties baigi. Ar manējiem pēc tam vakariņas restorānā vēlāk pēc kāzu dienas.
23.11.2015 08:34 |

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Mums atkal abiem tās ģimenes ir lielas, radu ir daudz. Un es jau paredzu, ka tas viss izvērtīsies par balagānu :( Tiks lietots alkohols, būs dzeršana, ko es ļoti negribu.
23.11.2015 08:36 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
To pasēdēšanu ar dzeršanu un rosolu nevar tā teikt, pēc kāzām? Svinības, lai nosvinētu , ka esat jau precējušies :D
23.11.2015 08:44 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Agrāk gribējām klusībā apprecēties, tagad, kad mazo gaidu, zinām, kā vēlamies, lai kāzās ir arī vecāki un paši tuvākie. Vēlos kāzas brīvā dabā, pie manis laukos. Var būt 2 dienas. 1. dienā viss kā pienākas, mācītājs, šampanietis, dejas, (nekādas apkārt braukāšanas( vēlamies apprecēties pie ezera)), tad mazas viesibas ar uzkodu galdiem. 2. dienā parasts pikniks brīvā dabā, ar atputu pie ezera, izbraucieni ar ūdens moci un visu pārējo. Nevēlamies nekādus viesu namus, un 2 dienu standarta kāzas. Vēlamies atpūsties :) Ehh mūsu mazais sapnis tas ir :) Plāns apprecēties ir, kad mazais sāks staigāt :) Līdz tam plānosim visu ko un kat vēlētos :)
23.11.2015 08:46 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Nav lielas kāzas tikai tavs rakstītais ēd- dzer-dejo. Man šķiet, ka vienkārši neesi bijusi labi organizētās kāzās. Jums vai nu vienam būs jāpiekāpjas, vai jādomā komprosmiss.
23.11.2015 08:53 |

Reitings 75
Reģ: 06.10.2015
Cerams, ka šis nebūs tas gadījums, kad meitene centīsies uzspiest tikai savu viedokli un likt vīrietim piekāpties. :) Kāzas taču ir arī vīra pasākums, ne tikai sievas
23.11.2015 09:01 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Paranoid ir taisnība, vismaz attiecībā uz mani, kāpēc es gribu kāzas ar mazu cilvēku skaitu un, kas beidzas jau pusnaktī. Visas kāzas, kur esmu bijusi, kā viesis, ir tikai par jaunajiem un par viesu nodarbināšanu visas dienas garumā neviens nepadomā.

Mēs nonācām pie kompromisa, kad manējais parunājās ar citiem vīriešiem, kas jau apprecējušies. Viņš pats saprata, ka vai nu taisām kārtīgi priekš citiem vai arī taisām kārtīgi tikai sev, nedomājot, ka kādam šņaba būs par maz vai kāds gribēs citas aktivitātes, vai vecmammas būs pārāk nogurušas no aktivitātēm utt.

Es neesmu pie galdiem sēdētāja un mani nevilina tā doma, ka visu nakti būtu jāēd rosols un jāizmet nauda, lai kāds "pielietos", tāpēc priecājos, ka mūsu kāzas būs ģimenes un paši tuvākie draugi.

Varbūt ir vērts ar vīrieti parunāt, ka kāzas, kas beidzas līdz ar pusnakti arī var būt skaistas un aktivitātēm pilnas.
23.11.2015 09:14 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mums no sāku bija doma par 2. dienu kāzām, bet tad mums bija tas gods pabūt dažu draugu kāzās un sapratām, ka divdienieks nav priekš mums. Es vispār esmu pret visādām tradicionālajām izdarībām, tāpēc sajūsmu neraisa arī visas pirmās dienas staigāšana turpu-šurpu izpildot uzdevumus, atrakcijas u.t.t. Protams, es saprotu, ka tas lielākoties tiek darīts, lai nebūtu uzreiz sēdēšana pie galda, lai būtu kkas interesants, lai jaunajai sievai un vīram ir atmiņā paliekoša diena u.t.t., bet tas nav mūsu gaumē. Otrā diena vispār ir tāda nesaprotamā diena, ja nav kkas izdomāts un pārdomāts.. visi pieceļas pāēd un tusē katrs savā stūrī.
Nu lūk, pastaigājot pa draugu kāzām, pavērojot to visu, nonācām pie secinājuma, ka gribam vienas dienas kāzas - ceremonija, šampanietis, fotogrāfēšanās, restorāns, dejas un ap rītu visi mājās :) cerams, ka viss sanāks kā plānots :)
Tev iesaku - runāt, runāt, runāt. Tu izstāsti kā tu gribētu un ļauj viņam izteikt savas vēlmes. Padomājiet ko darīsiet un kā izklaidēsiet viesus 2. dienas. Sāciet skaitīt finanses. Rēķiniet un domājiet abus variantus un beigās gan jau nonāksiet pie kāda risinājuma.
23.11.2015 09:33 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Bet tad varbūt, lai izvairītos no balagānā, taisiet "eleganto" balli? Kādā skaistā viesu namā? Nevis karbonādes un rosoli prasti, bet kas elegantāks, dreskods arī kleitās un tā ļoti pieklājīgi . Es, piemēram, nesen biju kāzās, kur bija tikai vīns no alkohola - nekādi stiprie un no kājām gāzošie alkoholi. Tas uzreiz liek saprast, ka te nekāds dzerstiņš nebūs. Bija jau pa kādam, kas no visa vīna apdzērās, bet tas salīdzinoši mazāk kā no šņabja. Vienkārši lieciet saprast, ka balle būs eleganta, tiks tiešām svinēts skaists notikums, nevis dzerts par notikumu. Un būs kompromiss- galdi, dejas nakts garumā, taču tā glamūrīgi :)
23.11.2015 09:37 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Atliek atrast kompromisu ;-) jo es arī noteikti iebilstu pret otro variantu :D man tas liekas nevajadzīgi un pašai vispār nepatiktu...
Godīgi sakot, es pat īsti nezinu kādas mums ar draugu būtu problēmas šajā jautājumā... (t)
23.11.2015 09:44 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Ir jāatrod kompromiss - kaut kas kas patīk un kam piekrīt abi.

Ja nevar atrast kādu kopsaucēju jau par kāzām, tad nu nav jāprecas, jo kas tad būs vēlāk. Ja pāris tiešām gatavs kāzām un vispār dzīvei kopā, tad abiem jāpielāgojas otram, bet tāpēc nav uzreiz jāpiekrīt un jāizdabā tikai otram, bet arī vīrieša vēlmes jāņem vērā.
23.11.2015 09:51 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Ir arī vidusceļš - elegantas divu dienu kāzas.

Man nebija ne guļbūves (svinības notika uz laipas pie bijušajām dzirnavām), ne garo galdu (viesi sēdēja pa 8 cilvēkiem pie apaļiem galdiem, kā restorānos), ne rosolu. Pağirainās brokastis gan ir atkarīgas no pašiem viesiem, nevis svinību formāta. Pieliet ğīmi var arī pa dažām stundām restorānā.
Iesaku vairāk pasmelties iedvesmu dažādiem kāzu formātiem, iespējas ir vairāk kā divas un to, kas patīk abiem, noteikti var atrast.
23.11.2015 09:56 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Mums arī ar draugu šajā ziņā uzskati atšķiras - es 100% piekrītu Tavam variantam, viņš gan grib un draugus, un vairāk radinieku, kas beigās arī izvērtīsies balagānā.
Es gan gribu tikai tuvākos ģimenes locekļus, kas kopā ir ~15 cilvēki. Gribas arī normālu vietu pasēdēšanai, labu fotogrāfu, un nevēlos viesu skaita dēļ (trešās pakāpes radinieku, utml., kuri apvainosies, ja neuzaicinās) ekonomēt uz kā cita. Vairākus tūkstošus kāzām tērēt netaisos. Uz to arī likšu uzvaru, kad diskutēsim tā nopietnāk.
23.11.2015 10:08 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Vai nu atrodiet kompromisu vai šķiraties. Izskatās, ka kāda jau sāk topošo vīru zāģēt un savas pravas kačāt.
23.11.2015 10:33 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Patiesībā šis ir diezgan nopietns jautājums, kuru noteikti vajag atrisināt kompromisa ceļā. Ja būs tā, ka piekāpsies tikai viena puse, tad otrai pusei būs obidno. Tas savukārt var pamatīgi ietekmēt attiecības. Man pazīstamai sievietei joprojām (pat pēc kkādiem 8 gadiem), ir nepatīkami atcerēties savas kāzas, jo tās tika organizētas tādas, kādas gribēja topošais vīrs un viņa ģimene - lielas, skaļas un 2 dienu garumā. Viņa piekāpās vīra izdarītajam spiedienam un joprojām nav viņam to piedevusi.
Man paveicās un kompromisi nebija jāmeklē, jo viedokļi ar vīru sakrita.
23.11.2015 10:44 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es laikam nedaudz neiebraucu, bet nesaprotu to ideju, kad lielas, 2 dienu kāzas tiek pasniegtas kā lauķu pasākums ar pārdzērušiem purniem?(t)
2diennieku taču var uztaisīt arī ļoti skaisti, eleganti, ar normālu viesu skaistu (3. pakāpes māsīcas draugs lai arī apvainojas, whatever).
katrā gadījumā, neuzskatu, ka būtu pareizi uzspiest savu viedokli, ir jāatro visudceļš, kas apmierinās abus, jo ne jau tikai sieva piedalās kāzās..
23.11.2015 10:46 |

10 gadi
Reitings 6264
Reģ: 01.04.2009
Teiksim, šoruden biju 2 dienu kāzās, otrā dienā tika ļoti forši izmantots laiks - orientēšanās spēle, kurā piedalījās vairums viesu (bet tad jāskatās, vai viesi ir tādi aktīvie un parakstīsies uz to), tā ka var otro dienu pavadīt arī savādāk. Tie, kas negribēja piedalīties, varēja iet pirtī un relaksēties.
23.11.2015 10:54 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mums gan bija 2diennieks šķūnī, jo mēs gribējām jautru balli līdz rītam, bet tiešām izklausās, ka autore nemaz nav painteresējusies par alternatīvām.
Kā jau meitenes minēja - ir dažādi veidi kā zolīdi svinēt kāzas ne tikai pierīties rosolu un pieliet seju. :D
Bet nu - vispār grūti, ja neviens nav gatavs piekāpties. Jo es varu saprast topošo vīru - ja mani mēģinātu pierunāt uz klusām vakariņām, lai gan es gribētu jautru balli ar draugiem līdz rītagaismai, es arī spurotos pretī.
23.11.2015 10:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits