Pusdienas skolā :(

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Uhhh, uzcepos (e)(e)
Pa LTV7 rāda "Aizliegto paņēmienu" par skolas virtuvēm un brīvpusdienām. Kā rāda bērni īpaši neēd pusdienas, porcijas liek garšīgas, zupas nevienam negaršo. Kas notiek ar bērniem un viņu vecākiem? :(
7 - 8 klasē Carnikavas pamatskolā meitenes ietur diētas tādēļ neēd, vai viņām nestāsta vecāki ka tā neviena nenotievēs needot pusdienas? :'-(
24.10.2015 16:33 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Es pamanīju, ka vairākas meitenes izteicās, ka bērniem jāizēd viss šķīvis. Manuprāt, šāda filozofija nav pareiza. Ja man kaut kāds ēdiens negaršo vai vienkārši vairs nelien iekšā, es to metu ārā bez sirdsapziņas pārmetumiem. Kaut kāda padomiska domāšana, ka viss šķīvis jāizēd un vēl jāizlaiza, lai tik kaut kas neiet zudumā.
25.10.2015 20:17 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Kuri būtu tie augstākās kvalitātes zivju pirkstiņi un cīsiņi, ko ēda Vatsons? Vatson, beidz "mētāt". Tā arī nepateici, kuras ir "bagātnieku" zupas.
25.10.2015 20:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kuras ir "bagātnieku" zupas.

laša zupa ar jūras velšu kokteili un kokosriektu pienu , nebūs lēta zupa un neticu , ka tādu kādreiz dos skolās ....
25.10.2015 20:26 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Notte, nu ko tu uz mani uzedies? Jaa, esmu launa ragana un uzskatu ka berni ir pelnijusi est labi un loti velams, ka skola (un pasvaldiba) nodrosina labas maltites.
Man 12 gadu vecuma neienaca prata pieverst desu un zivu pirkstinu nosaukuma uz pakas, ja tads bija. Kops ta gruta laika kad tevs nomira, neesmu tos vairak pirkusi. Es jau aprakstiju kadiem vajadzetu izskatities pienemamiem zivju pirkstiniem, desas savukart retu reizi tiek pirktas no pazinas, kas kam ir eco lopi un kurs pats taisa desas, saprotams tam nav virsu nekadi uzraksti.
Zupu savukart vara no kauliem un pec tam liek klat galu/zivis/darzenus ieverojama daudzuma. Vienu no zivju zupar receptem es ieliku. Te ir recepte lasa kotlotem kuras es taisu no svaiga ne konserveta lasa. http://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/salmon-fishcakes/
25.10.2015 20:40 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kad es mācījos skolā bija ļoti garšīgas pusdienas.Vienmēr bija izvēles iespējas otrajiem ēdieniem,zupa gan aprasti bija viena,un saldais arī.Bija vairnti ēst kartupeļus,kartupeļu biezpietru,makaronus vai griķus ar dažādām piedevām.Un viņu ceptās vistiņas bija vienkārši debešķīgas,tā pat uz Ziemassvētkiem parasti bija piparkūku krems,neko gardāku par to es vēl neesmu ēdusi.
Un tāpat ļoti daudzi izvēlējās iet uz tuvējo veikalu pēc visādiem mēsliem un pusdienas skolā neēda
25.10.2015 22:50 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Man kāda 1/3 klases neēda to, ko vecāki apmaksājuši un ēdnīcā pasniedz. Tipa nebija stilīgi ēst to zupu. Visi ar bulkām staigāja.
26.10.2015 00:50 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Skolā, kurā es mācījos, ēdiens, manuprāt, bija normāls, nu nekas īpašs, bet vienkāršs ēdiens. Protams, bija lietas, ka vairāk garšoja, bija tādas, kas īpaši negaršoja. Bet es ēdu vienmēr, jo man vienkārši gribējās ēst. Un atceros, ka bija arī tādi bērni, kas neēda gandrīz neko. Manuprāt, tādi ir bijuši vienmēr, neatkarīgi no tā, kāds ēdiens tiek pasniegts.

Skolas laikā ēdu praktiski visu, tagad, jā, esmu izlaidusies ļoti, daudz ko neēdu, bet man arī nekas nenotiks, ja nepaēdīšu, tomēr uzskatu, ka bērnam ir jāēd tas, ko skolā dod, jo enerģija vajadzīga vairāk, un nav jau arī tam ēdienam ļoti jāgaršo, vienkārši jāpaēd, lai vēderā kaut kas būtu. Auksts vai silts, bet jebkurā gadījumā domāju, ka ēst to ēdnīcas ēdienu jebkurā gadījumā būs labāk, nekā stūķēt iekšā bulkas.
26.10.2015 07:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
sen mācījos skolā tapēc uzreiz visu neatceros , bet mums kādreiz bija skolā arī kafejnīca, kur varēja dabūt visādus salātiņus un pat karbonādes , tikai jāmaksā bija atsevišķi , protams ...., bet tiešām ir liela starpība starp tiem , kas skolā ēdušas pāris gadus atpakaļ , kaut vai 5 un tām meitenēm kuras tur ēda 90-mitajos..... un tam nebija sakara ar stilīgi un nestilīgi , vienkārši citiem skola bija vienīgā vieta kur paēst siltas pusdienas, savukārt citiem gabals nenokrita , ja neēda skolā bet mājās , man skola beidzās kaut kur ap 15:00 , dzīvoju mājā kura pretī skolai un no sava guļamistabas loga ar binokli varēju lūret , kas audzinātājai uz galda :D :D Majās mani jau gaidīja siltas , svaigas un garšīgas pusdienas , zupa/otrais vai abi kopā vai kāda īpaša lieta ko biju pasūtījusi..... es taču neesmu nīlzirgs, lai ēdu 12:15 ( 2 ēdienus ) un pēc tam 15:00 (atkal 2 ēdienus :D )
26.10.2015 09:47 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Es visos laikos esmu bijusi rīma, ar lielāko apetīti vienmēr visu apēdu un bieži ēdu papildporcijas.
26.10.2015 11:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)