Pusdienas skolā :(

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Uhhh, uzcepos (e)(e)
Pa LTV7 rāda "Aizliegto paņēmienu" par skolas virtuvēm un brīvpusdienām. Kā rāda bērni īpaši neēd pusdienas, porcijas liek garšīgas, zupas nevienam negaršo. Kas notiek ar bērniem un viņu vecākiem? :(
7 - 8 klasē Carnikavas pamatskolā meitenes ietur diētas tādēļ neēd, vai viņām nestāsta vecāki ka tā neviena nenotievēs needot pusdienas? :'-(
24.10.2015 16:33 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Jaa man intereseja. (t) Drosi vien vecaki bija samacijusi. :D
25.10.2015 14:38 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Nu tad jau kruti vecāki tev. Saukt skolas zupas par nabagzupām ir nepieklājīgi, lai neteiktu vairāk. Kuras tad ir "bagātnieku zupas"?
25.10.2015 14:45 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Vai tad mazs bērns baigi interesējas, kādi produkti izmantoti skolas pusdienu gatavošanā?

es tajā vecumā arī zināju atšķirību starp kaut kādām nezināmas izcelsmes mērcēm un labām mērcēm ar gaļas gabaliem, dārzeņiem un patīkamu smaržu .... tāpat zināju, ka kotletes un pīrāgus ar malto gaļu un gaļu kā tādu labāk ēst mājās vai restorānos neviss kafejnīcās un ēdnīcās ....
25.10.2015 14:52 |

Reitings 3925
Vecaki skolas zupas ta nesauca, es tas sobrid ta saucu. :D Kapec? Tapec ka tie uzmemumi kuri skolas nodrosina edinasanu, izmanto visu to letako un diemzel ari ne to labako. Nez vai skolas ednica izmanto, piemeram, labu malto galu kas taisita no normala galas gabala. Es veikalos gatavo mato galu nekad neperku; ja gribu malto galu, noperku filejas bagalu un paludzu to samalt. Tas zupas jau pec izskata ir kaut kads bada ediens kur peld dazi mazi mazitini darzenu un galas gabalni.
Skolai vajadzetu but tai vietai, kur visi berni var sanemt kvalitativu maltiti neatkarigi no vecaku finansialaj iespejam.
25.10.2015 14:53 |

Reitings 741
Tad jau laikam tev vienkārši nepaveicās ar skolas ēdnīcu, kur pusdienās katru dienu bija tik vien kā nekvalitatīva gaļa un trīs burkānu ripiņas ūdenī zupas vietā.
25.10.2015 14:57 |

Reitings 3925
Sodien jau ir tiesi tas pats skolas ednicas. Regulari zinas ieklust kada skola ar to, ka berniem tiek dotas nekvalitativas pusdienas, turklat tapec, ka ar edinasanas firmu ir noslegts ligums, skola pat nevar partraukt sadarbibu ar to firmu un berniem turpina dot sivenu pusdienas, jo firmai galvenais ir pelna, bet formali visas prasibas ta izpilda.
25.10.2015 15:02 |

Reitings 741
Regulāri? Hmm, pēdējā laikā nav īpaši dzirdētas sūdzības, vari padalīties? Skolā, kurā nesen strādāju, pusdienoju kopā ar bērniem, pusdienas bija tīri baudāmas, dažreiz vienīgi varēja piesieties, ka par daudz/par maz sāls pievienots. Plovs vispār bija "uz izķeršanu" :) Vienīgi uzskatu, ka uz galda skolā jāstāv sāls un piparu trauciņiem, lai katrs pēc saviem ieskatiem varētu palabot garšu.
25.10.2015 15:10 |

Reitings 3925
https://www.google.lv/?gws_rd=ssl#q=skola+edinasana+lietuvas+uznemums

Tas ir tikai tas, kas lidz zinam noklust. Ja skolas pusdienas ir letas un skolam ir ligumi ar edinasasnas uznemumiem, kuri passaprotami grib nopelnit, kadas tad tas pusdienas var but?
Rigas Siltumam bija laba ednica, nezinu ka tagad, kur vareja dabut dazadas karbonades, vistu stilpinus, varitus un apceptus kartupelus, kartupelu biezputru, risi, griki, darzenu sautejumi, zupas, merces, skabais krejums, svaigi spiesta burkanu sula, daudz dazadu salatu, biezpiena sacepums, latviski saldie edieni, visu nosaukt gruti un tas viss bija par loti labam cenam. Pie tada piedavajuma reti kurs nema zupu, jo vareja par normalam cenam uz skivja uzlikt istu edienu.
Tadai butu jaizskatas skolas ednicai.

jāstāv sāls un piparu trauciņiem, lai katrs pēc saviem ieskatiem varētu palabot garšu.

Es tagad minesu, bet iespejams tas saistits ar noteikumiem, jo skolas edienam ir jaatbilst noteiktiem veseliguma standartiem.
25.10.2015 15:30 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Man skola loti garsigi gatavoja, kaa tagad atceros. Bij dazi iznemumi kaa aknas, maizes zupa negarsoja, bet nu tas ir normali .
Pati saskaros ar savu 3gadnieku, kurs lidz sim vecumam eda visu ko devu,tgd palicis izveligaks un neko sausmigu tur nesaskatu. Zupas need, ar varu neleju. Par to cik citi berni izlutinati nenemsos spriest. Savu puiku gan audzinu, gan lutinu :)
25.10.2015 15:35 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
man pasai agra pusaudzu vecuma nacas sev est taisit, parasti tie bija zivju pirkstinu no saldetavas un pupinas no konservu karbam, desa, siers, maize, piens un brokastu parslas, augli, darzenu zupa ar buljona kubicinu, cisini.

Jaa man intereseja. Drosi vien vecaki bija samacijusi.

Un tev, Vatsons, neliekas, ka ieej kārtīgās pretrunās? Tev tiešām interesēja no kā skolā gatavoja pusdienas, ja mājās bija šāda ēdienkarte?! Haah!
25.10.2015 15:42 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Redzēju to raidījumu, nobrīnījos, ka dažās skolās ir milzīgas porcijas. Loģiski, ka paliek daudz pāri, jo mazie nevar tik daudz apēst.
25.10.2015 15:46 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Manā skolas ēdnīcā gatavoja garšīgi, bet ne to, ko man gribās/garšo, piem., neēdu zivis un sēnes, ķīseļus, maizes zupas, kompotus, putras, neesmu starā par kotletēm, zupām u.c. ēdieniem tomēr ēdu to, ko mutē varēju iedabūt. No tā, kas man pusdienās garšoja, bija par maz, lai paēstu, katrreiz slikti jutos, ka atstāju ēdienu un tas tiek izmests, bet nepiespiedīsi tak ēst kaut ko, kas ļoooti negaršo.
Kaut kādā klasē beidzot pierunāju vecākus nemaksāt tos 60-80 sant./dienā par kopīgajām pusdienām, bet dot man 1,50Ls, lai var varu nopirkt, ko gribu un kas garšo. Rezultātā gandrīz katru dienu ēdu siltās skolas pusdienas ar prieku, normālās porcijās un to, kas man garšo. Pēc vidusskolas ļoti pietrūka garšīgo, silto pusdienu, jo augtskolas kafejnīcā pat uz pusi tik garšīgi negatavoja un cenas bija dubultā.
Sīkais brālis (vidusskola), zinu, ka neēd regulāri siltās pusdienas, bet picu, kas blakus ar atlaidēm skolēniem ir u.c. draņķus, lai arī mājās regulari tiek gatavots normāls ēdiens un cīsiņi/pelmeņu un tamlīdzīgie štrunti ir labi, ja reizi mēnesī.

Daudz ir atkarīgs arī no apkārtējās kompānijas - ja Tavi draugi regulāri apmeklēs "pelmeņus" Tu neiesi viens pats ēst uz ēdnīcu, kā arī ēdiena garšīguma ēdnīcā.

Vismaz tā ir mana hipotēze, jo vecāki mums abiem ir vieni un tie paši, bet brālis no ēdnīcas izvairās, bet es skrēju, lai ieņemtu rindā labāko vietu pie tās darbinieces, kas lika milzīgās pocijas :D
25.10.2015 15:55 |

Reitings 27
Reģ: 25.10.2015
"Jāēd tas ko dod". Gribētu redzēt, kā pašas ēstu tās ēdnīcas samazgas.
25.10.2015 16:08 |

Reitings 741
Njā, Vatsons "nedaudz izgāzās" :D
25.10.2015 16:10 |

Reitings 3925
Lapin, ne nemaz neliekas. Kad es biju pusaudze, nomira mans tevs un mamma palika par vienigo apgadnieku un vinai nebija laika est taistit, toties vinai bija nauda un veikala vareja nopirkt visu ko grib. Lidz tam vecumam majas vienmer bija svaigi gatavots ediens un nedaudz velak es pati saku gatavot edienu no svaigiem produktiem, meginaju ari toreiz, bet biju par jaunu un nesanaca.
Sodien skolu pusdienas varetu but labakas, bet toreiz tas bija baisas! Tas eda tikai berni no loti trucigam gimenem.
25.10.2015 16:16 |

Reitings 3925
Notte, toties man nekad nebija jaaed skolas samazgas un nekad nav bijis ta, ka skola ir labaks ediens ka majas. :)
25.10.2015 16:18 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Noskatījos to raidījumu. Daudz ietekmē attiekme un vide. Es strādāju privātā bd, un ēd visi, jo mēs veidojam tradīcijas, ļaujam jau no 3 g.vecuma bērnam izvēlēties ko ēdīs no tā, ko šodien piedāvā, bērni paši lej sev zupu, paši liek otro ēdienu. Ja man milzu hallē kkāda resna tante vnk samestu kartupeļus uz sķīvja un atstātu lai dziest unt ad mani barā tur ielaistu u 10 min un vēl steidzinātu, es ari dabūtu traumu un neko neēstu. mēs dārziņā pavadām pusdienās ēdamzālē vidēji 45-50 min., ja kādam vajag, viņš var ēst ilgāk, ja kāds ir paēdis, tad var doties prom ātrāk no ēdamzāles. Vnk vajag cilvēcīgus apstākļus. Un tas filmētais, kur zivs kotlete kopā ar cūkgaļu kopā....veeee, kā kaut ko tādu var izdomāt??? mums zivs, ir vnk gabalini, kuri ir izcepti un ēd 99% bērnu to zivi.
25.10.2015 16:24 |

Reitings 251
Reģ: 08.07.2015
manā skolā lielākā daļa ēd pusdienas. reti kāds, kurš neēd. :O
25.10.2015 16:25 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Vatsons, nu bet ar ko atšķiras tā maltā gaļa skolās, par kuru Tu te tā šausminies, no tiem ēdieniem, ko ēdi mājās. - zivju pirkstiņiem un desas? Domā, tā ir daudz labāka pārtika???(t)(t)
25.10.2015 16:32 |

Reitings 3925
Antonello
90os gados? Tu joko vai? :D Sodien ir kaut kadi noteikumi, bet toreiz katrs darija ka grib.
Bija kaut kadi firmigie zivju pirkstinu un desas. Es toreiz pati neorientejos, kas bija labs un kas ne tik, ta kaa mamma bija stradajusi partikas razosanas joma un aizkulises redzejusi, tad vina pati izvelejas ko pirkt. Es pati neko no galam un zivim veikala izveleties nevareju, man sita pa pirkstiem, ka tas viss ir slikts. :D
25.10.2015 16:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)