Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Vienmēr vajag atcerēties, ka nekas nav mūžīgs. Attiecības, mīlestība... dzīvība...

Tiesi ta, un iespejams darba vieta nav muziga, ari veseliba. Jarekinas, ka var but situacija attiecibas, ka kadu laiku sieviete viena bus pelnitaja. Vai kas notiek, ja abi paliek bez darba? tapec ir janodrosinas.
Vai veselibas apstaklu del kads peksni nevar stradat?
Abiem jaskatas nakotne, janodrosinas. Dzivibas apdrosinasana, ja esiet precejsies utt, ir iespejams nodrosinaties.

Un ne vienmer ir jastrada, lai tiktu pie lidzekliem. Labi, ja sievietei, piemeram ir ipasums, ko var iziret, lai tiktu pie kadiem lidzekliem, un arkartas gadijuma, nebutu palikusi bez jumta virs galvas.

Bet domaju, ka katrs attiecibas jut otru partneri, un apspriez sadas lietas, meklejot sev lidzigi domajosu.
17.11.2015 12:48 |

Reitings 43
Reģ: 21.09.2015
Sievietei arī ir kaut kas jādara, bet galvenajam naudas lietās ir jābūt vīrietim.
17.11.2015 12:50 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tiesi ta, un iespejams darba vieta nav muziga, ari veseliba. Jarekinas, ka var but situacija attiecibas, ka kadu laiku sieviete viena bus pelnitaja. Vai kas notiek, ja abi paliek bez darba? tapec ir janodrosinas.
Taisniba, bet vesture pieradija ka pret visu un vuienmer nekad nevar nodrosinaties, dzive ir neprognozejama. Ome macija ka ar tevi vuenmer kopa bus tavas prasmes, gatavot, adit, sut, pit grozus , da vienalga. Tas venmer bus ar tevi, parejo lijtenbis var atnemt jebkura bridi. Zinasanas un prasmes ir istais kapitals. Un nevis pliks diploms kam nereti nav reala seguma ka tas ir LV. Man nekad nav bail, jo ir prasmes un ja vajag varu slaucit ari ielas, varu un protu loti daudzas lietas.
17.11.2015 12:53 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Mēs ar vīru uzskatām,ka abiem ir jāstrādā un abiem ir jāveic mājas solis, jāauklē bērni un vienam otrs jādara laimīgi.

+++

Patiesībā, mani smīdina visas šīs ''pavarda turētājas'' un lielās iedvesmotājas, jo kā atklājas pēc tam citās diskusijās - tīrīt māju riebjas un gatavot ēst arī nepatīk un slinkums, gaida, ka to darīs vīrietis vai vedīs uz restorāniem katru dienu. Kas tad jums skaitās tā pavarda turēšana? Vazāšanās pa veikaliem, pērkot jaunas lupatas?
Turklāt, kā tu vari iedvesmot kādu, ja pati neko neesi sasniegusi? Vai arī jums tā iedvesmošana ir - mīļais, pelni vairāk, es gribu kurpes pa 1000 eur?
Vismaz, cik esmu novērojusi pati no sevis un cilvēkiem sev apkārt - parasti iedvesmo tie, kas kaut ko dara, kaut ko sasniedz paši. Nevis mājās sēdošas deguna urbinātājas.

Tā nav sievišķība, tas ir bērnisķīgums, kad pieaudzis cilvēks paļaujas, ka kāds cits viņu uzturēs.

+++
17.11.2015 12:54 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Ome macija ka ar tevi vuenmer kopa bus tavas prasmes, gatavot, adit, sut, pit grozus , da vienalga. Tas venmer bus ar tevi, parejo lijtenbis var atnemt jebkura bridi. Zinasanas un prasmes ir istais kapitals.

Labi teikts, ta jau ir isteniba.
omes jau vienmer zin labak :)
17.11.2015 12:55 |

Reitings 23705
Patiesībā, mani smīdina visas šīs ''pavarda turētājas'' un lielās iedvesmotājas, jo kā atklājas pēc tam citās diskusijās - tīrīt māju riebjas un gatavot ēst arī nepatīk un slinkums,
ka par mani, ka par mani! Slinke pec dabas, un gribu vispar tikai sauloties un dzert kokcikus, tacu IR JADARA un loti daudzas lietas. :-D:-P
17.11.2015 12:58 |

Reitings 23705
Nevis mājās sēdošas deguna urbinātājas.
gribu redzet majsaimnieci ar berniem kas gadiem ir neko vispar nedar tik uzbrina degunu. Kas ar to majum berniem un viru notiek un ka tur izskatas :-D:-D:-D:-D:-D:-D
17.11.2015 13:00 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Luizelza
Uzkrājumus visai dzīvei sagatavot nevar. Kaut kādiem gadiem jā, bet ne visai dzīvei. Turklāt jāatceras, ja vīrieši parasti dzīvo īsāku mūžu un mājsaimniecēm pensiju nemaksā.
Man tā neliekas sievišķība sēdēt mājās un katru dienu pielīst un izdabāt kādam, kas mani uztur. Drīzāk verdzība.
17.11.2015 13:02 |

Reitings 23705
pielīst un izdabāt kādam, kas mani uztur. Drīzāk verdzība.
ja ta ir verdziba. tacu runa ir par majsaimniecem kam ir gimene! Un vispar sieviets ir vitalas, kas jebkra situacija atradis izeju. Dzive ari to pierada. Tv radija par bomzu patversmem , un tur tadas Rigas patversmes vaditaja ilggadeja stastija ka bomzi 99% ir viriesi! Sieviete izdzivos , atradis izeju pat bezisejaa.
17.11.2015 13:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Sievietei ir jabut patstavigai vairak vai mazak. Dzive ir tada kada vinja ir un ja nu kas, ir javar uzturiet sevi un bernus ja tadi ir. Te pat nav runa uzreiz par milako busanaam. Esmu daudzu gadu laikaa lasijusi, atklausijusies gadijumus kad situaciju varetu uzlabot kaut tas ja sievietei butu savi ienakumi.
17.11.2015 13:09 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
teika_spolite kāds bulšits , manam vectēvam tūlīņ jau būs 83 gadi , ome gan jau 4 gadus viņsaulē . Manam vectēvam un viņa draugi arī vēl ne visi ir prom , nevajag mērīt visus pēc vienas pesimisma skalas . Ja tev šķiet , ka dzīve beidzas jau 60 gados , tad man liekas , ka 60 ir vēl spēka pilns vecums .
katru dienu pielīst un izdabāt kādam, kas mani uztur. Drīzāk verdzība.

cik te viss ir ieslaisti :-/ ja jādzīvo ar cilvēku , kuram vajag pielīst un izdabāt . Vēl par verdzeni sevi saukt . Žēl tevis . :-(
17.11.2015 13:11 |

Reitings 23705
kad situaciju varetu uzlabot kaut tas ja sievietei butu savi ienakumi.
LV darbu atrast nav problema. Ir zinamas vairaks damas kas paliekot vienas nonaca smaga materiala situacija, un zini 3 menesu lidz 1,5 gada laika viss bija cikiniekaa, jo ka jau teicu sievietes ir vitalas. Ja ir dazas bomzenes LV , bet tur ir smagas mentalas problemas.
17.11.2015 13:12 |

Reitings 23705
cik te viss ir ieslaisti ja jādzīvo ar cilvēku , kuram vajag pielīst un izdabāt . Vēl par verdzeni sevi saukt . Žēl tevis . ari nosokejos par so, jo katrs jau citus mera pec savas dzives. Skumji faktiski. Man kas tads pat prata nienaktu. Un vispar ja es iepriecinu savejo esmu verdzene, un ja vins man to pasu loti biezi dara ari ir mans vergs? Un ja mes viens otram izdabajam esmam laikam jau viens otra vergi, un opaldies dievam ka taa(l)
17.11.2015 13:15 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Nav jēga strīdēties, kādai apmierina mājsaimnieces statuss, citai tas nav pieņemams personīgu iemeslu dēļ. Uzspiest savu viedokli šajā jautājumā ir ļoti muļķīgi. Katra paša darīšana ir kā viņš izvēlas dzīvot.
17.11.2015 13:16 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Jādzīvo ir tādā modelī,kurš apmierina abus. Nav pareiza vai nepareiza.
17.11.2015 13:16 |

Reitings 23705
man nav piemeram zinama neviena kas poilnigi visu muzu butu tikai majsaimniece. Cita tada bija 10gadus, cita 2 vai 15 tacu visas atsaka stradat. Tiesi tik vienkarsi. Es miljonares nepazistu kam naudas ir oarak daudz un var aiz bezdarbibas kaut makslas akademija iet iegut pusmuza 3 augstako izglitibu aiz garlaicibas.
17.11.2015 13:20 |

Reitings 177
Reģ: 28.10.2015
Esmu baigā feministe. :D
Man patīk mana nauda, patīk sevi uzturēt, patīk veidot iekrājumus un patīk, ka vīrietim arī ir pietiekami daudz naudas.
Tā kā vīrieša profesija vienmēr būs vairāk apmaksāta savas specifikas dēļ, tad nu viņš arī būs tas lielais mamuta nesējs mājās. Bet es tāpat šobrīd maksāju pusi visus maksājumus un atlieku naudu iekrājumos. Draugs arī dara pusi mājas darbu. Parasti godīgi sadalām. Ēst gatavo tas, kurš pirmais mājās. Māju tīrām tā, ka viens sūc grīdu, otrs mazgā, viens tīra vannas istabu, otrs virtuvi, nu kaut kā tā.

Pēc kāda laika noteikti būs bērniņš, tad jau arī viss mainīsies. Man vairs nebūs tik daudz ieņēmumu, nebūs svarīgi tik ļoti pastāvēt par sevi, bet jau par mazuli, par ģimeni, par šo vienoto veselumu. Un tad, protams, sanāks, ka es vairāk šiverēšos pa mājām, pa virtuvi. Rūpēšos par savu mazuli un vīrieti cik man būs spēka. :)
17.11.2015 13:20 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
un vispār , te tik daudzas izklausās pēc kaut kādām kapu lijām , it kā obligāti kaut kam ir jānotiek , ka otrs aiziet prom no dzīves . Pie tam agri aiziet prom no dzīves , ja jau " visam mūžam iekrājumu nepietiks " . Briesmīgi vispār , ja tā padomā , cik mūsu tauta tomēr ir iebaidīta un kompleksaina , raustās no visa , viss grozās ap nelaimēm un kapiem . :'-( Kā jūs tā varat dzīvot ? Tad jau nav brīnums , ka katra ceturtā slimo ar veģetatīvām distonijām , jo katru sekundi domā par to , ka var notikt kaut kas slikts .
17.11.2015 13:48 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
katru dienu pielīst un izdabāt kādam, kas mani uztur. Drīzāk verdzība.

Tā arī ir verdzība. Ja ir sajūta, ka jāpielien un jāizdabā, tātad tur no mīlestības nav ne smakas. Tādas paliek attiecības, ja abi labi zina, ka tās ir balstītas uz materiālu izdevīgumu. Normālās attiecībās, kur viens otru mīl, uz frāzi "Atnes, lūdzu, tēju!" nereaģē ar domu "Atkal man Tev jāizdabā!", vienkārši iet un atnes, vispār nedomājot par to un par to, kādu tēju gribēs, painteresējas, lai zinātu, nevis lai pēc tam nebūtu jāklausās pārmetumi, ka nepareizā tēja.
Jau pati ideja, ka tā ir viena vienīga vergošana, nozīmē, ka cilvēks konkrētajam attiecību modelim nav piemērots.
Es tādā modelī jūtos labi. Jā, man ir arī sava nauda lūpukrāsai, taču, ja es esmu veikalā ar vīrieti un ieraugu kaut ko, ko vēlos, es vienkārši lieku to kopējā iepirkumu grozā, kura saturu apmaksā viņš un nedomāju, ka man tagad būs atkal viņam kaut kā jāizdabā vai jāatstrādā tas, ko paņēmu, jo viņš taču samaksāja.
Ja tas nestrādā tā organiski, bet visu laiku ir jāpiedomā un šķiet, ka otram esi parādā, kad sākās uzskaite, ko kurš darījis un kurš kuram ko un par ko ir parādā, tur jau vairs nav nekādu attiecību - tur ir tikai labuma meklēšana vienam pie otra. Tas ir jāmaina - jāmeklē attiecības, kurās jūties labi :)
17.11.2015 14:12 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
un vispār , te tik daudzas izklausās pēc kaut kādām kapu lijām , it kā obligāti kaut kam ir jānotiek , ka otrs aiziet prom no dzīves . Pie tam agri aiziet prom no dzīves , ja jau " visam mūžam iekrājumu nepietiks " . Briesmīgi vispār , ja tā padomā , cik mūsu tauta tomēr ir iebaidīta un kompleksaina , raustās no visa , viss grozās ap nelaimēm un kapiem . Kā jūs tā varat dzīvot ? Tad jau nav brīnums , ka katra ceturtā slimo ar veģetatīvām distonijām , jo katru sekundi domā par to , ka var notikt kaut kas slikts .

Tas ir cosmo standarts, ja nu ne pametiis, tad kads nomirs :-D

Mana vira darba vieta, vira naves gadijumaa man izmaksaa 3 gadu algas kaa kompensaaciju, laikam tadelj es par tadam lietaam nedomaaju. Vispaar nedomaaju, kas bus, ja mani pametis, kads nomirs, nu pametis, pametis, ka kubiete teica, sievietes spej visu, dazhi meneshi un esi atpakalj zirgaa!
17.11.2015 14:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits