Sveikas, vakar iegādājos jaunu portatīvo, un šodien atklāju to, ka datorā tāda kā čerkstoņa (nevaru skaņu savādāk aprakstīt), tiešām pilns ar putekļiem, domājat prātīgākais ir nest atpakaļ uz veikalu?
Visdrīzāk cietais disks. Vai visu laiku? Pavēro, vai ir sakars starp to skaņu un vienas no lampiņām iedegšanos. Cietajam diskam tā ir normāla parādība, ja vien nav šausmīgi skaļi.
Jā, izskatās, ka cietais disks, tā skaņa cik saprotu laika ir pilnīgi normāla, kaut kā neierasti -nav skaļa, liekas, ka citiem portatīvajiem nebija...uz veikalu iet kaunā krist par tādu sīkumu arī negribas!
samarii, man iepriekšējais arī bija klusāks (tagad tā vietā ir bez-skaņas ssd disks un cd-lasītāja vietā ieliku jauno hdd uz speciāla stipriājuma), atkarīgs no firmas un stiprinājuma - jo vaļīgāk saskrūvēts un tukšāka vieta blakus, jo labāk skan.
skudrulacis, portatīvajiem. Kad sāku ņemties ar datoriem, biju jau nopirkusi portatīvo un vispirms jau eksperimentē ar savu tehniku un tikai tad ar svešu. Neko citu, kā vienu savu mobilo telefonu (neveiksmīgā kārtā par stipru uzspiedu uz kontakta, kas atrodas uz mātesplates) neesmu nobeigusi un netaisos arī ;D
Portatīvos grūtāk saplēst kā telefonus :D
Inky, man bija tā laime paeksperimentēt ar svešu lielo kompi, tikko kad sāku strādāt par kompjūteristu un daudz no tām lietām vēl nejēdzu. Eksperiments beidzās ļoti interesanti - slēdzot klāt vai nost cieto disku pie/no neizslēgta kompja, cietais disks nokūpēja ar ziliem dūmiem! :D
skudrulacis, man ieslēgtam datoram klāt skarties negribētos.. :D Vectēvs bērnībā televizoru labojot sabiedēja ar "neskaries šitam vadam klāt - tu ir tik stipra elektrība, ka no trieciena var nomirt".
Pirms dažaiem mēnešiem gan atzinās, ka pašam pāris reizes ir sanācis pieskarties, bet es netaisos riskēt :D
Inky, svarīgi neskarties ar vienu roku pie radiatora, bet ar otru pie kompja. Ir nācies izmest no rokām paceltu, ieslēgtu kompi, jo vecie barokļi un viss korpuss bija zem 110 V sprieguma.