Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Piekrītu Villionata, ka nav jēgas mēģināt vienu vai otru pusi pārliecināt par sava viedokļa pareizību.
Man ir pārliecība, ka ir daudz sieviešu, kas tomēr neprot sevi uzstutēt uz kājām vajadzības gadījumā - pilns FB ar visādiem ziedojumu lūgumiem (drēbes, mēbeles, pārtika, nauda) bez apgādnieka palikušām jaunajām māmiņām, kuras nav parūpējušās ne par kādu drošības spilvenu, nav iepriekš strādājušas, vispār nav domājušas par iztiku, tikai akli ļāvušās vīrieša gādībai.
17.11.2015 14:30 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
un vispār , te tik daudzas izklausās pēc kaut kādām kapu lijām , it kā obligāti kaut kam ir jānotiek , ka otrs aiziet prom no dzīves .

seko lidzi, kas pasaule notiek?...

es ari domaju, ka nav jadzivo ar tadu domu, bet labi dzive gadas visadi, un labi but nodrosinatam
17.11.2015 14:39 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
seko lidzi, kas pasaule notiek?...

es ari domaju, ka nav jadzivo ar tadu domu, bet labi dzive gadas visadi, un labi but nodrosinatam

tagad no mājas nevar iziet ārā ? Mostās , Latvija nevienam nav vajdzīga te , pat Krievijai tā neinteresē , iebrauks tie 450 bēgļi un tad ? Tādu ažiotāžu sacēla , it kā Latvija būtu pasaules naba , tikai un domā par nereālām problēmām . Nezin kāpēc citās valstīs , kur imigrantu politika veiksmīgi tiek īstenota kopš 70tajiem gadiem , kaut kādi ekstremāli gadījumi notiek ļoti reti . Un visbiežāk tie ir nevis bēgļu radītie , bet tieši pretēji , kaut kādi nacistiski noskaņoti iezemieši paņem un aizdedzina bēgļu nometnes vai sāk šaut uz visiem , jo smadzenes sagāja grīstē . Kā Breiviks , viņš nebija bēglis |-)

Nevajag visus mest vienā maisā iekšā . Mans līgavainis mūs ir nodrošinājis , arī dzīvības apdrošināšana mums ir . Kad negribēšu strādāt , iešu prom un dzīvošu cepuri kuldama , jo man nav tādas pesimistiska skata uz dzīvi . Vai kā , ja strādā , tad it kā radi sev kaut kādu ilūziju , ka ar tevi un tuviniekiem nekas nenotiks , jo strādā ? Ja jau nelaime , tad nelaime nešķiro , kurš tur nestrādā , lai atriebtos par to , ka mājās neko nedari . Ja ir uzkrājumi un apdrošināšanas , tad neredzu nekā slikta sēdēt mājās . (t) (l)
17.11.2015 14:51 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
luizelza

tas nebij par pagajuso nedelu konkreti,
kaut vai Zolitudes tragedija, dabas katastrofas, tik daudz kas nav paredzams, nav jau jadzivo ar tadu domu, k kaut kas notiks, bet notik var, un labi, kaut vai ja ir apdrosinasana, vai kautkas, ja piemeram, sieva nestrada, aukle berninus
17.11.2015 14:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sieviete, kas veiksmīgi tiek galā ar mājas lietām, gan jau varēs samenedžēt dzīvi arī krīzes situācijā..manuprāt :)
17.11.2015 14:57 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es esmu tā feministe, kura uzskata, ka man par sevi jāsāk pilnībā rūpēties pašai 18-20 gadu vecumā. Tā ir mana nostāja un dzīves modelis, kuru sev izvēlos. Es neesmu austrumnieciskā vēdiskā vai musulmaņu sieviete svārkos un es neesmu mājsaimnieces tips, tāpēc tas dalījums, kur es gādāju par pavardu, bet vīrs uztur, man vienkārši nestrādātu un es aizlaistos. Tāpat arī es augstu vērtēju sava drauga dzīvi - es negribu to sajūtu, ka viņš strādā 40 un vairāk stundas nedēļā, lai uzturētu kādu citu cilvēku, kas nav viņa bērns. Jo es pati negribētu savu nostrādāto stundu augļus dot kādam citam tikai tādēļ, ka tā pienākas. Bet visumā piekrītu lietotājai, kas teica, ka personības atšķiras un tikmēr, kamēr abi vienojas, tikmēr ir ok. Ja tās izpratnes ir dažādas, tad būs grūti.
17.11.2015 14:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sieviete, kas veiksmīgi tiek galā ar mājas lietām, gan jau varēs samenedžēt dzīvi arī krīzes situācijā..manuprāt Tiesi to esmu dzive redzejusi vienmer!
17.11.2015 15:01 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Grapefruit

nu bet cik tad bieži notiek tādas Zolitūdes traģēdijas un dabas katastrofas ( Latvijā ) ? Tas ir kaut kas tik rets ! Ja dzīvo apdomīga tautieša dzīvi un speciāli nelien ar pirkstiem rozetē , tad varbūtība , ka ar tevi notiks kaut kas slikts ir ļoti niecīga . Vēlreiz atkārtoju , nemet visus vienā maisā iekšā . Daudzās ģimenēs vīri ir padomājuši par drošības spilvenu , ja notiks kaut kas slikts . Man drīzāk liekas , ka daudzas vienkārši nevar pieņemt pašu par sevi modeli kā tādu , ka sieva nestrādātu , tāpēc visādi cenšas pabaidīt , ko darīsi , kad būsi viena . |-)
17.11.2015 15:02 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ak, nu tad arī bērnus labāk nedzemdēt, jo, a ja nu nomirs?... Te daudzām vajadzētu atslābt un baudīt dzīvi! Būs nelaime - izķepurosies, bet vai tāpēc dzīvot dien dienā kaut kādā stresā "a ja nu...?"?...

Jāuztraucas ir nevis par vīrieša nāvi, bet par to, lai attiecības ir oficiāli noformētas, dzīvība apdrošināta un ir iekrājumi, tad varbūtība palikt ar pliku pakaļu uz ielas ir visai niecīga nelaimes gadījumā. Un pat tad - par bomžiem un padibenēm kļūst tie, kuri ir slinki un negrib strādāt, nevis tie, kuri meklē iespējas un kuļas kānu māk.

Bet vispār nebrīnos - mājsaimnieces loma Latvijā ir kaut kas apkaunojošs. Visām sievietēm ir ieborēts, ka obligàti jāstrādā un jāveido karjera, jāpelna liels piķis. Būt vīra apgādībā - kauns un negods!... Verga statuss. :-P
17.11.2015 15:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Latvijā jau nu gan mājsaimnieces loma nav nekas apkaunojošs, salīdzinājumā ar citām valstīm. Austrumeiropā tas ir diezgan izplatīti, ka vīrietis velk ģimeni. Skandināvijā, lūk, tur būtu grūti tādu ģimenes modeli nosaukt par ierastu.
17.11.2015 15:13 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nav arī Latvijā tas pieņemts, to pierāda attieksme, izteikumi, un arī reāli piemēri - man nav pazīstama neviena mājsaimniece Latvijā (es nerunāju par sievietēm bērna kopšanas atvaļinājumā). Tādas, protams, ir, bet krietnā, krietnā mazākumā, jo liela daļa, pat ja gribētu, nevar to atļauties.
17.11.2015 15:18 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Bet vispār nebrīnos - mājsaimnieces loma Latvijā ir kaut kas apkaunojošs. Visām sievietēm ir ieborēts, ka obligàti jāstrādā un jāveido karjera, jāpelna liels piķis. Būt vīra apgādībā - kauns un negods!

Iedomājies, ir arī tādas, kas vienkārši NEVAR būt mājsaimnieces, jo sagādā prieku strādāt, pelnīt un gūt panākumus!
17.11.2015 15:19 |

10 gadi
Reitings 2916
liela daļa, pat ja gribētu, nevar to atļauties

Tur arī atbilde. Bet gribētu liela daļa un, man šķiet, liela daļa vīriešu to arī uztver kā normu. Es ne tieši par statistisko mājsaimnieču daudzumu, bet vairāk par ģimenes modeli.
17.11.2015 15:21 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Ja tas nestrādā tā organiski, bet visu laiku ir jāpiedomā un šķiet, ka otram esi parādā, kad sākās uzskaite, ko kurš darījis un kurš kuram ko un par ko ir parādā, tur jau vairs nav nekādu attiecību - tur ir tikai labuma meklēšana vienam pie otra. Tas ir jāmaina - jāmeklē attiecības, kurās jūties labi

Paldies, šis patika!
17.11.2015 15:44 |

Reitings 23705
17.11.2015 17:23 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
šķiet, ka opcija, kad sieviete strādā un, iespējams, pelna vairāk par vīrieti, paspēj izdarīt mājas darbus, sacept kūkas, atpūsties, apčubināt vīrieti, un nebūt nodzīts zirgs, un vēl justies labi savās attiecībās, jo abiem tajās ir viss kārtībā, šajā diskusijā neeksistē. :-P
nevajag lekt no viena grāvja par pilnīgi neatkarīgām, ambiciozām maitām uz otru grāvi ar pelēm-mājsaimniecēm.
17.11.2015 17:45 |

Reitings 23705
šķiet, ka opcija, kad sieviete strādā un, iespējams, pelna vairāk par vīrieti, paspēj izdarīt mājas darbus, sacept kūkas, atpūsties, apčubināt vīrieti, un nebūt nodzīts zirgs, un vēl justies labi savās attiecībās
a ko dara virietis? :-D kamer sieva pelna vairak un cepo kukas, un dara majsadarbus?:-O

ne cosmo ir vairaka skas uztur savus viriesus un vel maja visu izdara. Un reizi gada pacikst, bet dzivo nost jo vecis patik:-D
17.11.2015 17:49 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
a ko dara virietis?

iedvesmo :D
17.11.2015 18:48 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
+Rene
Sievietei jāstrādā tāds darbs, kurā viņa nebūs nodzīts zirgs, bet saņems pietiekami, lai vajadzībaa gadījumā spētu sevi uzturētu. Dažreiz šis pietiekami ir vairāk kā vīrieša nopelnītais.
17.11.2015 18:54 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Rene, Tu esi paarliecinaata, ka Tev ir viirietis? Izklausaas vairaak peec vientuljaas maamules un 16-18gadnieka deela attieciibaam. Maamukjis velk mamutu, shmoree un tiira, deels nu taa piehaltuuree, lai piemestu mamutam pieklaajiibas peec, savu shkjiivi nomazgaat gan nav iemaaciijies, kaa arii veljasmashiinas podzinjas shim ir tumsha bilde.

Ja tomeer tiek runaats par viiriesha un sievietes attieciibaam, tad, jaa, dazhaam buutneem ir diivaina izpratne par laimi, iespeejams taapeec, ka neko labaaku nav redzeejushas. Un bikshainja eksistence kaa taada vien jau rada to laimes sajuutu.

8-)
17.11.2015 18:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits