Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mājās gatavots suši

 
Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Labvakar!

Jautājums tām, kuras gatavo suši mājās... kā pareizi sagatvot rīsus?
Varbūt varat ieteikt vēl kādus knifiņus, lai viss labi izdotos?
08.11.2015 20:48 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
1) Pērc sushi rīsus. Uz paciņas būs rakstīts kā jāgatavo. Lai būtu lipīgi rīsus jauc ar (rīsu vīna) etiķi, tev vajadzēs arī to.
2) Rīsus būtu prātīgi izvārīt jau ieprikšējā vakarā vai arī no rīta, lai paspēj atdzist un atpūsties.
3) Ļoti ass nazis sushi griežšanai, citādi nebūs smuki gabaliņi.
08.11.2015 20:56 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
apaļie rīsi ir tie paši suši rīsi :)
08.11.2015 21:00 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man vislabāk sanāk, kad, izņemot rīsu etiķi, pielieku arī nedaudz cukura, kad rīsi novārīti.
Un pirms vārīšanas noteikti, noteikti jāskalo ĻOTI kārtīgi rīsi! (pamācība uz katras paciņas ir rakstīta)
08.11.2015 21:04 |
 
Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Es neizmantoju nekādas piedevas pie vārīšanas, bet man rīsi vienmēr ir ķepīgi un labi. Un piekrītu Salomē, vajag kārtīgi noskalot, es to daru kādas 4x.
08.11.2015 21:09 |
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Es parasti pērku apkaļgraudu rīsus, neko neskaloju, beru katliņā un vāru, kamēr gatavi. Vāru kādas 2-3h pirms rollu tīšanas. Rīsi lipīgi un rolli gardi. :)

08.11.2015 21:15 |
 
Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Pirms rīsu gatavošanas tie noteikti jāieliek pamērcēties!
Un rīsu etiķis + cukurs + sāls jālej, kad rīsi vēl ir silti. Kā arī tas etiķa maisījums ir jāuzsilda, lai cukurs izkūst.
08.11.2015 21:18 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Nu jau te viss pateikts - der apļagraudu rīsi (veikalos stāv pie citiem), der tie, kam uzrakksts "suši" (stāv pie suši sastāvdaļām). Kārtīgi pirms vārīšanas noskalo - lai izskalojas ciete, kas triecē lipšanai. Esmu lietojusi tikai rīsu etiķi, esmu jaukusi ar cukuru, garšā un lipīgumā nejutu iespaidu. Vislabāk izklājot ir dabūt kārtu tikai 1 rīsa biezumā.
08.11.2015 21:18 |
 
Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Su sushi etiki gatavo no ristu etika+cukrurs+sals.
Es sisus mazgaju vairakas reizes, raidijuma redzeju, ka Azija, vini atsta aririsus merceties uz 20 min.
08.11.2015 22:13 |
 
Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Paldies par padomiem! Suši izdevās labs, vienīgais nākošreiz laikam griezīšu nost gabaliņu no nori lapas. Šķiet, ka tā būs labāk :)
09.11.2015 21:24 |
 
Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Pirms rīsu gatavošanas tie noteikti jāieliek pamērcēties!
Un rīsu etiķis + cukurs + sāls jālej, kad rīsi vēl ir silti. Kā arī tas etiķa maisījums ir jāuzsilda, lai cukurs izkūst.


Tā viss būtu pareizi pēc receptēm, pirmo reizi visu tā darīju, tagad esmu pamazām novienkāršojusi, kad taisu savām vajadzībām, jo ne garšā, ne izskatā nekādas atšķirības nejūtu - tāpat sanāk tā, kā man garšo.

Rīsus pērku "Rimi" zīmola suši rīsus, parasti paskaloju, vienu reizi neskaloju nemaz un tāpat bija labi, ļoti lipīgi. Etiķa maisījumu vairs nesildu. Tinu rīsus, kad mazliet padzisuši, bet kamēr vēl silti, jo man tā tinas un izlīdzinās daudz labāk - ar aukstiem nav tik ērti. Satītie suši gan garšīgāki pēc pastāvēšanas ledusskapī - kādus vienmēr sanāk apēst uzreiz :-D, lielāko daļu mēģinu noglabāt uz dažām h vai nākamo rītu.
22.11.2015 21:01 |
 
Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Cik vispar izmaksā mājās pagatavot sušī?
22.11.2015 21:03 |
 
Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Es taisu tikai klasisko variantu ar lasi, sieru un gurķi. 10 rullīšiem man vajag aptuveni:

10 nori lapas (ap 1.80 eur)
1 garais gurķis (daudz paliek pāri) - kādi 0.40 eur laikam
300g suši rīsu ( 500g maksā ap 1 eur laikam, tad kkur 0.60 eur)
svaigais siers (skatos, kurš uz akciju, ap 1-1.20 eur, arī ļoti daudz paliek maizītēm vēl)
50g laša filejas (lielākajā daļā Rimi veikalu tik maz nopirkt nevar un jāpērk 120g, kas maksā ap 1.70 - paliek pāri)

Rīsu etiķis, sojas mērce ir mājās, to pietiek ilgam laikam.
Visvairāk nepatīk, ka to lasi nevaru nopirkt tik maz, cik man vajadzīgs, jo tā ir vienīgā tiešām dārgā sastāvdaļa un ārpus suši man nemaz tik ļoti negaršo.

Tad man sanāk aptuveni 5.6 eur/10 = 0.56 eur uz rullīti + paliek pāri gandrīz vesels gurķis, gandrīz iepakojums svaigā siera un mazliet laša.
22.11.2015 21:25 |
 
Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Bet nu man kaut kā tā garšo, ka rīsu salīdzinoši daudz un laša maz. Ka nav tik izteikta zivju garša. Man pašai šie arī garšo labāk nekā restorānos ēstie, kur jūras produktu iekšā ir proporcionāli vairāk.
22.11.2015 21:27 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Atvainojos ka iespraucos ar savu jautājumu šajā diskusijā, bet varbūt kāds varētu ieteikt kādu labu/piemērotu elļu/olīveļļu priekš mājās gatavotas majonēzes? :-D
22.11.2015 21:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!