Man sakārojās kubietes ieliktā ābolmaize. Mmm.. Nemāku tādas lietas cept, cik žēl. :D
Vēl man ok liekas pīrāgi un ceptie āboli. Pārējie vai nu nav manā gaumē, visticamāk ārzemniekiem negaršos vai arī nav īsti latviski. :/
Bet tāda īstena latviska virtuve jau vispār ir ļoti specifiska un ārzemniekiem visticamāk liksies eksotiska. Droši vien daudzas senās virtuves tādas ir, jo agrāk ēda to, ko varēja dabūt. Piemēram, es tā arī neuzdrošinājos pagaršot to angļu pīrāgu, kas melns ar vārītu olu iekšā. Nelikās apetītlīgs. Taču man ļoti garšo mūsu zirņu biezputra, arī sklandrauši.
Žēl, ka tev nav latviešu gatavie produkti pieejami, piemēram, Jāņu siers, gotiņas. No tādiem ne-seniem un ne-tik-latviskiem varbūt biezpiena plācenīšus (ja var ko biezpienveidīgu dabūt), auzu pārslu cepumus?