Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kādu profesiju man ir vērts apgūt ?

 
Reitings 20
Reģ: 11.10.2015
Šogad beidzu skolu un ir pienācis laiks izvēlēties studiju virzienu.Jau vairākus mēņešus gribu iet studēt tiesību zinātni(LU),bet saprotu,ka darbaspēka tirgus ir parpildīts ar juristiem utt.:'-(Domāju kļūt par tulku,bet,manuprāt,tulku mums arī ir ļoti daudz.Kādu profesiju man ir vērts apgūt ?Man labi padodas valodas,sociālas zinības un esmu 100% humanitārijs:-/ Es esmu aizpildījusi vairākus karjeras testus,bet rezultāti ir vienādi-tulks,jurists,žurnālists un sabiedriskais darbinieks:-|
30.10.2015 21:41 |
 
Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Domaaju, ka labu juristu un tulku nav nemaz tik daudz. Vienkaarshi apguut kaadu profesiju un buut tajaa labam speciaalistam ir divas dazhaadas lietas. Apguusti to, kas tev patiik un centies, lai buutu tieshaam laba shajaa profesijaa.
30.10.2015 21:43 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Ir kaut kas, ko tu JAU maki/zini labak par vairumu cilveku. Nevis tikai uz klases biedru fona, bet vispar - kada lieta, kaut vai pavisam specifiska un/vai divaina, ko tu tiesam esi apguvusi un kas tevi interese tada mera, lai to kaut pa naktim daritu? Sac no turienes un apaudze ar to, kada profesija varetu no ta sanakt.
30.10.2015 21:48 |
 
Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Pēc pašas raibu raibās pieredzes teikšu vienu - studē to, kas pašai visvairāk patīk! Neskaties uz darba tirgiem, ko citi saka utt. Tev būs tajā profesijā jāstrādā un nevienam citam. Ja tiešām tas patiks, tad tev būs visas iespējas kļūt labākajai speciālistei savā jomā un vienalga vai tas ir tulks/jurists/žurnālists, profesionāli cilvēki būs vienmēr nepieciešami jebkurā situācijā.

No praktiskā varu ieteikt noteikti apmeklēt Ēnu dienu (februārī), Atvērto durvju dienas uzņēmumos, RSU piedāvā individuālās karjeras konsultācijas (pati biju un noderēja), kā arī noteikti vari sazināties ar kādu uzņēmumu un pateikt, ka interesē konkrētā profesija un gribētu kādas 2 nedēļas būt kā ēna/palīdzēt kādos darbiņos, lai iepazītu šo profesiju. Sliktākais kas var būt, ir atteikums, un ja pašai nepatiks, varēsi tad vismaz konkrēto profesiju atmest. ;-)
30.10.2015 21:51 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/latvijai-joprojam-trukst-tulku-brisele.a37779/

Pameklē jaunajus rakstus, bet reali trūkst jau gadiem, kopš iestājāmies.

Redzi, parasti Briselē tulko cilvēki, kas var brīvi tulkot uz/no vairākām svešvalodām (angļu, franču, vācu, citas eirpoas valodas), mums tāda līmeņa tulki, diemžēl, "velk" parasti tikai vienu valodu pāri.

Īsumā, nu nepiekritīšu, ka LABU tulku ir par daudz. Tādu tulku, kas nodarbojas ar cenu dempingu un ražo apšaubāmas kvalitātes tekstus, to gan netrūkst. Ar viņu garadarbiem var sastapties diendienā.

Tulkam ir tā priekšrocība, ka var strādāt mājās Pampāļu pagastā, un saņemt rietumeiropas algu. Tikai, protams, jāprot sevi pārdot.

Te tulku forums, domāju, būš izglītojoši palasīt:
http://www.proz.com/forum/latvian-96.html
31.10.2015 08:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits