Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzimšanas dienas kūka!!!

 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Sveikas. :)

Tuvojas vienam īpašam cilvēkam dzimšanas diena - apaļa jubileja. Mēs visi draugi, ģimene vēlamies šo cilvēku pārsteigt. Tad nu katrs kaut ko gatavo, tad es uzņēmos uzcept dzimšanas dienas kūku -torti. :)

Tā kā es ļoti labi māku cept medus kūku tikai, tad iedomājos varētu pamēģināt kādu citu gardu, gardu recepti. :)

Varētu jūs meitenes padalīties ar kādu gardu kūkas recepti, ko pašas cepat un visi ir sajūsmā. :) (protams, es izmēģināšu pirms tam kā man sanāk, lai nav, ka jubilejas dienā man visi mēģinājumi ir izgāšanās).

P.S. arī variet ieteikt foršu un vieglu paņēmienu kā dekorēt kūku un mazos miffinus. :)

Ceru uz jūsu atsaucību. (l)
11.11.2015 11:42 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
:-)
11.11.2015 14:37 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Ar siera kūku nekad nevar nošaut greizi, vienīgi par dekorēšanu jāpiedomā.
11.11.2015 14:42 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vienigaa kuka ar kuru es nespeju beigt domaat pedejas dienas ir Napoleons....

Bet taa pamegini uzcept Cielavinu, loti vienkarsi.
11.11.2015 14:42 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Man garšo siera kūkas ar citronu vai laimu. Tāds skābensalds svaigums.
11.11.2015 14:43 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Paldies par ieteikumiem. :)

Kūkai jābūt tik lielai, lai pietiktu 30 cilvēkiem :)

Pati skatos uz šo kūku, varbūt kāda ir mēģinājusi?

http://www.delfi.lv/receptes/kuka-latvijas-dzimsanas-dienai-sarkanais-samts.d?id=45228062

11.11.2015 14:55 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Un kāda ir darbojusies ar pārtikas krāsvielām? Tas nav sarežģīti, es neko nespēšu sabojāt? Un viņai nav nekādas garšas?

Es iedomājos, ka varētu lietot pārtikas krāsvielas vietā kādu melleņu džemu, tas man iekrāsotu biskvītu lillīgu/zilu? Jo tas man izklausās veselīgāk (kaut gan pārtikas krāsvielu neesmu izmantojusi nekad, tāpēc nemāku spriest par viņu veselīgumu/neveselīgumu!(t)
11.11.2015 15:01 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Tā red velvet cake ir brrrrrrrrrrrrrrriesmīgi negaršīga! Neesmu nevienu garšīgu variantu ēdusi!

Uz lielu pasākumu es visticamāk ceptu biskvītkūku ar biezpiena krēmu un kādu ievārījumu vai blenderētām ogām, jo nekas nevar būt briesmīgāks par sausu kūku. Vai arī kādu šķebīgi šokolādīgu kūku - lai nevajadzētu griezt milzīgus gabalus.
11.11.2015 15:20 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Uz svarīgu pasākumu neeksperimentētu ar nezināmām receptēm, par kuru iznākumu neesmu pārliecināta. Kas vainas medus kūkai?
11.11.2015 15:23 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
11.11.2015 15:32 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
vainas medus kūkai?


Šo kūku jubilārs cep vienmēr uz jubilejām. Un es arī, bet cepu savādāk kā viņa un pildu arī savādāk.

Laikam jāpaliek būs vien pie medus kūkas un kaut kā jāizdomā kā skaisti noformēt. Vismaz ar šo kūku man nekas greizi nevar sanākt :D
11.11.2015 15:34 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Mr.Penguin, es sarkano samtu cepu pēc tradicionālsās receptes, kurā nav krāsvielu, toties ir biešu biezenis. Gan man, gan maniem viesiem ļoti garšoja. Tiesa tā kā man neptīk sausas kūkas, vēl pa visu ieliku banānus arī, dekorēju ar zemenēm. Un sancā iesarkana, nevis tik sarkana, jo bietes tomēr nav pārtikas krāsviela.
11.11.2015 15:37 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Paldies, par idejām. :)

Ja jūtu, ka receptē kūka sanāk sausa, tad vienmēr izdomāju kaut ko, lai mitrinātu kūku. :) Un šokolādes kūkas es vienmēr papildinu ar dzērveņu+plūmju zapti, lai ir arī skābumiņš un mitrums.:)

Ehh, gribējās ko īpašu. Bet receptes es arī varu atrast internetā. Bet vēlējos, lai dalāties ar savu ideālo recepti, un saviem komentāriem, ko pievienot, vai nepievienot, lai sanāktu gardi un vispār sanāk. :)
11.11.2015 15:47 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
sokolades kukas ir loti garsigas.

Ja? Nevar būt! Nekad nebiju dzirdējusi!!
11.11.2015 15:49 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Bet vēlējos, lai dalāties ar savu ideālo recepti, un saviem komentāriem, ko pievienot, vai nepievienot, lai sanāktu gardi un vispār sanāk.

Jauki, ka kāds grib dalīties ar savu gadiem izkopto recepti. Vienmēr par to brīnos un apbrīnoju cilvēkus, kuriem nav žēl to darīt. Es, personīgi, pat draudzenēm nedodu savas dzimtas receptes, kuras ir vairākus gadu desmitus vecas. Esmu baigi skopa recepšu ziņā (t)
11.11.2015 15:53 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Jauki, ka kāds grib dalīties ar savu gadiem izkopto recepti.


Tik personīgi arī neprasu. :) Vienkārši, paņemot ieliekot recepti no kāda saita, būtu forši, ja pats ir cepis, bet padalas, ja kaut kas nav sanācis un kāpēc, vai otrādi viss perfekti bijis un varbūt kaut ko pielicis vēl klāt. Tādi sīkumi, bet nu lai paliek, cepšu medus kūku. Bet gribējās ko savādāku. (t)


Paldies, par padomiem un palīdzību. :)
11.11.2015 16:07 |
 
10 gadi
Reitings 998
Reģ: 30.04.2011
Parasti,kad vajag daudziem viesiem taisu franču šokolādes kūku bez miltiem. Tasty.lv ir recepte. Uz manu kūkas formas diametru (laikam 28 cm) iznāk kkur 2 cm plāna. Sacepu 3 tādas kūkas. Sasmērēju pa vidu vai putukrējumu vai kādu skābu ievārījumu vai ogas salieku. Receptei klāt ir rakstīts ka virsu dekorē ar izkausētu šokolādi un saldo krējumu,tad to izdaru un pa virsu var salikt viss kko,ielieku uz nakti ledusskapī un viss skaisti sakalstsl.
Bet tā kūka tā kūka tiešām ir ļoooooti šokolādīga,pietiek ar mazu gabaliņu :)
11.11.2015 16:26 |
 
10 gadi
Reitings 4089
Reģ: 22.11.2013
Kā ir ar parasto mājas torti? :)
11.11.2015 20:37 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es vienreiz taisīju kūku "melnais princis". Pagatavošana bija diezgan vienkārša, bet tas sastāvs - vājprātā trekna. Bet garšīga :D
Pa fikso atradu te recepti (http://www.delfi.lv/receptes/torte-melnais-princis.d?id=43628269), bet nav tā, ko es taisīju, manā receptē bija vēl saldais krējums un vēl dažas sastāvdaļas.
11.11.2015 20:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits