Man svarīgs jautājums

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Kādas divas dienas iepriekš un pēc vakardienas svinībām novēroju to pašu.

Es paēdu, bet pēc laiciņa man paliek smags kuņģis un sajūta,ka tas nestrādā. Šonakt pat neesmu tamdēļ normāli gulējusi. Pamodos un organismā tāda sajūta,ka nebūtu iepriekš ēdusi (nepatīkams slābums+drusku iekšēji drebulīši), lai gan tak ēdu, bet acīmredzot kuņģis nesagremo barību. Neko smagu neēdu - pārsvarā augļi, dārzeņi, salātiņi un daudz sulas.
Vēders iziet labi.

Varbūt kādai ir idejas kā varētu līdzēt?(s) Mājās man ir tikai Mezym.

Zvanīju ārstei, viņa kaut ko minēja par kaut ko par Kreon un Pankreatīnu. Neko sīkāk man par tiem viņa nepaskaidroja (mūždien steidzīgā).

Varbūt ar mājās esošiem dabīgiem līdzekļiem ir kas līdzams?(t)
19.11.2015 10:50 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man te gribas drusku iesmīkņāt par dāmu veslības likstu aprakstiem. Vakar te vienai bija "stress", šodien "nestrādā kuņģis" - bet nez kāpēc gan izsalkums ir, gan diareja :-D

Es arī domāju, ka tas visticamāk ir vēdera vīruss + jebkurā gadījumā jāpiebremzē ar ābolu sulu un "salātiņiem". Augļi un dārzeņi ir brīnišķīga lieta, bet sabalansēts uzturs ar pietiekami daudz olbaltumvielām un taukiem, vēl brīnišķīgāka.
19.11.2015 12:49 |

Reitings 2329
Jā,dzeru daudz ūdens, lai kuņģis patīrās. Cerams,ka labāk paliks.
Katru dienu jau neēdu tikai augļus,dārzeņus,salātiņus. Pieminēju tikai to,ko vakar ēdu.:-)
No tā nesastāv mana ikdienas ēdienkarte.
19.11.2015 12:55 |

Reitings 120
Reģ: 14.12.2012
Gremošanas sistēma ir viena no visnesaprotamākajām un neparedzamākajām cilvēka organismā. Arī man vienu dienu pieceļoties, vēders bija diezgan uzpūties, taču iepriekš tā nekad nebija bijis. Domāju, ka pāries, bet tas nepārgāja ne pēc dienas, ne nedēļas, pat ne mēneša. Tā rezultātā nokritos svarā par gandrīz 10 kg, jau sākās paranoja, tad aizgāju pie gastroenterologa, uztaisīja analīzes - tur viss gandrīz ideāli. Pat CRO bija uz 0, kas norāda, ka iekaisuma nav. Taču vieglāk no tā nepalika. Tad vienkārši sāku daudzveidīgāk ēst, jo iepriekš ēdu diezgan vienveidīgi. Un ar laiku viss aizgāja vecajās sliedēs. Lai gan līdz pat šim brīdim laiku pa laikam kaut kas kreisajā vēdera pusē iesāpas, tāpēc tagad diezgan regulāri nododu analīzes, lai prāts mierīgāks.

Kā jau te dažas teica - dzīves laikā var daudz kas notikt, tāpēc mīļā miera labad vajadzētu uztaisīt padziļinātas analīzes ne tikai vispārējās, bet arī aknām, aizkuņģim utt. Ja arī nav apdrošināšana, dārgi tas nemaksā, toties būs tā vērts dzīvot ar apziņu, ka viss ir ok.
19.11.2015 17:43 |

Reitings 2329
Analīzēs viss bija ok. Aknu rādītāji ļoti labi.

Kā sauc rādītāju asinsanalīzēs,kas kaut ko pasaka par aizkuņģa dziedzeri?

Pēdējās vispār diezgan maz ēdu,jo vnk negribas vai slinkums gatavot. Tad atkal kaut ko ieēdu ātri pagatavojamu.

CRO - tas marķieris arī analīzēs viss bija labi.
19.11.2015 17:58 |

Reitings 120
Aizkuņģim analīžu pamatā ir alfa amilāze un lipāze, fermenti, kas palīdz sašķelt barību. Vēl arī var nodot fēču analīzes, tajās man viss bija kārtībā izņemot ziepes, tām bija ++, kas it kā esot saistīts ar aizkuņgā dziedzeri, turpretī iepriekšminētie fermenti bija var teikt ideāli. Tad nu viņš tā arī pateica, ka aizkuņģis strādā labi, bet tie pāris plusiņi, kas neesot nekas daudz tomēr norāda, ka līdz galam viņš nestrādā. Tad nu līdz galam tā arī nesapratu, cik liela nozīme tām ziepēm fēcēs ir.

Arī tas, ka maz ēd var būt par iemeslu. Man arī nereti bija un joprojām darba dēļ sanāk, ka paēdu, tad 4-6 stundas nesanāk paēst, sen jau gribas un kad nu sanāk, tad nereti sanāk par daudz. Bet cik ir novērots, lai arī cik liels bads iepriekš bijis, labāk ieturēt mērenu maltīti nekā kaut ko kompensēt.
19.11.2015 18:26 |

Reitings 2329
Kaut kad vasarā taisīju alfas amilāzes analīzes un viss bija kārtībā. Par lipāzi gan nebiju dzirdējusi. Būs varbūt atkārtoti jāuztaisa šīs analīzes.

Nu jā,pēdējās dienās man tās ēdienreizes ir ļoti nenoteiktas. Un tā - nevis kārtīgs ēdiens, bet drīzāk iegraušana,lai kaut kā remdētu izsalkumu. Varbūt arī tiešām tas ir viens no iemesliem, ka kuņģis ir nesaprašanā.

Citreiz ir tā, ka paēdu, bet vienalga ir sajūta,ka gribas ēst un izsalkums jūtams.

Būs šovakar jāuztaisa beidzot kaut kas nopietnāks ko paēst(s)
19.11.2015 18:32 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Es tava vieta uztaisitu kartigas analizes un parbauditos, var ari, kas vairak apaksa slepties, protams nenovelu, bet labak parbaudities
19.11.2015 18:35 |

Reitings 2329
Es jau asins un urīna analīzes uztaisīju,ko tad vēl? Ja tur viss ok,tad kādas analīzes vēl man taisīt?
19.11.2015 18:36 |

Reitings 1121
varbut usg?
19.11.2015 18:40 |

Reitings 120
Viņa jau ir taisījusi tās analīzes, kas kaut ko parāda par gremošanas sistēmu. Vienīgais, ko var darīt, ir taisīt atkārtotas analīzes pēc kādiem 3 mēnešiem, vismaz sākumā, kad simptomi parādījušies. Ja atkal viss ir kārtībā, tad visdrizāk radušies kādi funkcionāli traucējumi.

Vēl par sliktu nenāktu uztaisīt USG vēdera dobumam. Ja nu galīgi, var jau uzstāt uz kolonoskopiju vai kobru, bet tās procedūras nav no patīkamākajām.
19.11.2015 18:40 |

Reitings 2329
Ir man nosūtījums uz USG vēderam,bet esmu noslinkojusi un neesmu pieteikusies(s)
Būs rīt tas jāizdara.

Bet nu kaut kā tagad tas vēders normalizējies. Jāuztaisa kas ēst...
19.11.2015 18:41 |

Reitings 120
Ja nav bijušas fēču analīzes, tad uztaisi tās. Vēl var uztaisīt nākamreiz analīzes celiakijas analīzes (transglutamināze IgA), lai izslēgtu to, ka tavs organisms nepanes glutēnu.
19.11.2015 18:42 |

Reitings 1121
varbut padzer dr. Teresko teju kungim, vai organisma attirisanai, domaju par launu nenaks
19.11.2015 18:43 |

Reitings 2329
Es dzēru Tereško tēju aknām,kas arī darbojas kā organisma attīrošā tēja.
Bet būs aptiekā jāpaskatās Grapefruit ieteiktās.

Paēdu kārtīgas vakariņas un augļus. Vēders pilns.
19.11.2015 19:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits