Ziemassvētki

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Atklājam Ziemassvētku beztēmu (l)

1. Kādas sajūtas? Jau gatavojaties vai vēl galīgi par to pat domāt negribās?
2. Kur svinēsiet un ar ko?
3. Dāvanas - cik plānojat tērēties, vai ir jau kādas domas, ko dāvināt katram tuvajam?
4. Vai apmeklējat baznīcu šajā laikā? Kādus koncertus?
5. Kādus ēdienus celsiet galdā?
6...... citi domu graudi
11.11.2015 17:46 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man nepatīk tik ātri domāt par Z-svētkiem, citādi pa to mēnesi jau apnīk nu galīgi. Man vispār Ziemassvētki nav mīļākie svētki, un es tā baigi negatavojos.
Svinēšu noteikti ar draugu un/vai ģimeni. Daļa no dāvanām man ir tikai vecākiem - fotogrāmatas, jo viņi pēdējo gadu laikā ir bijuši vairākos ceļojumos un bildes stāv vienkārši datorā. Draugam, šķiet, būs vairākas mazākas dāvanas, jo vienai lielai man šogad nav ideju. Baznīcu neapmeklēju, neesmu reliģioza, Ziemassvētkos arī labprāt pieturētos pie pagāniskām tradīcijām, cik nu iespējams. Par ēdieniem domu nav, droši vien cepšu piparkūkas, jo man patīk process un smarža mājā. Arī pīrāgus iespējams, jo pagājušogad pirmo reizi mēģinājām un draugam sanāca lieliska mīkla. Tāpat arī karstvīns noteikti vārīsies katru dienu.
11.11.2015 20:29 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Zinu ,ka man kaa parasti tie buus "zali"-varbuut liis lietus,bet noskana ir vienmeer,iipasi ja kuraas kamiins un viss samarzo peec skujaam ,egg nog utt
11.11.2015 20:52 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
1. Vēl par to nedomāju, jo priekšā 18tais novembris. Parasti, kad tas paiet, tad es sāku pieslēgties domām par Ziemassvētkiem. Vienīgi tagad, ja ieraugu kādu foršu sīkumiņu, ko gribētos pielikt klāt kādai dāvanai, to gan nopērku un negaidu. Bet citādi vēl negatavojos. Novembra beigās - tad sākšu :)

2.Laikam Rīgā. Atbrauks mamma un ir doma, ka varētu vēl uzaicināt kādus cilvēkus(piemēram, ja manai draudzenei būs svētku laikā jāstrādā un viņa tāpēc nevarēs aizbraukt pie savas ģimenes, prom no Rīgas, uzaicināsim viņu pie sevis. Tomēr mīlīgāk nekā sēdēt vienai vientuļi Rīgas dzīvoklī).

3. Konkrētas summas nav, bet ir skaidrs, ka nebūs nekādas dāvanas katram simtos eiro utt. Dārgās un lielās dāvanas mēs dāvinām dzimšanas dienās, vārda dienās. Ziemassvētkos - kaut ko mazu, mīļu, simbolisku. Bieži vien paštaisītu(man paštaisīts nav sinonīms savienojumam ''nevajadzīgs mēsls'') un klāt kādus gardumus vai piepirktu nieciņu.

4. Baznīcu neapmeklēju iepriekšējos gadus un arī šogad neapmeklēšu. Koncertus - varbūt, ja iekritīs kāds acīs, bet ne kādus baznīcas vai reliģiskos.

5. Šis tas ir padomā, bet neko vēl negribu izpļāpāt, jo idejas var mainīties :)

6......
11.11.2015 21:07 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
1. Vēl negatavojos, neesmu gatava :D Visticamāk, ka noskaņa parādīsies Adventes laikā :)
2. Svinēšu mājās, kopā ar visu ģimeni, kā jau katru gadu ir pierasts. Draugam vienīgi šogad iekrīt darbs..varbūt viņš varēs atskriet uz pāris stundiņām.
3. Mēs jau runājām, ka darīsim tāpat kā pēdējos divos gados - katrs izlozē vienu cilvēku, kuram dāvina dāvanu + bērniem dāvina visi. Mums ir liela ģimene. Apdāvināt visus sanāk padārgi. Man, protams, vēl draugam būs dāvana jāpērk, neatkarīgi no tā, ko izlozēšu. Vēl nezinu, ko pirkšu.
4. Kādreiz apmeklējām. Ļoti, ļoti gribu šogad atkal aizbraukt, pietrūkst nedaudz baznīcas apmeklēšana.
5. Noteikti, ka standartiņš mūsu mājās - kartupeļi, cepetis, štovēti kāposti, kādi salātiņi, mandarīni...mums vienmēr ir ļoti bagātīgs galds. :)
11.11.2015 21:27 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Lai gan man ir jāatzīst, ka es esmu jau sākusi skatīties youtubē "what I got for Christmas", ziemas rīta/vakara rutīnas, ziemas apģērbu izvēles utt. (s):-D
11.11.2015 21:38 |

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Vairaak par visu kas man pietruuks ziemassveetkos ir sniegs. Galvenais iemesls kapeec nav z-sveetku sajuutas. eh
11.11.2015 23:09 |

Reitings 50
Reģ: 08.11.2015
Vēl par agru domāt, bet es ļoti gaidu Ziemassvētkus. Gribu aiziet uz baznīcu. Sen nav būts.(s)
11.11.2015 23:18 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Dievinu Ziemassvetkus(l) Pardodu Ziemassvetku kartinas un vel so to,ta ka gribot negribot nacas jau izlikt majas svetku lampinas,klausities z-svetku muziku un radit noskanu :D

Majas ar viiru un suni:-P

3. Dāvanas - cik plānojat tērēties, vai ir jau kādas domas, ko dāvināt katram tuvajam?
Par davanam tikai saku domat,bet nu man nav sobrid darba,ta ka isti nezinu cik vareshu atlauties. Mes ar viru gan nedzivojam Latvija,ta ka baigie terini radiem nemaz nav,kartinas cik vien.

Baznicu nepmeklejam,bet kadu koncertu varbut.

Ta ka esam vegani,tad Ziemassvetku vakarinas experimentejam. Pagashgad taisijam veganizetas klasiskas latvieshu svetku vakarinas. Shoreiz kkas cits japamegina varbut :-)
12.11.2015 00:09 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Vēl neko nezinu, vēl diezgan ilgs laiks līdz svētkiem.
12.11.2015 00:25 |

Reitings 50
Reģ: 09.08.2015
1. Sajūtas? Man patīk Ziemassvētki - eglītes meklēšana un to rotāšana, piparkūku cepšana, tā kņada visapkārt, kad visi gatavojas. Bet diemžēl tās ir tikai atmiņas, kopš mamma izšķīras ar tēti visa ģimene kopā nesaiet + svētku mazā gariņa, vecmammas, vairs nav. Pat tā skumīgi, jo agrāk bija tā ģimeniskā sajūta, bet tagad...
2. Par svinēšanu vēl nezinu, iespējams viena savā dzīvoklī.
3. Visas dāvanas ir pēdējā mirklī.
4. Ne reizi šajā laikā neesmu bijusi baznīcā (vismaz neatceros)
5.Mandarīni, karstvīns un piparkūkas, ja izcepšu, jo veikala piedāvātās mani neuzrunā.
12.11.2015 10:52 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Veel par tiem nedomaaju, bet shogad gribu triis lietas realizeet:
-pati uztaisiit savu adventes vainagu
-pagatavot Ziemassveetku keksu, kursh jaagatavo meenesi ieprieksh un katru dienu jaalaista ar brendiju:D
-aiziet uz kaadu lauku bazniicu kaut kur Pieriigaa Zsv vakaraa

Aaa un kaa vienmeer skatiishos Meet me in St.Louis un raudaashu un tad veel klausiishos Andy Williams dziesmas(l)
12.11.2015 11:11 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es vēl gaidu 18.11...

Ziemassvētki nepatīk. Negaidu. šogad vienīgais prieks ir, ka būs brīvs tik daudz, tā kā visiem mirstīgajiem/.

- Negribu par to domāt, bet domāju, jo gribu visas dienas plus mīnus saplānot.

- Rīgā, viena. Varbūt kādu dienu pie draugiem tradicionālajās vakariņās.

- Jā. Tieši 0. Svinēsu šogad viena. Tā kā atkrīt dāvanas, kas ir best part.

- Šogad laikam pat uz baznīcu neiešu. Sen jau vairs tam neticu, neiesu liekuļot. Uz kādu kora koncertu gan gribu aiziet. Ja būs smuks laiks, arī tirdziņus lai iepirktu latviešu gardumus.

- Baigi tālu, lai domātu par ēdienu. Tie varētu būt gan cepti katrupeļi, gan rosols. Gan vienkārši varu arī tupi viena piedzerties un neēst, jo garas brīvdienas :D

6...... citi domu graudi

- vēl domāju kā šo visu pasniegt savai ģimenei :D
12.11.2015 11:23 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Es vēl par to domāju tiaki prakstikā ziņā - jau viarķas dāvnas iegādātas, sāku oktobrī - gan lai apspēj atnākt no Ķīnas sūtījumi, gan lai maks nejūt treicienu vienā mēnesī. Sajūtu ziņā - kaut kad ap Adventi sākšu domāt. Notiekti ievērošu gavēni. 90%, ka svinēšu ar savu paplašināto ģimeni radu mājās - kā katru gadu. Uz baznīcu eju teju katru svētdienu, paša Zienassvētku vakrā savukār tieši parasti nesanāk, jo man radu lokā ir arī ateisti, tad mums ir tāds mini mājs svētbrīdis ar Bībeles lasījumu un kopēju lūgšnu tiem, kuri to grib. Koncerti - notiekti iešu uz Tev Tuvumā, jau 4. gadu laikam no vietas, man ļoti patīk tā noskaņa un katru gadu ir citādi.
12.11.2015 11:50 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
6...... citi domu graudi

1. Vēl patriotiskās sajūtās esmu līdz novembra beigām...protams veikali un pāragrās egles šur tur, liek domāt par Ziemīšu tuvošanos :) un kad kāds kabinets darbā nosmaržo pēc manadīniem, tad gribas uz veikalu :-D

2. Ar draugu un viņa ģimeni ne Rīgā...un ar savu ģimeni pēc tam un tad vēl ar radiem, draudzenēm, kolēģiem utt.

3. Summas nekad neplānoju...cenšos iekļauties 10-20EUR personai, draugs un ģimenes locekļi ir izņēmumi :-P

4. Apmeklēju koncertu/teātri ar kolēģiem un šogad ir plānots aiziet uz jauno rajona baznīcu...tīri simboliski un omei par godu, kura tā arī nesagaidīja, kad baznīcu pabeidza.
Jau kuro gadu gribas arī uz gospeļu koncertu, bet kaut kā nesanāk...

5. Mandarīnus, piparkūkas, karstvīnu...neko baigi īpašu :-)
12.11.2015 12:35 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki! (l)
Ļoti patīk gatavošanās process, izdekorēta māja - gaismiņu virtenes ārā. Parasti Ziemassvētkiem sāku gatavoties pēc Valsts svētkiem! :-)
Šogad mums Ziemassvētki būs pilnīgi citādāki - braucam ceļojumā divatā ar vīru. Tāpēc arī eglīti plānojam mājās vest jau decembra sākumā, lai paspējam papriecāties. :-D
Vēl neesmu izdomājusi ko katram dāvināt un vai vispār dāvināt, jo nezinu kā noorganizēt apdāvināšanos - Latvijā atgriezīsimies tikai janvārī un ar suvenīriem visiem tuvajiem, tāpēc nezinu vai gādāt dāvanas iepriekš.. vēl domāju! :-D Šobrīd dāvana ir tikai vīram!
Dienu iepriekš gatavosim vakariņas maniem un vīra vecākiem. Galdā noteikti būs pildīta vista un štovēti kāposti, par citiem ēdieniem vēl nedomāju. Toties galda noformējums man jau ir plānā 8-):-D
Patīk adventes laiks. Tad viens otru iepriecinam ar mazām dāvaniņām, saldumiem, balzāmu (l), kas atstāti zeķē!
12.11.2015 12:36 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
nosmaržo pēc manadīniem :D nosmaržo pēc mandarīniem (s)
12.11.2015 12:38 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Domāt sākšu droši vien tikai decembrī. Bet zinu jau, ka būs svētki kopā ar drauga ģimeni, viņa māsām arī dzimšanas dienas tāpat kā man Ziemassvētkos un tad atkal tradicionālie Ziemassvētki + dzimšanas dienas. Nekur no tā neizbēgt :D

Par dāvanām arī tiks domāts kaut kad vēlāk, bet droši vien, ka būs kopējās dāvanas no pāra, lai nav tik lieli izdevumi.

Par baznīcu - diezin vai apmeklēšu. Kad svinēju ar savu ģimeni, tad apmeklējām gan.

Par cienastu - piedalīšos un palīdzēšu galda klāšanā :)
12.11.2015 12:48 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Man ir pasūtītas dāvanas, tā kā jau viss procesā pamazam iet.
Vīram un bērniem top adījumi, vēl esmu draudzenei un viņai meitiņai noadīt cimdiņus ar ko īpašu dekorējumā, jo viņas abas citā valstī, bet gribas, lai ir ikdienā kas silda sirdi un atgādina.

Uz Ziemassvētkiem brauksim uz lauku māju. Busim vairākas paaudzes kopā un viss kā pienakās- pīrāgi, piparkūkas, zvēriņiem veltes mežā.

Baznīca.
12.11.2015 13:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)