Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lovisa
Autobusā es nepalaistu ne tantiņu, ne jaunieti, bet tikai slimus, grūtnieces un vecākus ar pavisam maziem bērniem. Tantiņām jau tāpat mēs-strādājošie-uzsaucam bezmaksas braucienu.

Problēma ir tajā, ka vecie pieprasa no jauniešiem pieauguša cilvēka rīcībul, paši uzvedoties kā bērni. Tas ir slimi! Vecākam cilvēkam ir jārāda priekšzīme, tad jaunie nesprēgās. Tieši tik vienkārši!
Lai gan pati vairs neesmu jauniete-man patīk mūsdienu jaunieši (l) Viņi ir brīvi, pašpārliecināti, ar savu "es". Man tādi labāk patīk nevis padomju laiku iebaidītie, samākslotie pielīdēji :D
20.11.2015 17:02 |

Reitings 3934
Nu re, Salome arī ir pamanījusi to pašu ko es-neaudzinātās tantes.
20.11.2015 17:04 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Bet vai runa nav atkal par to, ka attieksme rada attieksmi? Ja reiz ik uz soļa sastopam tos rupjos vecīšus, kāds ir iemesls šai rupjībai? Vai tiešām neaudzinātība? Vai tomēr - pietiekami ilgi saņemta nievàjoša attieksme no jauniešiem, kas radīja tādu pašu pretreakciju?... Es màcoties skolā, vēl tajos "mierīgajos" laikos jau šokējos par daudziem jauniešiem - viņu uzvedība un attieksme pret mācību personālu un pašu vecākiem, citu vecākiem bija briesmīga. Un tādu neslēpa savu attieksmi arī sabiedriskās vietās...

Protams, citās valstīs situācija ir savādāka, gan jau kultūras un vēstures iespaidā. Vecīši joprojām pukst, bet jaunieši ir ļoti iecietīgi un pieklājīgi.

Kopumā, mēs paši radam savu pasauli sev apkārt. Es neredzu tos briesmīgos vecīšus, pret mani sabiedriskās vietās neviens nav izturējies briesmīgi. Es cienu vīra vecākus, lai gan viņi mēdz būt apnicīgi, stūrgalvīgi un līdz absurdam aplami, bet... tie ir mana vīra vecāki, ne mani. Es cienu arī savus vecākus, kaut gan esmu sista, apsaukāta un pazemota, bet man ir tikai šie vecāki. Un tā vai tā, es zinu, ka viņi mani mīl.
Varbūt esmu pārāk naiva savam vecumam, taču manā pasaules redzējumā ietilpst cieņa pret citu cilvēku par to vien, ka tas ir cilvēks un gan jau viņa sliktais garastāvoklis vai raksturs ir tāds kādas citas netaisnības dēļ, nevēlos tajā ņemt dalību.
20.11.2015 17:09 |

Reitings 3934
Bono26
Tu necienīgi izsakies par jauniešiem. Vecajiem gadi ir cienījami tikai tad, ja pa tiem gadiem tas vecais ir kaut mazliet pieņēmies prātā nevis tikai kotletes un kartupeļus stūmis kuņģī :D Ņemot vērā tantuku vecumu, elementāru pieklājību saskarsmē ar citiem jau nu var apgūt. Ja nevar, tad nekā cienījama tur nav.

Kas attiecas uz kaušanos-ja man vecs cilvēks piedurtu pirkstu, dabūtu pretī tā, ka nemaz neliekas. Un vēl policiju izsauktu.
20.11.2015 17:10 |

Reitings 3934
Neons
Tev piemīt mazohisms, upura sindroms. Tas nav domāts kā apvainojums-tikai personības traucējuma fakta konstatācija. Nav normāli fizisku vai emocionālu vardarbību uztvert kā mīlestības, rūpju izpausmi.
20.11.2015 17:14 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
runas aizgājušas tik tālu, it kā autores drauga mamma būtu 80gadīga krieviete sab.transportā :D :D
20.11.2015 17:14 |

Reitings 3934
začeits
Princips jau nemainās. Ir viena gados vecākā sieviete, kas nerespektē otras jaunākas sievietes dzīves telpu. Un daļa cosmo lietotāju pauž viedokli, ka vecais var darīt kas grib, bet jaunajam viss jāpiecieš un nedrīkst bilst ne vārda. Vēl vairāk, jābūt pateicīgai. Tā ir patoloģiska dzīves uztvere. Laikam tāpēc tagad tās veģetatīvās distonijas katrai otrajai jaunietei. Toties labi audzinātas :D
20.11.2015 17:20 |

Reitings 11996
teika, es cerēju, ka būsi gudrāka un pēc pāris teikumiem forumā neuzstādīsi diagnozes nebūdama speciāliste un nezinot visu stāsta kopainu... Vecāki ir cilvēki! Cilvēki nav kloni! Ne visi spēj valdīties vai paciest vienādi. Tas, ka vecāki ir slikti audzināti, pārlieku emocionàli, nemāk cienīt citus tāpat vien, vēl nenozīmē, ka viņi nemīl. Paradokss! Māte man atdotu pēdējo kreklu un pēdējo kumosu, bet ātri aizsvisas un ir pārāk prasta izteicienos, nemāk savaldīties. Vai tas liecina par nemīlestību vai vnk cilvēkam nav bremžu?... Es neuztveru viņas roku palaišanu par mīlestību - māku nodalīt labas lietas no sliktām. Es vnk apzinos iemeslus, kāpēc viņa tā rīkojas un varu saprast.
20.11.2015 17:23 |

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Teika_spolite- Man vairs nav ko teikt... Tu esi reals pieradijums tam, ka musdienu jaunietes ir Slimas un nezeligas... Kaa var pat iedomaties jauna budama,pirkstini piedurt vecam cilvekma?? Pat slepkavas nav tik nezeligi... :-O
20.11.2015 17:26 |

Reitings 11996
Teika, tu pavirši lasi tekstu - ir nevis viena gados vecāka sieviete, kura nerespektē jaunas sievietes dzīves teplu, bet vispirms jaunā sieviete tika laipni uzņemta gados vecākās sievietes mājā, dzīvoja tur (visticamāk par pliku velti) un bija par visu ierasto kārtību neapmierināta. Varu noprast, ka jau tad neskopojās ar komentāriem... Un pieņemu, ka izvācās no vecāku dzīvesvietas zāģējot draugu par esošo nepieņemamo kārtību. Kad vecā sieviete, neko ļaunu nedomājot, turpināja palīdzēt, skuķis sāka atklāti pārmest (nezinu gan kādiem vārdiem tas viss bija), pieņemu, ka šāda uzvedība tika nosaukta par nepateicīgu un attiecības pasliktinājās pavisam loģiskā veidā...
20.11.2015 17:30 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
nav veģ.distonijas, laikam nepareizi vecāki mani audzināja :D
bet es vienalga nepiekrītu vairākuma viedoklim- uzskatu, ka vienlīdzīgu cieņu, attieksmi un tiesības izteikt savu viedokli ir gan 3gadniekam, gan 90gadniekiem. VISIEM. Mēs nedzīvojam viduslaikos, Indijā vai vēl nez kur, te nav kastu, kārtu vai vēl visādu iekārtu, kas vienu vai otru cilvēku celtu augstāk vai gremdētu zemāk par citiem.
Bet, ja kāds ar savu uzvedību pats provocē to, lai apkārtējie viņu neciena, tad jā.... paša vaina gan vecumā, gan jaunībā.

Reitings 3934
Neons
Tā ir vardarbība. Un man ir žēl, ja tev tas ir bijis jāpiedzīvo :(
Varmākas parasti tā uzvedas-maigums mijas ar vardarbību. Tas tāpēc, lai upuris neaizbēg. Tepat forumā meitenes par šo pašu modeli ir daudz rakstījušas-tikai tur parasti attiecības starp puisi un meiteni.

Reitings 11996
Es jau nesaku, ka tas bija normāli un, ka tā nav vardarbība. Aizbēgt? No vīrieša aizbēgt ir 1000x vienkāršāk kā no vecākiem, ja esi vēl bērns...

Toties vecāku vardarbība (vismaz manā gadījumā) nebija tik traka kāda tā mēdz būt dzīvojot ar vīrieti.

Jebkurā gadījumā es aizgāju visai negaidīti un nežēlīgi, par ko nemaz nenožēloju. Taču pāri tam visam, es tomēr saprotu kāpēc bija tā kā bija. Neuzskatu sevi par vainīgu, vnk varu saprast... Dzīve ne visus lutina un daudzu sakritību dēļ mani vecāki kļuva tādi kādi kļuva vēl pirms manis.
20.11.2015 17:44 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Neons, vispār labi, ka vari tā atklāti par to runāt, bet varbūt padomā, kāpēc pašai šķiet pieņemami pielietot (kaut vai nelielu - fizisku vai emocionālu) spēku attiecībās ar bērniem. Tas viss rodas ģimenē.

Par tēmu - problēma tajā paaudzē ir tajā, ka vecāki uzskata, ka bērni ir viņu īpašums. Mātes bieži uzsver, ka atdevušas savus jaunības gadus un smagi strādājušas, lai savas atvases izaudzinātu, lai gan bērns pie šiem apstākļiem vispār nav vainīgs. Tā nav veselīga attieksme (un tā ir tik izteikta post padomju valstīs). Ir ļoti forši, ja bērni paši grib kontaktu un palīdzību, bet ja nē - varbūt tomēr kaut kas attiecībās nav bijis kā vajag? Es nudien nepiekrītu, ka bērni pieder vecākiem, mēs esam blakus, esam atbalsts, esam palīdzība... bet prasīt kaut ko, "jo esmu māte" ir gaužām nepareizi, manuprāt.
20.11.2015 18:27 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vai jāciena un jāļauj jaukties savā ģimenē arī tādām mātēm, kas savam bērnam pasaka, ka nemaz viņu negribēja? Vai, ka labāk bija audzināt cūku, jo no tās būtu bijis jēga? Un abos gadījumos ir tā, ka nav tie dēli nepateicīgi. Nē, viņi gan finansiāli, gan citādi ir palīdzējuši un palīdz vecākiem. Arī pēc tiem vārdiem nav novērsušies, bet, protams, ka tas sāp un grib ieturēt distanci, lai pasargātu savas ģimenes no šādām vīramātēm.
20.11.2015 18:35 |

Reitings 11996
Salomē, nedomāju, ka mans uzskats par nelielu pērienu iet paralēti ar manu pieredzi. Manu vīru vecāki ir nav nekad pēruši, bet mūsu bērni no viņa saņem vairāk pērienu un dusmu izvirdumu kā no manis, pie tam - es viņu kā reiz bremzēju un skaidroju, ka tāds sods ir piemērojams tikai ārkārtējā gadījumā, kad visas citas metodes nedarbojas pat atkārtoti 100x. Vīrieši gan neizceļas ar pārāko pacietību un iejūtību... Lai nu kā, nedomāju, ka mans dzīves modelis ir kaut kripatiņu līdzīgs tam, kā tas bija, kad dzīvoju ar vecākiem, jo pilnīgi visās sfērās es dzīvoju savādāku dzīvi.
20.11.2015 19:03 |

Reitings 11996
Annie, es nezinu, kas darās cilvēku galvās, kad var tà pateikt savam bērnam. Gan jau domā, ka vnk gadījās ko skarbāk pateikt... Tas, starp citu, arī ir audzināšanas trūkums. Lai nu kā - cik saprotu, ne tev tas ir ticis teikts, ne tavi vecāki. Vispareizāk ir nejaukties vispār. Ja dēli pēc šiem vārdiem dzīvo tālāk kā nekas nebija bijis, tad tev arī nav jājaucas. Tas ir citas ģimenes skelets skapī, ko tev pārstāstīja un tas arī viss.
20.11.2015 19:07 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
esam atbalsts, esam palīdzība... bet prasīt kaut ko, "jo esmu māte" ir gaužām nepareizi, manuprāt.
ja ir mates kas zvana nemigi deliem un ludz ne tikai fizisku palidzibu , bet katru reizi naudu, naudu. Te mate ved partiku tere savu naudu. Un ka saprotu delam tas patik.
20.11.2015 19:25 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Mans komentārs galīgi ne pa tēmu, piedodiet meitenes ;)
NEONS lasot tavus komentārus ir izveidojies par tevi priekšstats. Varbūt,maldīgs,varbūt ne, bet tu man liecies tiešām brīnišķīga sieviete ar lielu dzīves pieredzi. Tieši tāpēc es nesaprotu, nu kam tev tāds vīrietis,kas no taviem komentāriem izklausās pēc trešā bērna :D
Neutver manu komentāru kā kaut ko aizvainojošu,vnk nevarēju neuzrakstīt ;)
20.11.2015 22:27 |

Reitings 11996
arven, saprotu par ko tu runā... :D Tici man, tas, ko es paspēju izstāstīt savos nenormāli garajos komentāros ( :-P ), ir kā pile jūrā no reālās ikdienas. Es saprotu, kā no malas šajā forumā izskatās mans vīrs un daļa taisnības tajā tiešām arī ir, taču - ir arī tā pozitīvā puse, kuru es pieminu maz, bet kura tieši notur visu līdzsvarā. Varbūt es maldos, bet neticu, ka ir uz pasaules pilnībā ideāli cilvēki. Es pati neesmu nemaz ideāla. Galvenais, ka mūsu plusi un mīnusi ir kā zobrata zobi, kuri sakrīt savā starpā (un tas, kas kādreiz nesakrita - pierīvējās) un kopā veido vienu mehānismu - ar vienu virzienu, un 100% sakritību. Kur viņam trūkst pacietības - tur man tās pietiek, kur man trūkst zināšanu, tur viņam - to ir gana, kur esmu pedantiska, tur viņš - haotisks, kur nemāku pelnīt naudu, tur viņš - to pelna ļoti labi, kur māku gatavot, tur viņš - nemāk, kur esmu izklaidīga, tur viņš - ļoti uzmanīgs un vērīgs utt. Neesam ideāli un tieši tāpēc - esam kopā, lai veselumā būtu ideāli.
Esmu mēģinājusi iztēloties citu vīrieti sev blakus. Jāsaka, ka grūti ko tādu iztēloties, jo vnk nestādos priekšā, kāda būtu mana dzīve, kas būtu pavisam citàda kā tagad - citā vietā, ar citiem bērniem, citādu ikdienu... Nez, vai būtu laimīgāka?... (t)

P.S. Atvainojos par NEtēmu!
20.11.2015 23:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits