Tik tiešām nav tā, ka pastāv vienota izpratne par to, kas ir veselīgs uzturs un dzīvesveids. Man tas ir vegānisms ar uzsvaru uz ogļhidrātiem (pārsvarā augļi, bet arī saliktie OH, vismaz man, ir labi). Kāds cits, savukārt, ēdīs vistu ar tvaicētiem dārzeņiem pusdienās un biezpienu vakariņās un arī veselīgi ēdīs. Vieglāk pateikt, kas kopumā ir vai nav organismam labs, no ēdienkartes noteikti būtu jāizslēdz (vai maksimāli jāsamazina patēriņš) treknai gaļai, trekniem piena produktiem, pārstrādātiem un ar pārtikas piedevām uzlabotiem produktiem, alkoholam un pamata ēdienkarte jāveido ap dārzeņiem, graudaugiem, augļiem, kvalitatīviem tauku avotiem (riekstiem, nerafinētām eļļām). Un, protams, jādzer daudz ūdens!
Man šķiet, ka svarīgākais ir saprast, kā ēdot, jūties vislabāk. Es zinu, ka es nevaru dzīvot bez ogļhidrātiem, kad vienu periodu skaitīju uzturvielas, tad ļoti nāca miegs pēc omletes ar maztauku sieru un maziem dārzeņu salātiņiem. :D Ēdot, piemēram, tikai lielu salātu bļodu man tā nav, it īpaši, ja pirms tam esmu ēdusi augļus. :) Te, manuprāt, nemaz nevar būt viena ideālā recepte, kā tad būtu jāēd... jāskatās pēc tā, ko priekšā saka organisms.