Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Stress

Reitings 25
Reģ: 09.11.2015
Nesaprotu,kas ar manu organismu notiek.
Ārste pasmīn un viss.

Šodien pat..pamodos, sāku tīrīt māju un galva bija kā spainis (varbūt pa ilgu nogulēju, nez). Karsti, galva smaga, bet nu darbojos.

Iegāju dušā un zvanīja māsa,ka piebrauks. Jāiziet man ārā. Gāju un mani pārņēma tāds bezspēks. Galva turpināja būt kā spainis, gāju, bet nu tiiiiik nepatīkama sajūta. Tā kā kaut kāds iekšā stress parādījās un uzreiz tāds nespēks. Saprotu,ka viss taču ir ok,ne par ko nav uztraukums,bet kaut kāda mistika..

Pateica,ka vēlāk brauksim pie tantes ciemos, man atkal stress...organisms tā kā neatiet.

Spranda vienmēr no gulēšanas ir smaga. Vai varētu būt,ka kakla kaut kas ar asinsvadiem nav kā vajag un tāpēc tāda reakcija rodas - stress, asinsrite, nespēks no stresa?

Man pat negribas nekur braukt..kur nu vēl iet kaut kur staigāties vai vakarā iet skatīties salūtu:'-(
18.11.2015 13:31 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tam ko tu apraksti nav nekāda sakara ar stresu. Stress ir ķermeņa reakcija uz "briesmām" (īstām vai simboliskām), kad ķermenis mobilizē resursus, lai bēgtu vai cīnītos. Tajos brīžos paātrinās sirdsdarbība, elpošana kļūst seklāka, kortizols un adrenalīns nomāc sāpju sajūtu, saasinās redze un dzirde... Tie ir evolūcijas gaitā izstrādāti ķermeņa aizsargmehānismi, kas palīdz briesmu gadījumā. Tas, ko tu apraksti ir slābanums, bezspēks un trauksme. Respektīvi, ja tev tagad uzbruktu lācis, tu nekur tālu netiktu. Var gadīties, ka piedzīvojot lielu izbīli vai briesmas ķermenis ilgstoši neprot nomierināties, bet tā ir retos gadījumos.

Kāda temperatūra guļamistabā, guli pie atvērta loga? Telpas kurās uzturies ir labi vēdinātas? Kāds spilvens? Ar ko vispār nodarbojies un cik apmierināta esi ar savu dzīvi un savām attiecībām ar līdzcilvēkiem? Apdomā šos jautājumus, varbūt palīdz atrast atbildi :-)
18.11.2015 13:46 |

Reitings 25
Pie atvērta loga neguļu, bet istaba ir labi vēdināta.

Spilvens Dormeo. Bija sākumā pa augstu, izņēmu drusku pildījumu, bet vienalga pieceļos no rīta ar sāpošu sprandu + bonusā ilglaicīgi ir smaga, reibstoša galva.

Vnk domāju - varbūt pie vainas ir sprandas asinsvadi?

Izfēnoju matus un vnk jūtu,ka muskuļi ir saspringti, tādi kā savilkti. Kā sāku vairāk kustēties, kaut kur jāiet vai jādara, man sāk organisms protestēt(e)
18.11.2015 13:50 |

Reitings 5533
Ziedonija, re, te arī ir atbilde uztavu jautājumu - pārāk saspringti kakla muskuļi, kas nospiež asinsvadus. Palīdzēs masāža, hieropraktiķis ( ala fizioterapeits), joga un cits spilvens :-)
18.11.2015 13:58 |

Reitings 25
Tiešām pie tik nejaukām lietām var būt tie kakla asinsvadi vainīgi?

Arī pie tā stresa, savilktajiem/saspringtajiem muskuļiem un nespēka/slābuma?(s)
18.11.2015 13:59 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Ar ko vispār nodarbojies un cik apmierināta esi ar savu dzīvi un savām attiecībām ar līdzcilvēkiem?

Šo gan arī apdomā. Spranda savilkta biežāk no tā, kas galvā - bet NordiBelle ieteikumi būs ļoti ātri un efektīvi sāpju mazināšanā :)
18.11.2015 14:01 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Cukura līmenis, vairogdziedzera hormoni, D vitamīna trūkums, slēpti iekaisumi, veģetatīvā distonija, depresija, izdegšanas sindroms - vārdu sakot ārstei nevis jāsmīn, bet uz analīzēm jānosūta šādos gadījumos. Diagnozes var būt daudzas pie šādām pazīmēm, bet ārstam ir tā jānosaka. Varbūt aizej pie cita ārsta?
18.11.2015 14:07 |

Reitings 25
Es pat nezinu no kā man tādas sajūtas ir parādījušās...

Visu ko daros, kustos, bet man pamatīgi traucē diskomforts,ka galva kā spainis, reibst. Vienalga daros, līdz beigās vnk nevaru. Jūtu,ka tajā brīdī man muskuļi arī piekusuši, sāk trīcēt.
Atbrauc vēl māsa,izeju ārā un sajūta,ka man vnk nav spēka iet. Doma bija-ātrāk tikt mājās un muskuļi nekādi palika, grūti. Likās,ka galva izslēgsies no tās nepatīkamās sajūtas,ka reibuļo. Ehh...būs tad rīt jāpierakstās pie fizioterapeites(t)
18.11.2015 14:08 |

Reitings 5533
"Kakla asinsvadi" nav nekāds nieks un sīkums. Tie ir asinsvadi pa kuriem sirds pumpē uz smadzenēm ar skābekli bagātinātas asinis. Ja kakla muskuļi ir cieti, ar tūsku un spiež uz asinsvadiem, tad asinīm ir grūtāk tikt līdz smadzenēm, līdz ar to tu (tavas smadzenes) esi patstāvīgā nelielā skābekļa badā un tas, kas notiek ar tavām smadzenēm notiek ar tevi. Tagad pat - izapļo un izvingrini kaklu kārtīgi, noteiktām, bet vieglām kustībām izmasē sparanu, kaklu, plecus vismaz 5-10 minūtes un izej pastaigāties svaigā gaisā uz stundiņu. Smadzenēm tiks skābeklis un uzreiz būs labāk :-)
18.11.2015 14:09 |

Reitings 25
Jā,man analīzēs uzrādīja,ka ir D vitamīna trūkums. Nedaudz pāri 20.

Vai tas varētu tik ļoti ietekmēt manu pašsajūtu un izpausties ar šādām pazīmēm?:-/

Iekaisumus urīnā un analīzēs neuzrādīja.
18.11.2015 14:09 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tas ir viens no 21.gadsimta slimības, veģetatīvās distonijas, simptomiem... galvas smadzenēm nepienāk skābeklis, tāpēc arī rodas viss šīs problēmas.
Arī man ir mazliet slodze uz kakla asinsvadiem, asins plūsma tajos nav vienmērīga, tāpēc arī bieži rodas pārslodze, iekšējs nemiers, galva kā spainis utt.
18.11.2015 14:11 |

Reitings 25
Es saprotu,ka vairāk ir jāstaigā, bet man ir bailes. Jo man kājas paliek galīgi stīvas, bez spēka un kā švammes. Man uzreiz rodas stress un atkal galvā sāk viss griesties, muskuļi sāk trīcēt un staigāt vairs negribas!:'-(

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nebūtu ar slikti uztaisīt kakla asinsvadu pārbaudi.

Reitings 25
Kad sēžu, man ir sajūta, ka uz sprandas ir uzlikts kaut kas smags. Bieži vien pat mazgāju traukus un man galva paliek reibstoša, kājas sāk trīcēt,lai gan nekāda nemiera man nav,bet tā notiek.
18.11.2015 14:14 |

Reitings 25
Viena ārā eju diezgan reti,jo - bieži ir tāda sajūta,ka man galvai iziet jocīga sajūta cauri,ka bez maz grimstu un vajadzēs pie kāda pieturēties. Grūtāk, ka ej pa ielu, ieej veikalā un tad galva sāk trakot, kājas trīc, kamēr pāriet.

Vakar atnāca draugi, rādīju datorā bildes un atkal man kaut kāda trauksme iekšā, galva paliek kā spainis, bet nu centos to neizrādīt,bet uzreiz ņēmu krēslu un apsēdos.

Vnk pastāstu dažādas situācijas, lai labāk būtu saprotams.

Pašai arī aizvien lielākas aizdomas,ka kakla asinsvadi būs pie vainas un jāiet pie fizioterapeita.
Jo tā trauksme, trīcošās kājas, nespēks/slābums, galvas reibšana mani dzen stresā un diskomfortā.
18.11.2015 14:18 |

Reitings 25
Visu ko palasos netā un jā, baigi daudz kas tomēr atkarīgs no kakla muskuļiem/asinsvadiem. Pat izlasīju,ka tiešām ir iespējama trīce...:-O
18.11.2015 14:30 |

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Te nu pilnīgi izklausās pēc problēmas sprandas daļā.

Viss ir ļoti vienkārši - tu fiziski darbojies, spranda/plecu zona saspringta, asinis pietiekami labi neriņķo pa sprandu un līdz ar to pa galvu, kā rezultātā rodas stress, galvas reibšana, smaguma sajūta galvā. Sprandas asinsvadi ir savienoti ar visu ķermeni,kā rezultātā asinis pietiekami labi neriņķo, tā rezultātā spriedze/trīce rodas arī citos muskuļos - rokās, kājās.

Stress,kas rodas tā rezultātā, signalizē,ka kaut kas nav labi!

Galvenais centies saglabāt mieru. Kad jūti nāk stress,nepatīkamās sajūtas,tad domā ko citu un mierīgi elpo!
18.11.2015 14:53 |

Reitings 25
Ehhh...tomēr pēc stundas būs jābrauc ciemos(e)(t) Tā domāju,ka varēšu palikt mājās....
18.11.2015 16:16 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Pateikšu vēl vienu lietu - jo mazāk kustās, jo grūtāk ir to izdarīt!
Var būt,ka daļu no sliktās pašsajūtas ietekmē tas,ka maz ej ārā staigāties!

Kas gan muskuļiem vajadzīgs-slinkums! Un kad sāk to kustināt,tad ir lielum lielais diskomforts! Tev tas ir jāpārvar!
18.11.2015 16:35 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Jā,un muskuļi sāk vilkt,būt saspringti,jo vini nesaprot,kas tagad pa slodzi ir. Visu laiku tacu vareja atpusties. Tapec-kusties!!!8-)
18.11.2015 16:58 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Tev ir tuberkuloze nevis stress.
18.11.2015 17:07 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits