Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Debesmanna

 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Kāda ir Tava uzpūteņa recepte?(l)
26.10.2015 09:32 |
 
Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Tāda kāda ir standarta :-)
Izvāru jāņogu sulu katlā (jāņogas, cukurs, ūdens), man saldētavā stāv saldētas jāņogas, nokāšu čužus, pieleju vēl klāt ūdeni, pavāru, pielieku kā attiecībās mannu, maisu, vāru, tad kad masa gatava, ielieku izlietnē katlu aukstā ūdens peldē, kad atdzisis ar mikseri sakuļu, lieku pienā.
26.10.2015 09:35 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Mannu vāru jebkurāogu (vai ābolu) novārījumā vai sulā, tālāk tāpat kā Vilionata.
26.10.2015 12:00 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Mana recepte- aiziet ciemos un apēst :D Pati neesmu taisījusi, bet gribētu iemācīties :)
26.10.2015 12:02 |
 
Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Tieši šodien vārīšu- ledusskapī aizķēries ābolu ievārijums. :) Tātad: ābolu ievārijums, ūdens, cukurs, nedaudz aroniju sīrups- savāru putrā, tad pielieku mannā graudus un lai bik pavārās- tad atstāju, lai briest un dziest. Kad jau ir +/- atdzisis, tad kuļu ar mikseri kādas 5 minūtes. Ēdam ar pienu.... (l)
26.10.2015 12:08 |
 
Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Nopērku paciņu veikalā un uztaisu :D
26.10.2015 12:10 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
karty, veikalā nopērkamie jebkādi maisījumi galīgi nav tas, kas mājās taisīts.:)

Ja es taisu no svaigiem āboliem - ar 500 g pietiktu? Diviem cilvēkiem, vairākām porcijām. Guglēju, protams, bet tā kā virtuvē neesmu liela pavāre, tad nevar lāgā saprast. Tāpat par cukura daudzumu. Vienā receptē tik, otrā - trīsreiz vairāk.
26.10.2015 14:31 |
 
Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Cukuru jau nu vienmēr var pielikt arī pēc tam, tādēļ labāk mazāk nekā vairāk, galu galā vārot masu vari pagaršot. Vieglāku saldo ēdienu kā debesmannā grūti atrast :-D
26.10.2015 14:35 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
man debessmannā asociējas tikai no dzērvenēm :D bet es nemāku gatavot , bet manai mammai sanāk perfekti :D
26.10.2015 14:44 |
 
Reitings 128
Reģ: 31.08.2015
Vāru no ievārijuma kam pievienots ūdens, uzvāru pievienoju attiecīgo daudzumu mannu(1l ūdens 7.ēdk manna viss atkarīgs no ūdens daudzuma). Kad manna gatavu putoju karstu, tad viņa sanāk gaisīga, viegla.
26.10.2015 15:06 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Vilionata - biezpiena klimpas. :p Debešķīgi gardas.
26.10.2015 15:15 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Expedition, ja puto atdzisušu, tad arī nesanāk viegla?
26.10.2015 15:17 |
 
Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
Expedition, kad puto karstu, tev viņa bļodā paceļās? Es parasti putoju atdzisušu, bet aizvakar sanāca, ka putoju karstu un manna bļodā vsp nepacēlās, bet parasti ja manna ir pusbļoda, tad sakuļot ir pilna
26.10.2015 15:52 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
1) Savāra ūdenī ogas/ābolus/rabarberus/ whatever.
2) Kad ogas (pārējais), ir izvārījies gatavs, pievieno cukuru. Jābūt saldākam, nekā beigās gribēsies.
3) Pievieno mannā. Uzbriedušam mannā jābūt nedaudz šķidrākam, nekā parastai ēšanai domāts, tad labāk saputojas.
4) Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Silts slikti puto.
5) Saputo.

Labu apetīti! :)
26.10.2015 16:05 |
 
Reitings 128
Reģ: 31.08.2015
Man tieši vieglāk, putot karstu. Nekad neesmu mēģinājusi aukstu putot, mani mācija ka karstu tā vienmēr arī daru.
Jā man vienmēr putojot smuku paceļas.
26.10.2015 16:11 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Manai mammai arii iznaak loti labi,peedeejo reizi ciemojoties Latvijaa ,es mazliet redzeeju ,kaa vina taisa-piefikseeju to,ka izvaariitam bija uzlieta virsuu svaigu ogu sula,tad padzeseets tika loti nedaudz,jo es kuulu ar roku veel siltu-kuulu ilgi,bet nu tad arii bija vienreizeejs!Mamma veel smeejaas-kaapeec ar roku,maajaas tacu mikseris!Es gribeeju atcereeties vecos laikus,kad vienmeer kuulaam ar roku-kaut kas tur visaa ir,jo bija tik pufiigs!!!
26.10.2015 16:34 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Izlasot so diskusiju, tāāāā sakārojās debessmannā. Laikam zinu, kas man šovakar būs vakariņās :)
26.10.2015 16:37 |
 
Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Pēdējo reizi gatavojot, pieliku klāt vēl olas baltumu pirms putošanas. Sanāca ļoti gardi.(l)
26.10.2015 22:34 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Raise, tā būs jāpamēģina.

Paldies visām!:)

Vēl rindā stāv buberts un nu palēnām domāju par peldošajām salām.
27.10.2015 11:57 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Stikla trauku ledusskapī nelikt, vai ne? (s)
27.10.2015 14:43 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
tikai ar dzervenem!

ar roku putoju un ilgi, ilgi, cita garsa
27.10.2015 14:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!