Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Manna

 
Reitings 115
Reģ: 24.07.2014
Sveikas pastāstiet, kā jūs gatavojiet manna putru lai viņa sanāktu nepārāk šķidra, ne bieza. Kādas proporcijas ņemiet piemēram 1l šķidruma cik daudz manna.
09.11.2015 11:50 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Proporcijas uz aci :D
bet mannu tiešām maz vajag.
Pirmkārt, uz mannas paciņas ir rakstītas proporcijas
09.11.2015 11:52 |
 
Reitings 175
Reģ: 12.06.2015
1.L (piena) - 7.ēd.k mannā (nevairāk)
09.11.2015 12:48 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Ceru, ka nesamelošu, bet, manuprāt, bija uz 200 ml piena 25 grami mannas. Palabojiet, ja kļūdos
09.11.2015 12:52 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Es arī proporcijas nemēru, beru uz aci. Katru reizi ir bail, ka sanāks pārāk šķidra vai pārāk bieza. :D Taisu gan tiešām ļooooti reti.
09.11.2015 12:53 |
 
Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Uz paciņas ir rakstītas proporcijas, ja tās ievēro, tad putra nesanāk bieza :-)
Būs man rīt brokastīs jāpagatavo, ļoti sen nav ēsta :-D |-)
09.11.2015 12:56 |
 
Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
uz 1L jāber 100gr mannā, bet tad sanāk pašķidra
taisot uzpūteni lietoju tādas proporcijas, bet ja gribu ēst, tad pieberu nedaudz vairak kā 100gr un tad ir laba konsistence
09.11.2015 12:59 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Mamma mācīja, ka jāievēro proporcija 1:5 (viena daļa mannas, piecas daļas piena) - sanāk tieši tā kā vajag! :-)
09.11.2015 13:00 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Arī uz aci.
Tieši nesen nopirku paciņu, kādus divus gadus nav ēsta :-D
09.11.2015 13:02 |
 
Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
O, super, man arī pirms pāris dienām šis bija aktuāls jautājums. Liekas, ka tā jau beru maz, bet vienmēr mannā sanāk kā klucis.
09.11.2015 15:25 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Arī uz aci.
Vēl šodien ieraugot ķirbi, atcerējos, ka sen nav ēsta manna ar ķirbi :) Jāuztaisa būs rīt brokastīs.
09.11.2015 15:37 |
 
Reitings 54
Reģ: 08.09.2010
Nedēļas nogalē pa ilgiem laikiem izdomāju uztaisīt mannā biezputru, kas ir viens no manas bērnības našķiem. Tā arī sapratu ka manna pienam ir jāpievieno minimāli, jo ļoti ātri izdevās uztaisīt akmeni, kā arī katlu vēljoprojām nav izdevies atmazgāt no piedeguma. :-D
09.11.2015 15:55 |
 
Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Bāc, nu kāpēc es atvēru šo diskusiju, tagad čāpoju uz virtuvi :D
09.11.2015 16:04 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es uz 100 ml lieku ēdamkaroti mannas..bet nu saprotiet pašas..ēdamkarotes ir tik dažādas.. :D
09.11.2015 16:21 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Arī ražotājs ir noteicošs faktors.
09.11.2015 16:24 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Izvārīt māku, bet jautājums par pilngraudu manna - garšīga?
16.11.2015 18:32 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Mans vīrs taisa dievīgu manna putru:
2 porcijas
100ml ūdens
2glāzes piena
pusglāze manna
1ēd.k cukurs
1tēj.k sāls

Uz lielas uguns uzvāra ūdeni, tajā ieber sāli un cukuru un pēc tam pienu. Visu uzvāra lidz dažiem burbulīšiem, nońem no uguns. Intensīvi maisot pievieno mannu pamazitem, lai nav kunkułu.
Kad manna ieberta, uguni nogriež uz mazāko un liek virsu tidz pirmajiem burbulišiem. Tad ńem nost un apsedz ar dvieli uz 5min. Sanāk dievīga, tiešam.(l)
16.11.2015 18:46 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Šodien pirmo reizi izvārīju manna bez cukura. Daudz garšīgāka nekā ar cukuru! Varbūt nospēlēja arī tas, ka pieliku jūras sāli, nevis parasto. 8-)
16.11.2015 18:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits