Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tām, kas no gaišiem matiem pārgājušas uz tumšākiem :)

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Labrīt! Ļoti ilgus gadus man ir bijuši gaiši mati (bijuši arī pavisam blondi, bet tagad mazliet tumšāki, šķipsnās krāsoti), bet pēdējā laikā apsveru domu nokrāsot tumšus, jo, kopš esmu pārvākusies uz jauno dzīves vietu, uzturēt smuki gaišus vairs nav iespējams, ūdens ir ļoti rūsains, jo dzīvoju lauku mājā, tā teikt :) Ir visādi filtri un kas tik vēl ne, bet iespaidu uz matiem atstāj pamatīgu. Esmu lietojusi ne tikai zilos šampūnus, bet vēl visādus brīnumus, lai saglabātu matus gaišus, bet tas palīdz visai minimāli, drīzāk mati palikuši ļoti sausi un aplūzuši gadu laikā krāsojot/balinot, tāpēc tagad ir tādi nekādi. Vēlos pāriet uz tumšāku matu krāsu (frizētavā, protams) :) Tad nu nevaru izdomāt, kādu toni gribu! Ir doma krāsot dažādās brūnā šķipsnās, bet siltajos toņos, kaut ko uz šokolādes pusi, bet lai nav kā parūka visi vienā tonī (nu labi, nebūs tāpat, jo iepriekš krāsoju šķipsnas) Ko es vēlos no Jums? Tātad jautājumi:

1. Pēc laika nenožēlojāt, ka nokrāsojāt tumšus?
2. Iesakiet smuku brūno toni (labāk ar ilustratīviem piemēriem, bet nu var likt arī krāsu nosaukumus un toņus, ja nu vēlāk izdomāju atjaunot krāsu mājās, nevis visu laiku uz frizētavu staigāt)!
3. Nav tā, ka krāsa dikti ātri izmazgājas un ir tādi nekādi atkal? Vai tā ir tikai pirmajās reizēs?
4. Cerības jau esmu atmetusi saglabāt matus gaišus, bet var jau būt, ka kādai ir kāds super efektīvs ieteikums! Mazgāt matus ar citu ūdeni no pudelēm, ne no krāna gan man kā variants nešķitīs, matus mazgāju katru/katru otro dienu, un tas būtu visai nepraktisks risinājums!

Paldies tām, kas padalīsies! Gribu beigt mocīt matus ar balinātāju, no kura tāpat vairs nav dižās jēgas un atkopt, mazliet ataudzēt matiņus! :) (l)
07.11.2015 09:18 |

Reitings 9202
Un vēl viens jautājums, varbūt kādai šķitīs muļķīgs, bet jautāšu:

5. Pēc tam nav bijis tā, ka nepiestāv vairs kāda daļa apģērbu? :D
07.11.2015 09:21 |

Reitings 188
Reģ: 16.04.2011
1. Nē, nenožēloju bet gadu tikai nostaigaju... laikam maz :D
2. nemāku komentēt;
3. nebija problēmas ar krāsu, tikai kaut kā mistiski ātrāk mati sāka ataugt(tā man viņi aug leeennniii)
4. Ir taču mūsdienas iesējami dažādi šampūni blondiem matem....
5. Pat domaju, ka vairāk izcēla apģērbu :)
07.11.2015 09:29 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man nav bijuši gaiši mati. Bet no cik gaišiem matiem tu vēlies pāriet uz tumšiem, un cik tumšiem? :)

Bet uz 1 jautājumu gan varu atbildēt.

Nav tā, ka krāsa dikti ātri izmazgājas un ir tādi nekādi atkal? Vai tā ir tikai pirmajās reizēs?

Man ir Latvijas pelēkais un krāsoju matus uz melnibrūnu toni.
Mati man saglabājas ilgi. Ātri nemazgājas ārā. Pati krāsojumu mājās. Krasoju ar šo matu krāsu

Tā ir uz eļļas bāzes, tad arī matus smuki pabaro. :) Man patīk. Nākamreiz krāsošu ogļu melnus. Tas skatīšos vai man patīk vai nē. :)

Bet novēlu atrast smuku krāsu un galvenais pašai, lai patīk :) Un runājot par apģērbu, domāju, ka nevajadzētu nekas mainīties. Būs tikai jāpierod pie savādāka izskata.
07.11.2015 09:30 |

Reitings 9202
Paldies par viedokļiem, gaidīšu vēl, varbūt kāda var padalīties :)
07.11.2015 10:20 |

Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Man bija gari, smalkās šķipsniņās balināti mati. Tā kā man mati ir smalki un trausli, jutu, ka no balināšanas sāk lūzt, kļūt ne tik veselīgi.
Nokrāsoju tumši brūnus..tādus šokolādīgus. Krāsoju frizētavā ar KEUNE krāsu bez amonjaka (vai kkas tml.)

1. Pagāja 3 mēneši un sapratu, ka esmu pieļāvusi kļūdu.
2. nevarēšu ieteikt konkrētu toni, jo visu laiku gāju krāsot uz frizētavu un atceros vien to, ka krāsoju art keuni bez amonjaka.
3. Nācās krāsot bieži, jo balinātās šķipsnas pēc magāšanām jauzās ārā. Frizētavā tieši pēc krāsošanas bija skaists tonis.
5. Apģērbu ziņā nelikās, ka kaut kas nepiestāv. Drīzāk likās, ka vairāk jākrāsojas, lai kopumā skaisti izskatītos. Ā, un vēl likās joocīgi, kad saņēmu matus astā vai "čupčikā" - likās, ka kaut kas nav.
Rezultātā pēc tiem 3 mēnešiem pa virsējo matu daļu atkal izbalināju šķipsiņas (frizētavā), no balinātāja klātbūtnes brūnā matu krāsa praktiski vairs nebija. Kopš tā brīža matus tikai griežu (ik pa 3 mēnešiem galiņus ), nekrāsoju, nebalināju, ļoti saudzēju. Matu garumu esmu zaudējusi (pāri pleciem ir, bet bija daaudz garāki) , bet esmu tikusi pie sava dabīgi skaistā matu toņa.
07.11.2015 10:57 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
nesen nokrāsoju no blondiem uz gandrīz melniem, krāsa kuru lietoja ir keune, nav viens tonis, bet 2 sajaukti kopā, man gan ir auksts tonis. :) friziere teica, ka paies kādas 4-5 reizes līdz krāsa pilnīgi un galīgi neatmazgāsies. esmu laimīga par tumšajiem matiem, jo man tie labāk izskatās. kad biju blondīne, lietoju zilos šampūnus, entos serumus, maskas, lai mati būtu gaiši un veselīgi.

par apģērbiem, tagad izvēlos spilgtas krāsas, piemēram, citrondzeltenu, asinssarkanu, ļoti labi izskatās.

No skaistiem keune tumšajiem toņiem man patīk šis:
07.11.2015 11:28 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ir man bijusi tumsi divas reizes. Pirmo reiz nostaigaju gadu jo vnk nevareju sanemties balinat, bija tumsi, tumsi bruni, praktiski melni. Sajusma nebiju, bet citiem patika.
Otraa reize ir sobriid, japiemin, ka tik tumsa krasa bija negadijums, bet slinkums rakstiit. Tagad esmu ataudzeju kadus paris cm savu matu krasu, tad ir gabals ar izmazgajusos bruno toni kurs tagad vairak izskatas kaa tumsi blonds ar blondam skipsnam un galos ir tumsi(kadi 3, 4 cm) bruns kastantonis. Driz atkal balinasos.

Galvenais ko velos ieteikt, njem vienu vai pat divus donjus gaisaku krasu par to kuru velies jo krasa biezi sanak daudz, daudz tumsaka. Man pat krasojot tumsi blondus sanaca vairak bruuni. Un krasa mazgaajas araa noteikti. Man kopa bija 3, 4 krasosanas kamer kraasa ieeedas, bet tas var buut individuali.

Vel kas, man vairs nepiestaveja puse manu apgerbu. man ka blondinei loti labi izkstaijas melns apgerbs, tumsi zils, tumsi tirkizzals, tumsi zals. Ar tumsiem matiem vilkt nevareju, loti drums paskats. Vel tas, ka regulari, reizi nedela jatone uzaci, ikdiena vel iekrasojot. Tapat acis bija jakraso vairak. Ja blondai esot vareju uzkrasot tikai skropstas, lupene, nedaudz bronzeris tad tumsai esot, ja es ta krasotos, izskatitos slima. Jakrasojas bija katru dienu.

Konkretas krasas gan neieteiksu jo lielveikalu krasam tagad eju ar likumu, matu inde.
07.11.2015 11:35 |

Reitings 7682
Autore, kada tev dabigaa matu kraasa? Mans noverojums ir tads, ka tas kuras visu muzu bijusas gaisas, max 2 gadu laika atgriezas pie kautkada tona blondiem matiem. Visas kaa viena, bet te noteikti ir kada ar savadaku pieredzi.;)
07.11.2015 11:36 |

Reitings 7682
Velejos atkartoties par toni kadu iegadaties. ja tava velme ir, piemeram, videji tumsi sokolades bruni, ludzu nenem krasu kur piedavatais tonis ir mineetais, sanaks melni. Pec pieredzes un ne tikai manas, daudzu meitenju. Njem piemeram light neutral brown, light warm brown, medium neutral brown. Visi ash brunie toni bus tumsaki neka tie pasi brunie, bet siltie toni. Tu vienmer varesi nokrasoties vel tumsaka, bet gaisaku dabut jau ir grutak.
07.11.2015 11:40 |

Reitings 70
Reģ: 30.08.2014
Es nožēloju kā nokrāsoju tumšus matus, jutos kā svešā ādā. Kā jau minēji man vairs nepiestāvēja kāda daļa apģērba. :-/ Bet toties mati tādi veselīgāki izskatījās
07.11.2015 11:46 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Ilgi, tiešām gadiem biju ar blondiem matiem. Nu palēnām kļūstu ar vien tumšāka. Un esmu ļoti apmierināta ar rezultātu. Bet tas tiešām, ka jākrasāsojās vairāk, nu prasās nedaudz vairāk kosmetika. Bet apģērbu neesmu mainījusi, liekas, ka piestāv tas pats!
Pirmās 2x man ļoti ātri izmazgājās krāsa. Bet nu jau sāk turēties tas tonis, lai gan man joprojàm viss vēl ir procesā. Mati viennozīmīgi veselīgāki, domāju nu varēšu skaistus matus ataudzet.
Tagad skatos bildes, kur esmu blondīne un liekas jocīgi.. Tik nepierasti. Pat liekas, ka tumši mati man labāk piestāv. Lai gan apkārtējie centās ļoti atrunāt.
Bet pašai labāk patīk šādi!..
07.11.2015 12:28 |

Reitings 9202
Paldies par viedokļiem! :)

Man dabīgā ir parasta, kā daudziem citiem, pelēcīgi brūni :D Meitenēm, kas jautāja man, kādi mati man ir tagad, tad varu teikt tā - šī brīža bildes man nav, bet visu laiku mati man bija šādi .. nu man dikti, dikti patika, bet balinot tās šķipsnas mati aplūza, nu man matu garums ir knapi pāri pleciem, priekšā vispār aplūzūši, izskatās it kā čolka būtu uz sānu vienu, regulāri šķipsnojot arī tās pārejas vairs nav tik smukas .. un blondās šķipsnas nav tik gaišas, bet uz tādu dzelteni brūno vairāk, tādēļ saprotu, ka jāmet miers :D

Izdomāju, ka šoreiz krāsošu vienkārši daudz vairāk brūnās šķipsnas divos dažādos toņos un blondo vai nu nemaz, vai pavisam mazlietiņ augšpusē un tad jau skatīšos, kā jūtos! :) Bet nu domāju, ka ar laiku tad mati tiešām paliks veselīgāki un izdosies arī mazliet ataudzēt garuma ziņā :)

Un jā, tā solītā bilde, kādi bija pirms vairākiem mēnešiem, ir šāda :D Atšķirības ar to, kā ir tagad, minētas augstāk :D

07.11.2015 20:41 |

Reitings 9202
Un ja par to, ko vēlos, tad silti brūnu šokolādes toni, precīzu toni atrast nespēju, bet nu kaut kas uz šo pusi, galvenais, lai tāds izteiksmīgs :) Bet nu zinu, ka vienā reizē neko tādu dabūt nav iespējas un mazgāsies ārā tā kā tā, tad domāju pakāpeniski iet uz ko tādu, lai tās pārmaiņas nav tik krasas :D :D

07.11.2015 21:05 |

Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Ļoti skaists Tavs izvēlētais brūnais tonis. Man bija kaut kas līdzīgs, varbūt nedaudz tumšāks.
Runājot par ūdeni, kas bojā blondus matus... manais draudzenei tā bija. Pārgāja uz tumši brūniem matiem (no pilnīgi blondiem) un viņa to nav nožēlojusi jau vairākus gadus. Pirmkārt, vieglāk kopt, ņemot vērā ūdeni, vienīgi grūtāk ir tajā laikā, kamēr kārtīgi nostiprinās brūnais tonis. Otrkārt, kaut arī sākumā bija nepierasti, tagad šķiet, ka ir daudz labāk nekā ar blondajiem.
07.11.2015 21:24 |

Reitings 9202
horsiite, paldies par iedrošinājumu! :)
07.11.2015 21:29 |

Reitings 7682
matu tonis skaists.
velejos piebilst vienu, bet ceru, ka nepiebeigsu tavu entuziasmu.
atceros ar kadu sajusmu skatijos uz skaistu bruneshu bildeem un sapnjoju, ka man tiiik labi izskatisies. bet realitate ir pavisam savadaka. nezinu, kautkas nebija, nepatika lidz galam. kaut idejiski biju lidziga, acu kraasa, uzacis dabigi patumsas, skropstas ar, pati maigi viegli iesaulojusies.
es tiesam iesaku sakt ar skipsnam kaa mineeji jo savu toni atgut bus gruti.
07.11.2015 21:29 |

Reitings 9202
Paldies arī par brīdinājumiem! :) :D Bet nu tā arī darīšu, lai gan vēl kārtīgi ar frizieri apspriedīšos :) Lai gan īstenībā jau tagad man viņi kopskatā ir tādi gaiši brūni, no blonduma tur vairs maz miņas :D Slikta kvalitāte, bet nu bilde:

07.11.2015 21:39 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012

man patik sii, vispar sis firmas kkrasas man personigi turas vislabak
07.11.2015 21:42 |

Reitings 9202
Šis arī skaists tonis, ja nu kādreiz nosvēršos par labu matu krāsošanai mājās, zināšu uz kuru pusi lūkoties :)
07.11.2015 21:44 |

Reitings 366
Reģ: 15.04.2015
Mana dabīga matu krāsa ir pelēcīgi brūna, bija blondi, tad nokrāsoju brūnus, pusotru gadu nostaigāju un tagad atkal esmu blonda jau pusgadu. Grūti nebija, krāsoju mājās, ar viskaut ko. Man matus bojāt nav zel.
07.11.2015 22:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits