Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Latvijas svētku vakariņas ārzemēs

 
Reitings 45
Reģ: 06.03.2012
Gatavot mīļotājas.. jautājums jums!

Ko foršu un garšīgu es varētu pagatavot uz 18.novembri, kas savā ziņā reprezentētu arī latviešu virtuvi, atrodoties ārzemēs? Vakariņas 6-7 cilvēkiem. Vēl domāju, vai taisīt uzkodu/salātu formātā vai otro ēdienu + saldo. Katrā ziņā derēs jebkurš ieteikums, paldies. :)
17.11.2015 21:11 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
speka piradzini bet ir jazin kur esi, un kas tev pieejams,
17.11.2015 21:19 |
 
Reitings 45
Reģ: 06.03.2012
atrodos Itālijā, tāpēc daudz produktu šeit nav pieejami, tāpēc jādomā radoši attiecībā uz latviešu ēdieniem.. ;)
paldies par ieteikumu, pīrāgi uzkodās būtu labi!
17.11.2015 21:22 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

abolu platsmaize

UK leisu veikalos zirnus pelekos var dabut



stoveti kaposti ar kartupeliem un karbnadi


rupmaizes kartojums




debesmanna
17.11.2015 21:27 |
 
Reitings 121
Reģ: 29.01.2009
Pagajuso gadu es izcepu klingjeri!!!Prasa vel...
17.11.2015 21:29 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
man nav ne jausmas, kuri no latviešu produktiem nav pieejami Itālijā..
vārīti kartupeļi ar karbonādi/kotletēm un štovētiem kāpostiem,
pelēkie zirņi ar speķīti,
rupjmaize ar siļķi,
riektiņi ar iebiezināto pienu
17.11.2015 21:29 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
rupjmaizes saldais ar putukrējumu
17.11.2015 21:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ar galu


kartupelu pankukas merci avr piemeklet
17.11.2015 21:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/galerts.html galrets, galu tur var da jebkadu dabut. bet baigais cakars

17.11.2015 21:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015


Kartupeļu sacepums ar malto gaļu









klat marineti gurkisi
17.11.2015 21:34 |
 
Reitings 43
Reģ: 17.11.2015
Pēdējie divi, diezgan taukaini un negaršīgi izskatās :-/

Mani ceļi aizveduši uz Japānu, te praktiski visu varu atrast no Latvijas ''virtuves'' Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos.
Ja nu kādreiz kaut ko sagribas no Latvijas, tad ir tā lieliskā iespēja iegriezties Krievu produkcijas
veikalos, kuri te pa kādam ir, ļoti līdzīgi kā Latvijas veikalos (l)
17.11.2015 21:36 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



skābu kāpostu zupa ar kūpinājumu
17.11.2015 21:36 |
 
Reitings 43
Reģ: 17.11.2015
to taukaino attiecināju uz pankūkām
17.11.2015 21:37 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
rosols



kilavmaizes


pilditas olas


17.11.2015 21:39 |
 
Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Kubiete aizrāvusies.
Laiks kāpt uz svariem.
:-D
17.11.2015 21:42 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kubietei viss, kā vienmēr, tikai ķilavmaizītes trūkst vēl :D

Es nesaprotu, kā var ieēst rupjmaizes kārtojumu. Mums ar draudzeni par šo ir teiciens: "Mēs vēl laikam neesam tik nabagas, lai saldajā ēstu rupjmaizi" :D Tas tā, humoram.

Man patiesībā nav nekādi dižie ieteikumi, jo es tā līdz galam neatzīstu LV ēdienus. Ok, zirņus ar speķi 1 x gadā ēdu labprāt. Nesen man sakārojās skābētos kāpostus. Paņēmu vienā kafenē. Man pēc tam bija tik slikti. Biju aizmirsusi, ka viņus gatavo ar cūkgaļu vai speķi, vai ko tml.
Kaut kā esmu jau atradusi no tā visa. Vienīgi man rasolu gribētos, tiik sen neesmu ēdusi.
17.11.2015 21:43 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Bāc, es nokavēju ar savu komentāru, ir gan rasols, gan ķilavmaizītes tomēr kubietei :D Nekā jauna.
17.11.2015 21:44 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
krasni cepti aboli,





Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumuhttp://www.delfi.lv/receptes/krasni-cepti-aboli-ar-mandelem-rozinem-un-saldejumu.d?id=43624241
17.11.2015 21:44 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
P.S. Un kas ir latviesu virtuvei jauns? Apgaismisi Autorei ludza es palidzeju bet dazas tikai riet zin, ok lai lielas kliedzejas dod padomus,
17.11.2015 21:49 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ja un gaidu, latviesu virtuves jaunumus! b
17.11.2015 21:49 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Man sakārojās kubietes ieliktā ābolmaize. Mmm.. Nemāku tādas lietas cept, cik žēl. :D
Vēl man ok liekas pīrāgi un ceptie āboli. Pārējie vai nu nav manā gaumē, visticamāk ārzemniekiem negaršos vai arī nav īsti latviski. :/
Bet tāda īstena latviska virtuve jau vispār ir ļoti specifiska un ārzemniekiem visticamāk liksies eksotiska. Droši vien daudzas senās virtuves tādas ir, jo agrāk ēda to, ko varēja dabūt. Piemēram, es tā arī neuzdrošinājos pagaršot to angļu pīrāgu, kas melns ar vārītu olu iekšā. Nelikās apetītlīgs. Taču man ļoti garšo mūsu zirņu biezputra, arī sklandrauši.
Žēl, ka tev nav latviešu gatavie produkti pieejami, piemēram, Jāņu siers, gotiņas. No tādiem ne-seniem un ne-tik-latviskiem varbūt biezpiena plācenīšus (ja var ko biezpienveidīgu dabūt), auzu pārslu cepumus?
17.11.2015 22:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits