Par FRANCIJU!!

Reitings 41
Reģ: 13.05.2015
Jūs visas rakstāt ka Parīzes notiki briesmīgi, tam piekrītu.
Bet tagad pasakiet cik no jums tiešām jūt līdzi??

1. ievērojāt klusa brīdi šodiem 13.00?
2. Vai fb profila bildi rotā jums Francijas karogs?
3. Tām kam privāt mājas izkārāt karogus ar sēra lenti šodien, vakar?
16.11.2015 14:00 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Man vispār ir nulle emociju par šo teroraktu.
Nezinu, kam būtu jānotiek, lai liktu francijas karogu savā fb.
Kāds sakars fb ar šo. Nu absolūti nekāds!
Lai paustu, ka esam līdzjūtīgi? Haha, cik no tiem fb karoglicējiem būtu gatavi reāli palīdzēt?
Šķiet, ka pat puse ne.

:D
16.11.2015 18:09 |

Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Nea, feisbukā nesēroju.

Bet, nenoliedzu, šorīt, izlasot ziņu par Francijas uzlidojumu, acis tā vien meklēja pēc iespējas iekrāsoties Sīrijas karodziņa krāsās.
Ir saprotama ļaužu tiekšanās sastāties bariņos atbilstoši līdzības pazīmēm, cits jautājums, cik tas ir veselīgi. Un cik šāda es savā dārziņā, tu savā politika ir iespējama apstākļos, kad lielvaras nebūt nekautrējas savus garos, netīros pirkstus laist darbībā pavisam svešās teritorijās.

Informācijas pārbagātības laikmetā, kad ISIS kaujinieki svin uzvaras (arī) Twitterī, ir grūti neapjukt un nepazaudēt patiesības graudus propagandas gūzmā. Pēdējo pāris dienu laikā izlasīts un redzēts visai daudz, un vairums informācijas raisa neizpratni un skumjas. Atkal. Viens no spēcīgākajiem rakstiem šķita šis:

http://highline.huffingtonpost.com/articles/en/mothers-of-isis/

Mani viss notiekošais mudina domāt, analizēt un lūkot, kur palīdzīga roka pieliekama, pēc iespējas biežāk aktualizējot cilvēcību laikmetā, kurš brīžiem šķiet to teju pazaudējis.
16.11.2015 18:17 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Selīna

Kādā sakarā šeit karogs feisbukā? Lavijā izsludināta sēru diena, visa pasaule apspīd ēkas Franču karoga krāsā utt., internetā vairs nav nekā cita, kā raksti par to. Tāpēc es nesaprotu, kapēc visi tā nepardzīvoja par Krievu lidmašīnu?
Es līdzjūtu par visiem, tāpēc arī nesaprotu visu šo!
Nebiju, Tev taisnība, jo neatrodos Latvijā.
16.11.2015 18:35 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Tā kā neesmu sociālo tīklu fanāts, tad nē, nelietoju aplikāciju. Brīvdienās diezgan daudz lasīju informāciju par šo notikumu un domās jutu līdzi. Klusuma brīdi neieturēju, biju palaidusi garām un arī strādāju aktīvi tajā laikā.
16.11.2015 18:42 |

Reitings 41
Reģ: 06.11.2015
Diezgan melni.
16.11.2015 18:59 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ISIS teroristi ir sirija! Tika bombardetas vinu macibu bazes, koa dara ari krievi! Un jau pasen dara!
16.11.2015 19:08 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011

10 gadi
Reitings 335
Reģ: 10.03.2013
Ir karogs uz bildītes, pārdzīvoju.... Emocijas tajā vakarā bija ļoti spēcīgas....Tā diena vispār man bija pasmaga, atbraucu no omas bērēm.....un tad izlasīju par šausmīgajiem notikumiem Francijā. ļoti sāp sirds par katru, kas aizgāja bojā. Tāpat jutu līdzi, kad nokrita Krievijas lidmašīna.....Tiešām lūdzu Dievu par mieru pasaulē!
16.11.2015 20:53 |

Reitings 7
Reģ: 14.11.2015
It tikai dabīgi just līdzi tuvākajiem, un Francija arī ir Eiropā, ES, 2h no Latvijas. Selektīvu sērošanu nevar nosodīt, tā vienkārši ir dabīga reakcija.Tuvākais tuvāks.

Kas attiecas uz Facebook - pat Cukerbergs teica, ka karogs ir jauninājums, iepriekš tādas opcijas vienkārši nebija. Tas ir kā virtuāls 'izsaku līdzjūtību' , kas gan tur tik nosodāms? Kur ir izrādīšanās vai kas tamlīdzīgs?
16.11.2015 21:09 |

Reitings 23705
https://nenoteikts.wordpress.com/2015/11/16/parize-atskanas/

Bet, protams, atradās cilvēki, kuriem nekas no šī nepatika. Kā tas redzams pēc gandrīz katra notikuma, sākās mūsu iecienītās “liekulības medības”. Tu esi liekulis, ja raudi par Parīzi, bet neraudi par Beirutu. Tu esi liekulis, ja jūti līdzi parīziešiem, bet nerakstīji sēras par notriekto krievu lidmašīnu. Pēc Maximas, paust sašutumu drīkstēja tikai tie, kuri nekad nebija spēruši soli Maximā. Principā, lai es nebūtu liekule, manam profilam vajadzētu sastāvēt tikai no nebeidzamām sērām un sašutuma par visām pasaules traģēdijām. Traģiski ir visi šie notikumi, bet cik daudzi no jums ir bijuši Beirutā? Cik daudz draugu un radu jums tur ir šobrīd? Mani pārņem skumjas, dzirdot par uzbrukumiem nevainīgiem cilvēkiem, bet, ja esmu gājusi pa vietām, kur tas noticis, ja zinu, ka mani draugi, radi vai paziņas tur ir šobrīd, tas iedzeļ daudz stiprāk. Bet tas neattiecas tikai uz sērām, iecienītās “liekulības medības” iet tālāk. Ja es ziedoju dzīvnieku patversmei, tas nav labi, jo Āfrikā mirst bērni. Ja es ziedoju Āfrikas bērniem, tas nav labi, jo cilvēki Latvijā mirst no retām slimībām. Es zinu, ka vienmēr un visur atradīsies KĀDS, kuram kaut kas nepatīk. Taču, skatoties sociālos medijus ir diezgan liela (un parasti viena un tā pati) cilvēku grupa, kurai nekādi centieni nekad nebūs gana labi. Jo viņu izdarītais (un visbiežāk tas ir tieši nekas) taču noteikti ir labāks.
16.11.2015 22:00 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Karš rada karu, nebūtu tā, nebūtu arī viss šis. Viņi cīnās , jo viņi tiek paši bombardēti, un tā iet uz apli, tas uzbrūk tam, tad atriebjas, kāpēc vienkārši nevar būt mierā?

Jā, iededzu svecīti un skumji par to man ir, bet vairāk par domām es nespēju darīt.
16.11.2015 22:01 |

Reitings 23705
Runājot par to, vai karodziņi profilā, izgaismotas ēkas, Marseljēzas dziedāšana, palīdz – jā, palīdz. Cik nu kaut kas tādā mirklī vispār var palīdzēt. Esmu jau vairākkārt dzirdējusi parīziešus sakām, ka pasaules atbalsts viņiem nozīmē ļoti daudz. Ka viņi zina un jūt, ka pasaule skatās, jūt līdzi, grib palīdzēt. Notikušais ir traģēdija, kas atstās pēdas Parīzes iedzīvotāju prātos vēl ilgi. Lai kāds nebūtu mans viedoklis par parīziešiem, šajā situācijā redzu, ka viņi ir cīnītāji, nevis īdētāji, viņu spēks ir viņu vienotībā. Un kā citādi, ja ne ar mazajām lietām mēs šobrīd varētu palīdzēt? Šādos brīžos reti kad palīdz politiķu solījumi vai gudrinieku prātuļojumi par to, ko kurš teica vai neteica. Esot šeit, Parīzē, varu teikt, ka parīziešiem pēdējās dienās palīdz visas mazās lietas – kafejnīcas, kas tuvumā notikumu vietām dod maizītes un tēju par brīvu, cilvēki, kas piemiņas vietās stāv ar zīmēm “free hugs” un apskauj visus, kam vajadzīgs atbalsts, pianists, kurš sāpju un bezcerības vidū spēlēja Lenona “Imagine”, bērnu zīmējumi un ar līdzjūtību rakstītas zīmītes piemiņas vietās Republikas laukumā, Metropolitēna operas mākslinieki, kas sāka izrādi ar Marseljēzu… Bet neviens šeit vēl nav teicis: “Labi, ka ir cilvēki, kas pasaka, ka tie karodziņi ir sūds.”
16.11.2015 22:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Katris savu līdzjūtību (ja tāda ir) izpauž pa savam. Es neesmu no tiem cilvēkiem, kas FB dalās savās jūtās un emocijās, tāpēc arī bildi neesmu izrotājusi. Man ļoti sāp sirds par Francijā notiekošo, arī par Krieviju, Sīriju.. par jebkuru pasaules nostūri, kas cieš no terorisma. Bilde diemžēl nav tik liela, lai iespīlētu visus karogus tajā.. :'-(
16.11.2015 22:32 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
16.11.2015 22:37 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
1. Jā ievēroju!
2. Kā, pie velna, kaut kāda zīme facebookā reali palīdzēs Francijai? Tu vispār ar galvu domā vai tikai kā akla vista skrien visiem jaunajiem sūtiem līdzi?!
16.11.2015 22:54 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Sērošana neizpaužas sevis izrādīšanā. Kāds, kurš sevi nekādi nav afišējis, varbūt jūt līdzi daudz vairāk par kādu, kurš Facebookā ir apkrāvies ar karogiem un tai pašā laikā iet pa ielu svilpodams.

Un kas tas par muļķīgu uzskatu, ka kaut kā mākslīgi būtu jāsēro? Jā, tā ir traģēdija, nav jau runa par to. Bet vai jūs daudz sērojat, kad kādā citā negadījumā bojā iet daudz vairāk cilvēku? Nevajag pakļauties politiskām provokācijām. Tas pats sakāms arī par jumta iebrukšanu Zolitūdes veikalā "Maxima". Tai laikā bijušais prezidents (liekas, Zatlers tas bija) atradās ārzemēs atpūtas braucienā. Un tad viņš tika kārts pie lielā zvana par to, ka neesot momentā devies mājup un bezmaz vai pelnus sev uz galvas kaisījis. Un, ja nelaime būtu notikusi kaut kur Nigērijā, tad varētu mierīgi turpināt ceļojumu. Ar ko tas latvietis labāks par nigērieti? Tikai ar to, ka dzīvo tuvāk un ir līdzīgāks? Tāds pats cilvēks vien ir.

Gan Parīzes, gan Zolitūdes gadījumā jābūt možam un jādomā par to, lai tas neatkārtotos, nevis jāvaimanā un gudri jārunā. Un pajautājiet, kurš no tiem lielajiem muldētājiem televīzijā tagad tur daudz un gudri runātu, ja viņam par to nemaksātu...
17.11.2015 06:08 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Katru dienu nav iespējams sērot par visu pasauli. Katru dienu milioniem cilvēku mirst visā pasaulē. Prātā sajuksi sērojot.
Citviet karš ilgst jau gadiem, cik gadus sērosi ar karodziņu uz profila? Jā, ir žēl, bet tāda ir pasaules skarbā realitāte.
17.11.2015 07:37 |

Reitings 43
Reģ: 17.11.2015
Islāma valsti būtu jāsāk respektēt, un jāsāk godināt Islāms, kamēr nav par vēlu.
17.11.2015 08:03 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Tragedijas salidzinat kka loti divaini, mans skiet. Pati loti daudz kam pardzivoju lidzi. Vispar kaa zinas atveru - sirds saznaudzas, kas notiek.
Par to kaa kurs sero dizi spriest netaisos - neuzskatu to par kkadu izradisanaos vai kaa. Pie krievijas vestniecibas pukes aiznesu - ne lentes, ne sveces nededzinu. Vnk sirdii skumji .
17.11.2015 08:27 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Katris savu līdzjūtību (ja tāda ir) izpauž pa savam. Es neesmu no tiem cilvēkiem, kas FB dalās savās jūtās un emocijās, tāpēc arī bildi neesmu izrotājusi. Man ļoti sāp sirds par Francijā notiekošo, arī par Krieviju, Sīriju.. par jebkuru pasaules nostūri, kas cieš no terorisma. Bilde diemžēl nav tik liela, lai iespīlētu visus karogus tajā..

Loti piekritu.
17.11.2015 08:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits