Kaimiņ! Savaldi savus lopus!

Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Tādā kopainā skatoties, man ir labi kaimiņi. Labi, jo es par viņiem neko nezinu, agrāk neredzēju vajadzību interesēties.
Interese sākās pāris mēnešus atpakaļ. Man nav nekādu pretenziju pret to, ka kādam kaimiņam ir kāds kustonis, kamēr vien tas neielaužās manā privātajā telpā. Diemžēl, tas ir noticis. Precīzāk sakot notiek jau pāris mēnešus.
Nezinu, kuram tieši, bet kādam mīluļi ir prusaciņi. Par gaumi nestrīdās, bet vajadzētu respektēt, ka tādus eksotiskus mīluļus ne visi kaimiņi vēlās. Sākumā es, nezinot, ko ar viņiem jādara, dažus nositu. Izbāzeni ne no viena neuztaisīju, tā laikam bija mana kļūda. Taciņu viņi ir ieminuši un turpina nākt.
Ir piedāvātas dažādas izklaides - liktas savrupmājas, kurās viņiem iet, doti krītiņi, lai sēž stūrī un zīmē. Viņus, kā aktīva dzīvesveida piekritējus, tas neinteresē, bet man trūkst ideju, kā vēl viņus nodarbināt, lai neblandās kur neprasa. Viņu nav daudz, bet tik un tā tie nav mani.

Šorīt, kad rīts atkal sākās ar dažām slepkavībām, es nolēmu vērsties pie jums ar sekojošu jautājumu. Vai ir kādas likuma normas, kas var piespiest kaimiņu atbrīvoties no šiem mīluļiem? Lai nav tā, ka es te pasaucu vīriņus, kas izpūš pa dzīvokli kobru vai ko tamlīdzīgu, bet tūlīt pēc vēdināšanas viņi ir atpakaļ. Tāpat man nav skaidrs, vai man ar šo iet pie mājas pārvaldnieka, vērsties policijā vai arī tas jārisina kā citādi? Runāt ar mana dzīvokļa īpašnieku ir bezjēdzīgi. Sarunājos ar sevi jau divus mēnešus, nekas nepalīdz.
11.11.2015 08:22 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tu tik mīlīgi,interesanti apraksti situāciju,problēmu,ka es ar aizrautību lasu.
11.11.2015 09:26 |

Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Bērnībā dvīboju vecā centra mājā, un arī atceros šos radījumus kā lielāko murgu. Man tik traki bija no viņiem bail :-/
Mamma darīja visu iespējamo, bet viņi tik nāca un nāca...
Priecājos, ka pametām to dzīvokli.
Mana vecmāmiņa uzskatīja, ka ap izlietni nedrīkst būt neviena ūdenslāsīte, tad viņiem nebūs, ko padzerties un ilgi neuzkavēsies.
11.11.2015 09:27 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu kā - apaļi, spīdīgi, tātad labi baroti. Droši, no cilvēkiem nebaidās - tātad mājdzīvnieciņi.

57days, es gandrīz kafiju pa kompi izspļāvu :D

No bērnības to murgu atceros vienā dzīvoklī. Viss rūpīgi jāpārbauda, visas spraugas jāaiztaisa. Ja nav iespējas/vēlēšanās ārdīt ārā mēbeles, jāaiztaisa visas spraugas ap tām, tad tie pretekļi netiks ārā no turienes.
11.11.2015 09:40 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Brr...šaušmas.. Es tikko,kad ievācos īres dzīvoklī,man arī viņi kādas 2 nedēļas te mitinājās. Es izberzu visu māju, iztīrīju ar etiķi..mums te bija veca gāzes plīts,ko iepriekšējie īrnieki likās,ka nekad nebija tīrījuši,tad to mēs izmetām ārā,nopirkām jaunu un mazie draugi pameta mūs.
Tev pašai mājās nav kāda vietiņa,kur viņi varētu mitināties? Ēdiens nepaliek uz galda?
Bet nu tā ja,es dotos pie apsaimniekotāja,ja nereaģē,tad jau uz kkādu Bez Tabu..
11.11.2015 09:41 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Patiesībā pierādīt tieši no kura dzīvokļa nāk tie dzīvnieciņi ir gandrīz neiespējami un apsaimniekotājs tur neko nepadarīs. Apsaimniekotājs aizdomās turētajam uzrakstīs vēstuli - bla, bla citi iedzīvotāji sūdzas, ka no jūsu dzīvokļa nāk prusaki utt. Tas atbildēs, ka neko nezinu, man pašam no kkāda dzīvokļa viņi nāk. Tikpat labi kāds kaimiņš var pasūdzēties par autori, ka no viņas dzīvokļa viņam nāk prusaki. Un dzīvokļa īpašniekiem nav pienākums laist kādu savā dzīvoklī meklēt prusaku perēkli. Apsaimniekotājam var prasīt veikt visas dzīvojamās mājas dezinsekciju (pagrabi, bēniņi, ventilācijas šahtas utt.), ideāli, ja arī katrā dzīvoklī to var veikt. Vārdu sakot, kompleksi visai mājai, jo atsevišķi indēt pa dzīvokļiem nav jēgas. Par zaudējumiem, kas nodarīti atsevišķajam īpašumam (dzīvoklim), piedzīšanu jārūpējas pašam dzīvokļa īpašniekam. Apsaimniekotājs atbild tikai par kopīpašumā esošās daļas uzturēšanu.
11.11.2015 09:46 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Neesmu gan tādus brīnumus redzējusi gadus 15.
Bija dzīvoklī, bet tēvs aizlipināja visus kanalizācijas un citu cauruļu caurumus un tie arī pazuda.
Mums ar nebija mākslinieki un mājiņas ar neiedarbojās.
Mums gan bija parastais blokmāju dzīvoklis.
11.11.2015 09:48 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es stipri šaubos, ka var kaut ko darīt. Man vecajā dzīvoklī starpsienā dzīvoja žurka, kas kaimiņinei bija caurumus sienā izgrauzusi, bet nelaida pie sevis, lai palīdzetu atbrīvoties vai jebko izdarīt. Tā nu viņa tur tusējās, skrubinājās utt. Tad līdz vienam mirklim, kad pārgrauza vadus, un tie aizdegās, izdegot man sienā caurumam. Tad pa to caurumu ik pa laikam mazais lopiņš mani vēroja. Pēc 2 nedēļām izvācos. :)
11.11.2015 09:48 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Jā, šī ir nopietna problēma. Mums bija iepriekšējā dzīvoklī - salikām pa visām malām, visā dzīvoklī tos slazdus, kad viens ieiet un aiznes pāŗējiem - atklāti sakot, kādu vēl pēc tam manījām, bet ne daudz. Mums laikam tādi bailīgi bija, jo, kad ievācāmies, visi pazuda. Bet nu mums blakus arī bija dzērāju banda, tā kā nebrīnos, kur viņu perēklis bija. Un par tiem indētājiem ir traki, jo Tev viņi iznīdē to telpu, tad tu nevari dzīvot kādu laiciņu dzīvoklī un pēc tam jau prusaki atpakaļ, kad inde pazūd. Principā, kā pateica mani radi - no viņiem īsti tikt vaļā neiespējami, ja nu tiešām VISA māja neiesaistās, īpaši tie, kuriem dzīvoklī perēklis. Mēs pārvācāmies, bet nu tas nav risinājums visiem.
Un jā, centrāltirgū vienā no tuneļiem ir tāda bodīte, kur pret visiem tiem mošķiem pārdod līdzekļus - es tikai nezinu kas vēl var būt efektīvāks par tām mājiņām indes un krītiņiem... Vienīgi speciālisti un kārtīga lamāšanās ar kaimiņiem.
11.11.2015 09:50 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Bērnībā vecajā dzīvoklī bija milzīgs daudzums prusaku, ik pa laikam skudras, pāris peles un zirnekļi. Prusakus centāmies apkarot ar tādu biezu smirdīgu pastu, ko viņi laikam ēda un tad mira nost. Nekas nelīdzēja, viņi tikai nāca un nāca. Murgs beidzās dienā, kad aizvācās augšējie kaimiņi. Kopš tā laika omei nav dzīvoklī neviena kaitēkļa.
11.11.2015 09:54 |

Reitings 65
Es tagad cerības uz Staciju lieku tikai tādēļ, ka tur var nopirkt pat to, kas neeksistē! :D
Kaut kādā mērā pieļauju, ka tur zem letes varētu atrasties kāds līdzeklis, kas ir ES tirgum par indīgu, līdz ar to arī efektīvāks darbībā.
11.11.2015 09:55 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Mees ar viiru nopirkam tikko dzivokli mazpilseetaa, 2ajaa staava un tur ir bijusi tarakaani. Ticis saukts indeetaajs, un vini ir beigti. Redzejam 2vus dziivus. Problema jau ir maajaa kopumaa. 1 majaa staava vinu nav, jo veikts kapitalais remonts dzivoklii, vini nak uz 2tro staavu... Musu draidzene dzivo 3ajaa stavaa un vinai vinu nav. Taa kaa veel neplanojam tur dziivot, bet pec kada 1.5 gada un veiksim kapitalo remontu ar gridu mainu un visiem regipsiem, tad vini izniiks un netiks iekshaa.
Tev pdoms ir ventilacijas ielikt sietus, aizspied caurumus griidaa un citur ar spakteli vai ko taadu. Viirs saka, ka putas nepalidz, jo vini izgrauzas cauri. Shie zveri dzivo vairumaa maaju, viss atkariigs cik labi nopakots dzivoklis.
11.11.2015 09:56 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Undersun, izklausās briesmīgi :-D , bet es atceros, ļoti sen, ka dzīvojām neilgu laiku īrētā dzīvokli, un sienā ar visu laiku grauzās žurkas, naktī varēja dzirdēt kā viņa grauž, grauž un grauž, bet iekšā netiek :-D
11.11.2015 10:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ja es ko palaidu garam, piedosan jo visu diskusiju nelasiju.

Ka tu vari but parliecinata, ka tiesi tava dzivokli kautkur nav pereklis ja jau katru dienu tik daudzus mani? Un mineji, ka aptaujatajiem kaiminiem neesot.
11.11.2015 10:15 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Vilionata, vai ne. Un nevar saprast ko tiesi tur grauž :D Bet ar laiku pierod. Nosaucu viņu par Bobu. :D Bet no sākuma bija baisi, ka dzirdi, ka viņa visu nakti graužas guļamistabā tieši pie gultas, kamēr guli. No rīta vienmēr ieslēdzu gaismas, pirms kāpu āra no gultas, lai gadījumā, ja viņš būtu izgrauzusies un skrietu, es nesabītos :D

Arī savienojums bija tiesi virs gultas, kas aizdegās. Labi, ka bijām toreiz mājās, būtu visa siena nodegusi..
11.11.2015 10:18 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
aprakstīji tā it kā kādam tiešām mīluļi izbēguši :-D
11.11.2015 10:33 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Krītiņi un mājiņas nestrādā. Pirkrītu jau iepriekš minētajiem ieteikumiem: spraugu aiztaisīšana vai pārvākšanās. Ir vēl elektroniskie atbaidītāji, bet nezinu cik efektīvi.
11.11.2015 10:36 |

Reitings 65
2 vai 3 kustoņi ir par maz, lai teiktu, ka perēklis ir pie manis. Viņi vairojas ģeometriskā progresijā, attiecīgi šo divu mēnešu laikā, ja viņiem perēklis būtu pie manis, es viņus redzētu vairāk un biežāk kā pārdienās pa pārim. Viņiem kaut kur ir perēklis un visai kolonijai tur barības nepietiek, tādēļ viņi iet ekspedīcijās pa dzīvokļiem, meklējot kur būs kas labs. Tā kā pie manis nekā ņemama nav, pastāv diezgan liela iespējamība, ka mans dzīvoklis viņiem ir tikai tranzīta ceļš.
Runāts ir tikai ar augšējo stāvu dažiem kaimiņiem, arī ne ar visiem un blakus mītošo briļļaino dīvaini, kuram situācija ir tāda pati kā man. Pirmajos stāvos dzīvo pensionāri, ar viņiem vēl vispār nav runāts.
Laicīgi gatavojos situācijai, kad kāds no viņiem nepiekritīs, sakot, ka viņam nekā tāda nav, lai nebūtu lieki tēriņi. Nedzīvoju šajā mājā pirmo dienu, jau iepriekš pārvaldnieks ir teicis, ka dažas lietas mājā nevar izdarīt, jo pirmais stāvs atsakās piemaksāt savu daļu. Tāpēc arī laicīgi ievācu informāciju, ko darīt situācijā, ja kāds no kaimiņiem būs pret visas mājas tīrīšanu.
11.11.2015 10:44 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
kādreiz mums mājās arī bija. cīnījāmies ar jau šeit aprakstītajiem līdzekļiem. nekad diži nelīdzēja. viņi mēdz dzīvot arī sadzīves tehnikās iekšā. piemēram, mikroviļņu krāsnī. tur viņiem patīk. kafijas automātos utt. man arī liekās, ka pazuda tad, ka visa māja sāka cīnīties. tagad vairs nav, un cerams arī nevienu neredzēšu :D
11.11.2015 10:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Labie kaimiņi.. sametaties un uzdāviniet līdzekļus tarakānu iznīdēšanai kūtrajam kaimiņam :D Varbūt palīdzēs..
11.11.2015 13:25 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Tu tik mīlīgi,interesanti apraksti situāciju,problēmu,ka es ar aizrautību lasu.

+++
11.11.2015 13:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits