Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Jā, es ļautu, jo cilvēki no malas labāk redz patieso situāciju kādās attiecībās (ikdienā esot kopā). Un es patieisbā esmu saskārusies, ka aizrāda l, ka parak daudz apcubina - to tak ir pilnigi pareizi pateikt, ka ir par traku! Labāk ka pasaka, lai pec tam taa nedara, nevis māte tik ņemas un apcubina, bet te skaidrs, ka viņa nepieņem un neuzklausa kritiku, tikai uzskata, ka taisnība viņai un meitene ir ragana. Vinai loti to dēlu vajag, nu nespēj palaist vaļā. Bet sāksim ar to, ka pie vecakiem nedzīvotu nekad.
Bet jā, es arī nespētu tirpinat attiecības, kur vīrietis draudzenes vietā izvēlas māti un nerespektē meitenes lomu attiecībās. Un kad tā māte sapratīs, ka aizbaida visas potenciālas vedeklas , sapratīs, ka mazbērnus tak gribas. Ir zināma tāda situācija , kur mātei nekad neviena dēla draudzene nav laba - viņai tas atmaksājas, jo neviens draudzīgi, izņemot delu, pret viņu neizturas, tādas attieksmes dēļ.
19.11.2015 20:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Izteikties slikti par vecākiem ir ok, bet izteikties slikti par draugu ir bezkaunības kalngals.
Cik briesmīgās ģimenēs te dažas augušas. Ne vecāku mìlestības, ne rūpes nav pat tuvu jutušas..
19.11.2015 20:48 |

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Vecāki ir vecāki. Vini VAR teikt ko grib,bet audzināts cilvēks neko pretī nepateiks, jo tie ir VECAKi. Un cienīs vienmēr,lai kādi arī nebūtu. Ta vismaz audzināja mani. Pret vecākiem VIENMER ar cienu,lai ko ari neizdaritu.

Dažām te tiešām vērtības ir nulle un pretīga attieksme.
19.11.2015 20:57 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ja grib, lai ciena, tad nevajag to cieņu pazaudēt.
19.11.2015 20:58 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es te pa diagonāli palasīju, varbūt izrāvu kaut ko no konteksta un kaut ko neizlasīju līdz galam, bet, manuprāt, vecāki reizēm arī var būt neciešami, un cieņu, tieši kā Annie saka, var pazaudēt, tā neuzturas automātiski.
19.11.2015 21:24 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Man liekas, tādas mammas, kuras nelaiž savus bērnus prom jau pieaugušā vecumā, ir tā saucamās cāļu mammas.. Man nešķiet nekas pozitīvs, ja mamma visu dara sava dēla vietā, jo īpaši tad, ja dēls dzīvo citur. Nabassaiti bija jāpārrauj jau pusaudžu gados, manuprāt.
19.11.2015 22:33 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Draudzenes nāk un iet, māte ir viena. Un necienīt vīrieša vecākus, tas ir necienīt savu vīrieti.

Jā, un ar māti dzīvos 45 gadu vecumā, taisīs bērnus, audzinās tos un svinēs kāzu jubilejas.

Uzskatu, ka normālam cilvēkam pieaugot prioritāte ir sava ģimene - viņš, viņa partneris, bērns. Tas nenozīmē, ka vecākus jāaizmirst vai nav jārūpējas, protams, tie ir ļoti, ļoti svarīgi cilvēki dzīvē, bet ir jāsaprot, ka sākusies pašam sava dzīve, bet vecākiem turpinās savējā un jūs esat attiecībās "vecāks-bērns", kas paredz, ka bērnam būs SAVA dzīve.
19.11.2015 22:39 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ja grib, lai ciena, tad nevajag to cieņu pazaudēt.

Šis te attiecas uz abām pusēm, ja kas... ;)
19.11.2015 22:55 |

10 gadi
Reitings 13809
Protams, ka uz abām pusēm.

Vienkārši es nepiekrītu, ka vecāki var darīt visu, ko vēlas, jo ir taču vecāki.
19.11.2015 23:31 |

Reitings 11996
Vienkārši es nepiekrītu, ka vecāki var darīt visu, ko vēlas, jo ir taču vecāki.

Bet es nepiekrītu, ka bērni var darīt visu ko vēlas, jo ir situācijas, kur jauniem cilvēkiem būtu tomēr vismaz jāpaklusē.
20.11.2015 00:07 |

10 gadi
Reitings 13809
Vai es saku, ka bērni var darīt visu, ko vēlas? tas, ka ciena, mīl un atbalsta vecākus, vēl nenozīmē, ka jāļauj viņiem regulēt savu dzīvi.
20.11.2015 00:12 |

Reitings 11996
Tak problēma ir tur, ka autore nepaklusēja. Un tā tas viss arī aizgāja...
Pie tam, ja palasa dažus tekstus, tad jāsāk domāt, ka jaunieši vnk nav audzināti normāli un pieaugušus cilvēkus uzskata par vienlīdzīgiem vienaudžiem, ar kuriem tiesības runāt kā ar līdzvērtīgiem. Bet vecāki cilvēki nav tādi! Viņiem var nebūt taisnība, bet tas tomēr nedod tiesības uzvesties nepareizi. Neviens neskrien pie bosa viņu kritizēt viņa uzņēmumā. Vēl trakāk, ja to dara apkopēja mazgadniece...
20.11.2015 00:18 |

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Esmu pamanījusi, ka mūsdienās daudzas jaunietes neciena vecākus cilvēkus. Sajā gadījumā man rādās ka visu varētu atrisinat sākot ar sevi, savu attieksmi un cieņu pret māti. Ļoti patika Neona un kampanellas komentāri šajā tēmā, var just dzīves gudrību un pieredzi.
20.11.2015 08:23 |

Reitings 597
Nē, nu skaisti.. "Viņiem var nebūt taisnība, bet neko teikt nevar" :D Tieši var gan! Man ģimenē, paldies Dievam, visi ir ļoti moderni domājoši cilvēki, kaut tā pati mana omīte - viņa vienmēr, pirms sāk savas "veca cilvēka gudrības", pajautā man, ko "jaunieši" par to domā, jo uzskata, ka mēs šajā laikmetā tiešam zinām vairāk. Kaut par tiem pašiem bēgļiem un pārējo, jo viņa lieliski apzinās, ka ir vecāka gada gājuma cilvēks un var domāt konservatīvi - viņa to negrib un vienmēr ieklausās jaunākajos.
Un arī mums ģimenē pieņemts - Tu esi māte, bērns vai krusttēvs - ja uzvedies nepareizi, pateiksim viens otram to. Kapēc man būtu jāklusē un jācieš nepareiza rīcība? Lai tā turpinātu izturēties otrs? Protams, nē. Es nesaku, ka vajag agresīvi skandalēt, bet normāli, cilvēciski izrunāties, teikt, mammu, tu dari nepareizi, pārstāj. Nu, ja nesaprot, tad jau sliktāk, jādomā kā likt saprast, bet tā, paldies Dievam, man nav vecāki mācījuši, ka jātur mute kā kāds vecāks reāli rīkojas nepareizi. Visi ir vienlīdzīgi, var izteikt savu viedokli, un, it īpaši, atzīmēt uz aplamu rīcību. Tad jau attiecībās tādas viltotas -sēdi, smaidi, bet patiesībā iekšēji gribi to māti lādēt.
Protams, tas nenozīmē, ka ir situācijas, kur jāpaklusē - mēs ar manu drauga māti esam PILNĪGI dažādi cilvēki, viņai ir ļoti tādi vienveidīgi uzskati par visu, un es zinu, ka nav NEKĀDA jēga ko teikt, un nav arī manas tiesības kaut ko uzspiest, lai cilvēks dzīvo tā, kā viņam ērti. Un tas arī mani neskar, tapēc neko nesaku, bet ja tas sāktu skart mani un viņa atļautos par mani ko sliktu teikt... Kapēc man jāklusē un jāļauj to darīt?
20.11.2015 09:52 |

Reitings 597
Protams, tas nenozīmē, ka ir situācijas, kur jāpaklusē

Laboju - protams, ir situācijas, kur IR jāpaklusē.
20.11.2015 09:56 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Annie, Tu visu laiku skaties no savas negatīvās prizmas, bet es arī uzskatu, ka vecākiem ir liela nozīme un ja mēs iztēlojamies, ka paši būsim vecāki un mūsu bērni pieaugot vispār nerespektēs mūs, lai gan esam izaudzinājuši un ielikuši savu rūpi. Esi pateicīga sava vīra mammai, jo Tavs vīrs nebūtu tāds, ja nebūtu viņas, un cieni viņu par to, jo Tu mīli cilvēku, kas ir viņas mīlēts un lolots, un tieši tādā veidolā kādā veidojusi viņa.
Sava drauga vecākus un ģimeni ļoti cienu, un vispār nekad nesapratīšu šādas situācijas, kad iet naidā. Zinu, ka mana drauga vecāki nebija laimīgi par mana drauga bijušo sievu, viņi to neatturēja no laulībām, bet teica gan, ka kaut kas nav labi tajā cilvēkā, un ne bez pamata.
20.11.2015 10:00 |

Reitings 162
Golden- Tu beidz visiem uzpiedt savu viedokli! Nu mācija tevi izrādīt necienu, nu skumji, bet tapēc tas nav jauzskatabpar vienīgo pareizo audzināšanu, jo citiem varbūt ir mācīts (kā piemeram man) pret vecākiem un vispar vecakiem cilvekiem vienmer iztureties ar cienu un teikt ko rupju ir ārpus katras kritikas,lai ari kas butu izdarits. Mani audzinaja ta. Es tads esmu un vienmer ar cienu izturesos pret vecakiem cilvekiem un to macisu saviem berniem.
20.11.2015 10:23 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vecākus vajag cienīt, būt pateicīgiem, piekāpties, blā, blā, blā... Tas ir nevis briedums, bet infantīlisms. Vecāki var darīt ko un kā grib, dzīvot, kā vēlas-viņiem ir tādas tiesības un neviens nedrīkst viņiem ko pārmest vai mācīt. BET ja šis vecais cilvēks izrāda necieņu, jaucas jauna cilvēka dzīvē un traucē, jaunajam cilvēkam IR visas tiesības aizrādīt, protestēt, pamācīt. Katra cilvēka brīvība beidzas tur, kur sākas otra cilvēka brīvība. Tāpēc vien, ka kāds ir vecāks par otru, nedod tiesības jaunākajam "kāpt uz galvas".
Māte var un drīkst sazvanīties ar dēlu, aicināt ciemos, lūgt palīdzēt, bet nedrīkst stiept savu ēdienu uz svešu ledusskapi un noskaņot dēlu pret viņa draudzeni.
20.11.2015 10:26 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
"Viņiem var nebūt taisnība, bet neko teikt nevar"

Bieži vien lielāka nozīme ir nevis tam, ko saka, bet KĀ to pasaka.. Esmu pamanījusi, ka sadzīviski jaunieši bieži vien nepiedomā par izteiksmes veidi, toni un vārdu izvēli, kad runā ar vecākiem cilvēkiem.. Turklāt reizēm nāk līdzi attieksme - drauga mamma man ir kaut ko parādā..

Manuprāt, reti tāpat vien un bez iemesla vecākiem rodas izteiktas antipātijas pret atvases 2. pusīti..
Turklāt.. tā vietā, lai situāciju vērstu par labu, jaunieši bieži vien sāk izpildīties un konfliktu tikai saasina..
20.11.2015 10:39 |

Reitings 162
Mūsdienu jaunieši vienkarsi ir neaudzināti debiliki,kas nejedz izradit cienu vai runat CILVEKU valoda. Ja tas jaunais mēsls sāk kaut ko (visbiezak tiesi meitenes) agresivi vai lietot rupju tekstu, tad ari rodas tas naids pret misdienu janiesiem.

Tākā tā ari ir vislielaka problema. Jauniesi nemak KULTURALi runat vai izradit cienu ari ja vieniem ko aizrada. 30+ paaudze tāda nav.
20.11.2015 10:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits