Tādā kopainā skatoties, man ir labi kaimiņi. Labi, jo es par viņiem neko nezinu, agrāk neredzēju vajadzību interesēties.
Interese sākās pāris mēnešus atpakaļ. Man nav nekādu pretenziju pret to, ka kādam kaimiņam ir kāds kustonis, kamēr vien tas neielaužās manā privātajā telpā. Diemžēl, tas ir noticis. Precīzāk sakot notiek jau pāris mēnešus.
Nezinu, kuram tieši, bet kādam mīluļi ir prusaciņi. Par gaumi nestrīdās, bet vajadzētu respektēt, ka tādus eksotiskus mīluļus ne visi kaimiņi vēlās. Sākumā es, nezinot, ko ar viņiem jādara, dažus nositu. Izbāzeni ne no viena neuztaisīju, tā laikam bija mana kļūda. Taciņu viņi ir ieminuši un turpina nākt.
Ir piedāvātas dažādas izklaides - liktas savrupmājas, kurās viņiem iet, doti krītiņi, lai sēž stūrī un zīmē. Viņus, kā aktīva dzīvesveida piekritējus, tas neinteresē, bet man trūkst ideju, kā vēl viņus nodarbināt, lai neblandās kur neprasa. Viņu nav daudz, bet tik un tā tie nav mani.
Šorīt, kad rīts atkal sākās ar dažām slepkavībām, es nolēmu vērsties pie jums ar sekojošu jautājumu. Vai ir kādas likuma normas, kas var piespiest kaimiņu atbrīvoties no šiem mīluļiem? Lai nav tā, ka es te pasaucu vīriņus, kas izpūš pa dzīvokli kobru vai ko tamlīdzīgu, bet tūlīt pēc vēdināšanas viņi ir atpakaļ. Tāpat man nav skaidrs, vai man ar šo iet pie mājas pārvaldnieka, vērsties policijā vai arī tas jārisina kā citādi? Runāt ar mana dzīvokļa īpašnieku ir bezjēdzīgi. Sarunājos ar sevi jau divus mēnešus, nekas nepalīdz.