Slēpt patiesos ienākumus?

Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Meitenes, palīdziet atrisināt situāciju, uzrakstot savu viedokli.

Mums abiem ar puisi uzskati sakrīt, ka vīrietis ir galvenais ģimenes pelnītājs. Līdz šim arī pelnīju mazāk, līdz ar to viņš vairāk visu maksāja. Bet tagad pārgāju uz citu darbu, kur es pelnīšu vairāk nekā viņš. Es to viņam neesmu teikusi, jo zinu, ka tas iedragās līdzšinējo modeli.

Pirmkārt, es negribu iedragāt viņa vīrieša ego un negribu, lai viņš slikti jūtas, gribu joprojām kā līdz šim lai viņš jūtas lepns, ka ir galvenais apgādnieks.

Otrkārt, es negribu arī, lai mūsu attiecībās sāktos tas princips, ka sieviete apmaksā rēķinus, sāk vīrietim visu ko pirkt un sāk būt kā vecis. Es gribu saglabāt būt tā maigā, trauslā un sievišķīgā, par kuru vīrietis rūpējas un izmaksā.

Draudzene ieteica neteikt patiesos algas apmērus, bet teikt, ka pelnu tāpat kā iepriekšējā darbā. Respektīvi, mazāk nekā viņš. Un tad arī viss būšot kā pa vecam. Bet es minstinos, jo tas sanāk melot…

Ko jūs darītu manā situācijā?
22.10.2015 12:57 |

Reitings 272
Reģ: 01.03.2015
Priekš kam slēpt? Esi īsta bāba, pamet darbu un sēdi mājās. Vai piemeties kaut kur par trauku mazgātāju. Nekādu problēmu!
24.10.2015 12:57 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Pasaki,ka Tev tagad būs lielāka alga un,ka vari nedaudz vairāk kko apmaksāt,piemēram uzņemies abus telefona rēķinus vai nu kko tādu. Nav jau jāsaka tā summa,ja nevēlies.
Kaut kad sen šeit lasīju,ka vienai meitenei pacēla algu,viņa draugam to neteica,bet to algas palielinājumu lika krājkontā.
24.10.2015 13:03 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu, jāmaina vīrietis, ko citu darīt. :D Varbūt Rīdziniece tev var piespēlēt kādu no sev zināmajiem "īstajiem večiem". Tikai ņem tādu, kuram tā alga stipri lielāka, ja nu tev gadījumā atkal algas pielikums, lai nav pēc gada atkal jāmaina. Lai vismaz pāris gadus var izvilkt. ;)
24.10.2015 13:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Redzi man zinamie istie viriesi ir aiznemti ar sev atbilstosam sievam.:-P
24.10.2015 13:25 |

10 gadi
Reitings 2916
Nu tad autorei būs jācīnās saviem spēkiem. :D
24.10.2015 13:27 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man tādā situācijā sāktos problēmas.Redzi,man ir tāds princips,ka vīrietis pelna ģimenei,sieviete sev un kaut kur pieliek,ja ar vīrieša algu ir par maz.Nu atkarīgs no tās sievietes algas apjoma.Piemēram,gadu nostrādāju par minimālo algu(mana pirmā oficiālā darba vieta,nemaz nekaunos par zemo atalgojumu,augstāk par savu dirsu necešos uzlekt),kamēr viņš pelnija 900+.Prātā nenāca,ka es kaut kur kaut ko par šo naudu pielikšu kopējam budžetam un reizē,kad viņš sagribēja,lai es sāku pirkt kaut ko arī viņa vajdzībām,izcēlās kašķis,jo sorry,vecīt,bet es pelnu tikai 260eur mēnesi kamēr tava alga grozās ap 900.
Ja viņš pelnītu 2000eur,bet es teiksim 1500eur,tad nebūtu nekādu problēmu šur tur piemest,teiksim,kopā krāt kādam ceļojumam,vai savu reizi nopirkt kaut ko mājokļa remontam,kādu inventāru vai tamlīdzīgi,jo mūsu algas būtu līdzīgas un es nepaliktu bez naudas,ja kaut ko piemestu.
Ja es sāktu pelnīt 2000eur,kamēr viņam tikai 1500eur,rastos problēmas,noteikti.Vīrietim IR jābūt ģimenes apgādniekam!Visticamāk par savu algu noklusētu un vienkārši noguldītu to starpību krājkontā vai atliktu kaut kādām savām vēlmēm,hobijiem un neinformētu viņu par šo "lieko" līdzekļu esamību.
24.10.2015 14:53 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Un kaada velna peec Tev vinjam kaut kas buutu jaasaka? Ja Tev nav kur likt tos liekos simtus eiro, atver kraajkontu.

Tas ir Tavs viirs? Nee. Tikai puisis. Nav ko pirms laika muti virinaat. Skaties, ka nesaak pusi par reekjiniem pieprasiit, attapsies vienaa briidii latvju cieteejas lomaa.
24.10.2015 16:36 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
būtu stulbi, ja vīrietis raujās pa darbu, ēd plikus rīsus, lai ģimenei viss labi un slampa apmierināta, bet šī tik pirktu sev lupatas, skraidītu ar draudzenēm pa restorāniem tik tāpēc, ka viņai paveicās ar algu.

Bet vīrietis arī nemaz nevar skraidīt un meklēt labāku darbu, jo savu skopo un nepateicīgo sievieti jābaro tagad.
24.10.2015 16:46 |

Reitings 19
Reģ: 24.10.2015
Es tava vietā pateiktu kā ir. Pasaki viņam to pašu ko rakstiji šeit, jo tās ir tavas patiesās domas.
Varbūt tas tieši būs kā motivācija tavam vīrietim, pelnīt vairāk ?! :)
24.10.2015 17:10 |

Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
Es ticu, ka attiecībaas jaapastaav vienlīdzībai. Kad vīrietis pelna vairaak, viņš lutina sievietei, sedz maksaajumus, bet nav slikti, ja pienaak situaacija, kad sieviete to var darīt kaadu laiku. Lai vīrietis mazliet atpūšas un palutinaat viņu. Vai tad tik ļoti žēl? Cilvēks novērtēs, un atdariis ar to pašu. Kopš es pelnu mazliet (jo pirms tam nepelnīju necik), mans vīrietis mani lutina vēl vairaak, kaut vai man pašai ir nauda.
Pie tam varbūt kādu dienu viņs pelnīs atkal vairāk un tu mazāk. Nav ko stresot pirms laika.
24.10.2015 17:16 |

Reitings 883
PS. ja vecis ir izmantotājs, tad izmantos faktu, ka pelni un iedzīvosies uz rēķina. Vai tad tādu vajag? Jaunas situācijas vienmēr pārbauda attiecības.
24.10.2015 17:17 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ja ir ilgstosa kopdzive, un sieviete atrod laiku sevi attistit tad neredzu iemeslu kapec virietis ari nevareetu? Par ko virietim tada atlaide? Kaut kads sliunkis un lupata iznak,

Nu, vispār ne vienmēr tā ir. Vīrieši lielākoties jau no paša sākuma uzņemas galvenā apgādnieka lomu un tā arī paliek. Sievietei ir daudz vieglāk pateikt - es aiziešu pastudēt, pastrādāšu pusslodzīti, vairs nevarēšu tik daudz piedalīties maksājumos. Un, visticamāk, vīrietis viņu atbalstīs. Bet vai tāpat viss notiktu apgrieztā situācijā? Man ir zināmi vairāki forši un talantīgi vīrieši, kuri tā arī nav ieguvuši izglītību un nedarbojas tajā jomā, kurā viņiem ir talants, jo nevar pazaudēt finansiālo stabilitāti. Un tajos gadījumos tam pat nav nekāda sakara ar sievieti, vienkārši apburtais loks - nevar iegūt labāku darbu, jo nav izglītības (vai laika, ko veltīt, lai sapņu darbs sāktu nest kaut kādus ienākumus), bet nevar iegūt izglītību, jo jāstrādā.
24.10.2015 17:20 |

Reitings 883
Vispār tik aplami ir uzskatīt, ka vīrieša pienākums ir maksāt rēķinus, jo viņs ir vīrietis. Tad jau sievietei arī ir vienīgajai jātaisa ēst, jo viņa ir sieviete. A vot tad sievietes apvainojas, ka no viņām to gaida. Abi var ieguldt attiecibās, gan bērna kopšanā, gan naudas ziņā, nav svarīgi, kurš vairāk, ja vien sieviete nav mājsaimniece.
24.10.2015 17:25 |

10 gadi
Reitings 2916
Liels + Elizabete.
24.10.2015 17:26 |

Reitings 23705
Vispār tik aplami ir uzskatīt, ka vīrieša pienākums ir maksāt rēķinus, jo viņs ir vīrietis. Tad jau sievietei arī ir vienīgajai jātaisa ēst, jo viņa ir sieviete.
et ta ari visbiezak tas notiek. Turklat ka jau teicu sievietei pienakumu ir vairak, no vians ari vairak pieprasa.Lai macas, strada, kopj sevi, ir skaista puceta, maju uztur kartiba , iznesa un dzemde bernu, ed zales indejot savu organismu lai neapauglotos nelaikaa, iet uz vecaku sapulcem. Bernudarzos un skola vecaku sapulces 90% ir sievietes, ved uz pulciniem, strada. Kamer virietis var but mazliet smukaks par merkaki un nest mamutu, un viss!

Elizabete. garam! Es runaju par to sievieti kas strada, kopjsevi maju, audzina bernu un paspej vel studet! Kamer veciem nereti slinkums,
24.10.2015 17:30 |

Reitings 883
et ta ari visbiezak tas notiek. Turklat ka jau teicu sievietei pienakumu ir vairak, no vians ari vairak pieprasa.Lai macas, strada, kopj sevi, ir skaista puceta, maju uztur kartiba , iznesa un dzemde bernu, ed zales indejot savu organismu lai neapauglotos nelaikaa, iet uz vecaku sapulcem. Bernudarzos un skola vecaku sapulces 90% ir sievietes, ved uz pulciniem, strada. Kamer virietis var but mazliet smukaks par merkaki un nest mamutu, un viss!

Godigi,neesmu tadu vīrieti satikusi! Un ja kādai gadās vecis, kas neko citu nemāk, tikai pelnīt naudu, tad okei.
Arī vīrieši mūsdienās sevi kopj, mācās un strādā, pat rūpejas par bērniem (arvien vairak veču zina, kā nomainit autiņus bebim!) Virieši pat bieži ir labaki pavāri , nekā sievietes un man pazinu lokā nav neviens pāris, kas negatavo ēst uz maiņām.
Bet tie, kas dzīvo pēc vecā tradicionālā modeļa - viss okei, bet tad sievietei tomēr nevajadzētu strādāt vai atrast sev citu veci, nevis aiz spīta pukstēt, ka viņam jānes mamuts mājās, jo vins tak vecis. Neizklausās pēc cilvēcīgas mīlestības, bet whatever.
24.10.2015 17:35 |

10 gadi
Reitings 2916
Nu, ja kādai to visu no viņas prasa, tad problēma ir viņā. Jā, mēs maksājam visu uz pusēm, bet mēs arī abi tīram māju un abi gatavojam ēst. Vai arī to nedara neviens, ja slinkums. Mans pienākums tas nav. OK nelietoju, jo tieši tā - negribu kaut kādus hormonus rīt. Bērnus arī esmu teikusi, ka šobrīd negribu. Mācos sevis dēļ. Par izskatu vīrieša dēļ vispār nepiedomāju. Ja nepatīk, kāda esmu, lai meklē citu. Jo - es neesmu atkarīga no vīrieša. Vienīgais, kas manā dzīvē mainītos, ja no manis aizietu - man nebūtu vīrietis blakus. Viss. Ne finanses, ne kādas citas materiālas lietas nemainītos.
24.10.2015 17:36 |

Reitings 23705
Tad jus dzivojat ideala sabiedribaa, man apkart reti kuri pari tadi ir. ;-)
24.10.2015 17:40 |

Reitings 883
Vispār jau sieviete + virietis = komanda, nevis konkurenti, kas mērās ar maciņiem.

Nu jā, Latvijas veči laikam daļa vēl ir audzināti pēc tradicionālā modeļa un krievu tradicionālā modeļa ietekmē.
24.10.2015 17:43 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Tad jus dzivojat ideala sabiedribaa, man apkart reti kuri pari tadi ir.

Man šķiet, ka tas varētu būt paaudžu jautājums. Man pazīstamie mana vecuma pāri arī dzīvo krietni vienlīdzīgākās attiecībās, nekā tu apraksti.
24.10.2015 17:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits