Kas šodien vakariņās?

 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Ko plānojat šovakar gatavot?

Dalāmies un iedvesmojamies :-)
30.10.2015 14:04 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Biešu zupu :-D
01.02.2016 21:17 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
reina- high five, man arī aukstā zupiņa (l)
01.02.2016 21:18 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Nezinu gan, ka var būt bezgaršīga un ūdeņaina masa ieliktajā receptē.


Esi gatavojusi peec konkreetaas receptes? Tieshi baidoties no udenainibas, galu vispirms izkarseju uz pannas un kartupeli tika novaariiti, lai ir miikstaaki, sausaaki un uzsuuc lieko mitrumu ja taads ir, bet taapat bija udenains.
Garsha? Vieniigaa jutama garsha smaka bija siipoli :D Ko tur just vispaar vareetu? Tur praktiski nekaadu garshvielu nebija.

Nu tas par to nebaudāmo latviešu virtuvi gan, manuprāt, pārāk skaļi teikts.


Shis un tas jau ir eedams, kad gribas kaut ko maigaaku, vienkarshaku tomeer vairaak pieturotes pie tradiicijaam rezultaats ir- bez garshas vai baisi taukains vai samochaats vai vel kaut kas.

cormeum, jaa, ediena gaumee loti lielu lomu speelee pieradums un dzivojot arpus savas dzimtenes cilveeki iespeeju robezhaas megina eest kaa maajaas. Arzemniekiem man ir izdevies iebarot latvieshu zupas un kotletes konkreetaas receptes uzlabojot, piemeram, kotletees lieku svaigi kapaatus zalumus aromaatam, kajennas piparus siltumam un turku zirnu miltus, lai labaak apcepas. Zupaam par pamatu jaatasa ir ekstra kreptiigs buljons liekot klaat zalumu kaatus un entaas garshvielas. Standarta receptees no interneta vai pazinu dotaas receptes vienkaarshi ir par bezgarshiigu.
01.02.2016 22:34 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Vistiņas majonēzes-ķiploku mērcītē un rīsi.
01.02.2016 22:40 |
 
Reitings 35718
Reģ: 11.02.2015
Fionna, yes, neesmu vienīgā trakā ziemas laikā :D
01.02.2016 22:47 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Taisīju gaļas sacepumu balstoties uz šo recepti http://www.fotoreceptes.lv/malta_gala.html un kārtējo reizi pārliecinājos cik nebaudāmi ir latviesu ēdieni.


Kā es sāku smieties... esi dzirdējusi par franču sacepumu - kartupeļi, sīpoli, saldais krējums un siers?
Tur vienīgi gaļas nav. Šo fotorecepti, ko ieliku, gan nedaudz izmainītu - parastā krējuma vietā es liktu saldo krējumu, pa vidu vēl nedaudz sviesta. Kā arī, izmantotu citu sieru. Man patīk čedars.

Pēdējā laikā vairāk izmantoju muskatriekstu, to arī pieliktu - ļoti labi garšo ar saldo krējumu.
Pētersīļu vietā liktu vai nu timiānu vai koriandru.

DAUPHINOIS GRATIN

Ingredients

1kg Desirée potatoes
300ml full fat milk
284ml carton double cream
1 garlic clove, peeled and halved
2 sprigs of fresh thyme
, plus extra for sprinkling
1 shallot
, roughly chopped (optional)
pinch of freshly grated nutmeg
25g Parmesan
(or vegetarian alternative), freshly grated

Method

Preheat the oven to 160C/Gas 4/fan oven 140C. Rub the butter all over the surface of a gratin dish, about 18x28cm/7x11in. Peel and slice the potatoes to a width of 3mm/1⁄8in. Lay the slices on a clean tea towel and pat dry. Keep them covered with the tea towel while you prepare the rest of the ingredients.
Pour the milk and cream into a saucepan. Add the garlic, thyme and shallot (if using). Slowly heat the milk and, just as it is about to reach boiling point and you see bubbles appearing around the edge of the pan, remove it from the heat. Strain the liquid into a large jug, sprinkle in the nutmeg and keep warm.
Layer half the potato slices in the dish, slightly overlapping the slices and sprinkling with a little salt and freshly ground pepper between each layer. You don’t have to be too neat with the lower layers, but keep some of your best slices for later, so the top looks good.
Pour half the hot milk and cream over the potatoes, then finish off layering the rest of the potatoes (arranging them a bit more carefully this time). Pour over the rest of the hot milk and cream. Scatter the cheese over the top and bake for about one hour, until golden and tender. Leave the dish to stand for about 5 minutes, then serve sprinkled with a few fresh thyme leaves.
01.02.2016 22:53 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
esi dzirdējusi par franču sacepumu - kartupeļi, sīpoli, saldais krējums un siers?


Es esmu dzirdejusi ka kotletes patiesiibaa ir kebabi. Nopietni. Un piparkuukas patiesiibaa pieder vaacieshiem nevis latvieshiem. Aaa, un vel jau ir arii sashliki kas, redz, patiesiibaa arii nemaz neesot latvieshu. Kas tad vispaar ir latvieshu ediens?
Ja briti var atljauties saukt kariju (curry) par savu nacionaalo eedienu, tad latvieshi pavisam droshi edienu no kartupeliem, krejuma, galas un siipoliem var saukt par savu. Latvieshiem varbuut nav taa bagaataakaa un dazhadaka virtuve pasaule, platiiba muusu valstij ir maza un augu dazhadiba ir tada kada taa ir, bet nav jau arii latvietis ar mietu dabuujis, lai neiedomaatos uzmaukt galju uz iesma vai ielikt cepeshkraasnii kartupeli ar galju.
01.02.2016 23:11 |
 
Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Vakar bija cepeškrāsnī cepta marinēta jēra gaļa un amandine kartupelīši ar sviesta pupiņām, klāt vēl zaļie salāti.
Šodien cepti zoss filejas gabaliņi ar rukolas-maskarpones mērci no RIMI, klāt basmati rīsi, zaļie salāti un olīves.
Rīt domājams, ka gatavošu dažādus dārzeņus ar kokospienu keramiskajā traukā un vistas kājiņas cepeškrāsnī, klāt zaļie salāti.
:-)
01.02.2016 23:18 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Un par to, ka latviešu ēdieni or taukaini -
The Top 5 Countries that Consume the Most Fat

1Belgium / France
2 Austria
3Luxembourg /
United States
4 Italy
5 Switzerland

Domāju, ka tas dēļ lielā sviesta un saldā krējuma patēriņa.
01.02.2016 23:25 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Man - cepeškrāsnī cepta zivs ar rīsiem.
01.02.2016 23:26 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Šajā "latviešu garšu diskusijā" mans viedoklis ir kaut kur pa vidu. Tādiem ēdieniem kā kartupeļu un gaļas sacepums jau principā nav nekādas vainas, bet produktu izvēle ir tā kas nosaka būs vai nebūs. Raven receptē ir specifiski kartupeļi, sviests, saldais krējums un pilnpiens, kā arī garšvielas un aromātisks siers - tas viss dod tam kartupelim garšu. Ja kartupeli saliek kopā ar gaļu, sīpolu un skābu krējumu, kas pārslojās un atsulojas, tad nu nebūs tā pati garša, kas franču variantā, bet ar gaļu. Un sīpols ir ar kaut ko jāpāro - nevar dzīvot ēdienā viens (t)
01.02.2016 23:27 |
 
Reitings 176
Reģ: 05.01.2016
Šodien izmēģināju jaunu recepti. Rezultāts patīkami pārsteidza un bija ļoti garšīgi. Vistas, avokado zupa.
01.02.2016 23:52 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es esmu dzirdejusi ka kotletes patiesiibaa ir kebabi. Nopietni.


Dažādās valstīs, apvidos kebabi izskatās savādāk.. cituviet tie arī vizuāli atgādināt mūsu acīm ierastās kotletes :) Galu galā kabab nozīmē cepts :) Eksistē plašs kebabu spektrs - šiš-kebabi, tava-kebabi utt. :)
02.02.2016 00:13 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Tā kā cepetis vēl ir palicis šodienai, tad visticamāk nekas jauns netaps. Bet man tāda aizdoma, ka tomēr gribēsies kaut ko pagatavot, piemēram, amaretto-šokolādes pudiņu ar amaretto cepumiņiem..:-P
02.02.2016 09:56 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūku ribiņām http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zupas/recipe.php?id=86587
02.02.2016 10:32 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Šis :D tikai kaut kā pagatavots...man gan jau nekas vairāk par vienkārši sacepšanu nesanāks, bet varbūt kādai ir kādas idejas kā vēl varētu šo pagatavot? Bet tikai ļoti elementāri (s)
02.02.2016 12:48 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Agī - folijā un cepeškrāsnī. Gaļiņa man vienmēr sanāk mīksta, sulīga un garšīga. Uz pannas sen jau kā necepu.
02.02.2016 12:56 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Viva Voleros - būtu labi, ja man būtu cepeškrāsns, plīti vairs neizmantotu :D bet, man nav... :-(
Paldies par ideju!
02.02.2016 13:02 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Agī, es vienkārši izklapētu un ceptu miltos un olā.
02.02.2016 13:03 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Agī, man uzreiz šis ienāca prātā! :-) Pati gan neesmu vēl izmēģinājusi, bet tieši ir plānā.
02.02.2016 13:04 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits