Inga88, šoreiz šādi:
20 g svaigā rauga sadrupināju, pievienoju 1 tējk. cukuru, 1 tējk. miltus, 1 tējk. ūdeni, samaisīju, noliku siltā vietā. Tad katliņā uzsildīju 4 ēd.k. eļļu+1 ēd.k. ar kaudzi medu, pielēju 100ml pienu un 70-80 ml ūdens. Nedaudz pasildīju, ņēmu nost no plīts, piebēru nedaudz sāli, iesijāju 200g kviešu miltus+120 g rudzu miltus. Pievienoju uzrūgušo raugu, samīcīju gludā mīklā, pārbēru ar miltiem, pārklāju ar dvielīti un liku atkal siltā vietā. Kad uzrūdzis, tad izrullēju garenā formā, saliku visas piedevas, ierullēju, aiztaisīju ciet galus un 200° apmēram 30min cepu. :-)
Šovakar vakariņās droši vien atkārtosies pagājušās piektdienas scenārijs - kaut kas ne īpaši veselīgs un Cuba libre. :-D