Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Ja es būtu vīrietis, es arī gribētu par visu maksāt, jo man jau tagad kā sievietei ļoti patīk dot naudu. Nezinu, kāpēc - varbūt varas sajūta

tieši vakar lasīju pētījumu, ka pat neliela varas apziņa cilvēkus ietekmē un maina, tāpēc neticu, ka vīrietis, kurš uztur sievieti, neietekmējas no šīs "varas" sajūtas. Ne velti tepat cosmo ir 101 diskusija, kur meitenes sūdzas, ka viņām vīrieši aizliedz tikties ar draudzenēm un kaut kur doties, ģērbties, kā pašām patīk un visādi citādi ierobežo. Tā ir tā pati varas sajūta, kā arī ļaunākajā gadījumā fiziskais un emocionālais terors, un sievietes bieži vien nespēj pamest šādus vīriešus tieši materiālās nenodrošinātības dēļ.
Es nevienā mirklī neapgalvoju, ka mani uzskati ir vienīgie patiesie, katrs dzīvo, kā māk un grib, es tikai paudu savu personīgo dzīves uzskatu - ka esmu par demokrātiju naudas lietās un attiecībās :)
22.10.2015 13:52 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Brunīt? Tev termometrs ir, jeb man Tev tādu nopirkt? Šķiet Tu esi apslimis un Tev steidzami nepieciešama palīdzība. Es nopietni, es uztraucos par Tevi!

Cilvēks, kas algu diskusijā par visām varēm mēģināja man ieskaidrot, ka es pelnu par daudz, ka man tik daudz nevajag, un gribēt vairāk, esot amorāla mantkārība, tagad raksta šādus vārdus:
Man lepnums būtu sieviete, kas ir neatkarīga no manis u pelnitu vai vismaz censtos pēc iespējas vairāk.

WTF???
22.10.2015 14:02 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu jā, Šarlote nosauca vārdā to, ko es biju domājusi ar saviem vakardienas monologiem par psihes traumām. Nauda ir vara. Ja viens attiecībās ir varenāks, tad otrs attiecīgi ir mazāk varens. Protams, ikdienā jau neviens ar tādām domām nedzīvo, bet laika gaitā, manuprāt, tā pastāvīgā atkarības sajūta maina cilvēka psihi, jā. Ja tā nebūtu, tad te nebūtu tik daudz diskusiju, kur sieviete nevar aiziet no vīrieša, jo "nav kur iet"/"nav naudas savam dzīvoklim"/"kā es tgd izdzīvošu"/"bail palikt vienai". Man nav savas dzīves laikā nācies satikt nevienu piemēru, kur vīrietis domātu - aj nešķiršos, savādāk kur es tagad viens iešu, tas nekas, ka mani krāpj.
Bet, nu, es negribu atkal te ieslīgt diskusijās, pa lielam jau man vienalga par citu cilvēku attiecībām. Man tikai nepatīk mēģinājumi pataisīt vienlīdzību par kaut ko nosodāmu. Jo liela daļa no tām, kas saka, ka nav feministes un fuj, fuj, pašas visdrīzāk negribētu nonākt atpakaļ pat ne 20.gs., kur nu vēl 19. utt.
22.10.2015 14:04 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Piekrītu so.so, Šarlote
Tomēr ne visas sievietes ir ar tādu domāšanu. Ir sievietes, kas tikai pakļautību un atkarību uzskata par īstām, mīlestības pilnām attiecībām. Vai arī sievietes, kas nejūtas sievišķīgas, meklē šo modeli, lai sev apliecinātu, ka ir sievietes.
22.10.2015 14:34 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Bezjēdzīgi te diskutēt. Ja te ir kāda,kurai visi pazīstamie uztur savas sievietes vai pašas uztur,lai tā būtu,bet nevajag teikt ka tas ir obligāti jāgrib visiem vīriešiem un tie kas tā negrib,uzreiz ir slikti...
22.10.2015 14:59 |

Reitings 683
Un starpcitu ir loti daudz sieviešu (manā pazinu lokā gandrīz visas) kam ir loti svarīgi lai būtu pašām sava nauda,lai varētu pirkt piememram drēbes par pašas naudu nevis dīkt savam draugam lai ieskaita utt, un bez šīs sajūtas nevar.
22.10.2015 15:04 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
bet nevajag teikt ka tas ir obligāti jāgrib visiem vīriešiem un tie kas tā negrib,uzreiz ir slikti...

Neviens jau arī nesaka ka tas ir slikti vai ka tas būtu obligāti.
22.10.2015 15:07 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
lai varētu pirkt piememram drēbes par pašas naudu nevis dīkt savam draugam lai ieskaita utt, un bez šīs sajūtas nevar.

Vai tad tā nav vairumam? Nedomāju, ka dīkt naudu drēbēm, kosmētikai utt. ir norma mūsu sabiedrībā. Arī es to nekad nedaru, un mani tas pazemotu. Ja pats iedod - tad cita lieta.
22.10.2015 15:11 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Cilvēks, kas algu diskusijā par visām varēm mēģināja man ieskaidrot, ka es pelnu par daudz, ka man tik daudz nevajag, un gribēt vairāk, esot amorāla mantkārība, tagad raksta šādus vārdus

+++
Algu diskusijā tiešām tika dziedāta pavisam cita dziesma :D
22.10.2015 15:14 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Bruno vispār ir negatīvs attiecībā uz sievietēm kā tādām. Tāda sajūta, ka viņam nav bijušas nevienas attiecības, un viņš sievieti uztver kā kaut kādu abstraktu cilvēku, kas tikai traucē dzīvot. Taču ar laiku un pieredzi domas mainīsies, un pēc tam pats smiesies par saviem jaunības apsvērumiem.
22.10.2015 15:26 |

Reitings 683
Nerea-Tā nu gan nav :) man vienkārši patīk savādākas meitenes, tādēl šeit dažas mani neizsprot,bet man loti patīk meitenes,tikai ne tādas kā varbūt lielākā dala šeit uzturās. Tadēl ikpalaikam izsaku savu viedokli,kas mēdz atškirties no vairuma šejienes meitenu,lai padalītos ka "Var arī savādāk". Nekad nav bijis mērkis kādu aizvainot. Tas ir forši ka cilvēki ir dažādi :-)
22.10.2015 15:51 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Draudziņ, ne jau "savādāku meiteni" tu izskatās meklē, bet savu kopiju sievietes ķermenī. Nav bail, ka būs garlaicīgi?
22.10.2015 16:00 |

Reitings 17203
Bruno Viss jau būtu labi ka tev patīk tās "savādākās" meitenes, lai gan nemaz jau tik savādākas viņas neliekas, tu tik tā turpini to uzsvērt, bet problēma jau ir tajā ka tu pats savos tekstos nonāc pretstatā ar paša iepriekš teikto. Tad tu apgalvo ka jābūt taupīgam, tad atkal pats gribi lieki tērēties, tad tu atkal pasaki ka sieviete pelna par daudz, te atkal saki ka jo vairāk jo labāk.
Tu pats vel neesi nonācis līdz tam vienam viedoklim pie kā arī vari palikt, jo varbūt lai gan ārēji tu to tā neredzi, bet zemapziņā tomēr tev prāts saka ka viss ir atkarīgs no situācijas un apstākļiem. Nav viss melns un balts. Tās tevis pieminētās savādākās meitenes un savādākais dzīves veids ir pavisam parasts un normāls dzīves veids un uzskats, nekas pārsteidzoši savādāks tur nemaz nav.
Tā problēma ir nevis tajā ka tev būtu briesmīgi savādāki uzskati, bet gan tajā kā tu viņus pasniedz un cik kategoriski centies turēties pie viena, bet beigās nonāc atkal pretstatos pats ar sevis teikto.

Tas tā, bez kašķiem un apvainojumiem.
22.10.2015 16:06 |

Reitings 17203
NordicBelle Savu kopiju jau arī viņš negrib, jo rekā, meitenei ir jābūt taupīgai un jādomā kur tērējas, bet pats jau var pirkt bez īpaši lieliem izmēriem Iphone jaunāko :D Hi hi hi
22.10.2015 16:08 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tās tevis pieminētās savādākās meitenes un savādākais dzīves veids ir pavisam parasts un normāls dzīves veids un uzskats, nekas pārsteidzoši savādāks tur nemaz nav.

+++++
Tā problēma ir nevis tajā ka tev būtu briesmīgi savādāki uzskati,

- problēma ir tajā, ka Bruno ļoti grib parādīt, ka ir savādāks, savādāk dzīvo, savādāk uzver, nu visu dara un domā savādāk un ir brīnums, ne cilvēks! Tikai, kā jau tika minēts - sapi* meistarībā un čik vien beigās sanāk.
22.10.2015 16:11 |

Reitings 17203
izmēriem

Iemesliem*:D
22.10.2015 16:15 |

Reitings 683
Miss joker- Loti labi uzrakstīji :-) Lika aizdomāties un laikam tev ir taisnība. :-D:-)
22.10.2015 16:21 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Mans virs bez augstakas izgl. Pelna 3-4x vairak neka es. Visus rekinus apmaksa vins.es perku partiiku un apgerbju bernu. R
Tiesi shii man ir motivacija turpinat studet un macities vel talak,lai atlautos vairak, un mes kopa tiektos augstak un nebutu jaskaita kapeikas. Apskaudusi nekad neesmu. Man ta ir motivacija
22.10.2015 23:12 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Draugs pelna 5x vairāk par mani un maksā īri, komunālos, izmaksā ārpus mājas. Pārtiku arī pērk viņš, šat tad es. Vados pēc modeļa - vīrs strādā, sieva skaista. (l) Un man it nemaz negribas savādāku situāciju. (t)
23.10.2015 10:00 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mums algas ir attiecība 60/40.
Es nepārdzīvotu ja sieva pelnītu vairāk. Tā būtu normāla situacija, jo labāk ļauj saprast, ka attiecības nebalstās uz naudu.
23.10.2015 12:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits