Tām, kurām ir suns

Reitings 53
Reģ: 22.12.2010
Sveiki!

Gaidu komentārus, ieteikumus, pieredzi par šādu tēmu - maza/vidēja auguma suns dzīvoklī.
Man nenormāli patīk suņi, jau vairākus gadus es gribu kādam dot mājas. Bērnībā, dzīvojot ar vecākiem, mums vienmēr bija suns un es tik ļoti mīlu dzīvniekus (izklausīsies dīvaini, bet daudz vairāk kā bērnus), ka visu laiku svārstos - ņemt vai neņemt. Jo problēma ir tāda, ka es dzīvoju dzīvoklī. Zinu, ka suns ir jāved ārā regulāri un tā ir atbildība - jo vecākiem vienmēr ir bijis suns, par kuru arī es rūpējos. Bet vecāki dzīvo lielā mājā ar pagalmu un vienmēr kāds bija mājās, kurš suni varēja izvest ārā un pabarot. Bet dzīvoklis - vai tas sunim nebūs mokoši? Māja un dzīvoklis ir divas dažādas lietas un to saprot tikai tie, kas paši ir mājā dzīvojuši. Visvairāk jau - kamēr esam darbā, suns būtu viens. Treniņu dienās vispār suns būtu viens par 12 stundas. Kā jums šķiet, vai tas ir reāli? Vai šo domu atmest?
21.10.2015 16:10 |

Reitings 53
Sisley - alerģija ir vienmēr uz kaut ko konkrētu. Nav tā, ka uz visu spalvaino :D Tad man no drauga arī būtu alerģija haha :D Bet, ja nopietni, tad alerģija ir no vielas, ko kaķis izdala no ādas svīstot (nevis no spalvām). Tā kā neder arī plikie sfinksa kaķi, jo viņi arī svīst.
21.10.2015 16:35 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Jā, mopši, pekinieši ir salīdzinoši mierīgākas šķirnes, der palasīt aprakstus utt :-) Manējais pekinietis tiešām var visu dienu nogulēt, un viņam vienalga, ja es 12 h neesmu mājās - viņam to uzmanību tā nevajag, arī, kad esmu mājās. Ar jorku ne salīdzināt.. Ja tās ir kādas 2x nedēļā, kad viņš 12 h ir viens, tad nedomāju, ka ir tik traki..

Un, par to kastīti - mēs arī sākumā gribējām iemācīt iet uz kastīti. Viņam bija tāaads kaifs no viņas - visas smiltis izrakāt pa visu istabu, gulēt kastītē, pašam tādi prieki :-D Mācījām jau no mazotnes, bet viņš to uzskatīja par spēļu un guļvietu, mēģinājām gan smiltis, gan pamperus, viņš to nespēja pieņemt :-D Mazs būdams, nokārtojās blakus kastītei, lielāks jau gaidīja, kad būšu mājās. Noteikti, ka arī no rakstura atkarīgs :-)
21.10.2015 16:36 |

Reitings 1338
Bet suņi jau arī svīst - vai viņiem kkāda savādāka smaka? Es vnk pirmo reizi ko tādu dzirdu un man tik interesē, tādēļ jautāju :-D
21.10.2015 16:38 |

Reitings 53
Pameklēšu internetā info konkrēti par šķirnēm, pirms pieņemšu galīgo lēmumu. Jo nu tik tiešām man galvenais, lai sunim pie manis būtu labi.

Sisley, jā suņi, arī svīst, bet alerģija ir tāda lieta, kas līdz sīkumiem var būt izšķirīga. Var būt tā, ka no kaķiem ir, bet no suņiem nav. Un man tā ir. Esmu to visu asins ainā pie ārstiem noskaidrojusi, tā kā zinu 100%. Piemēram, man draudzenei ir alerģija no anšoviem. Viņai nenormāli slikti paliek, ja apēd, kautvai, piemēram, cēzara mērci (jo tur iekšā ir anšovi nelielos daudzumos). Bet tai pat laikā citas zivis var ēst bez problēmām.
21.10.2015 16:42 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Atbildi sev pati uz jautājumu, kāpēc Tu gribi suni?
21.10.2015 16:42 |

Reitings 53
Es esmu atskatījusies patversmē uz simtiem suņu un kaķu, kurus mēs cilvēki esam pametuši badā, aukstumā bez mājām. Katru mēnesi vedam ar draugu ēdienu, staigājam ar suņiem un ziedojam arī naudu, kaut gan paši nepelnam miljonus. Ir lieliski, ja kādam var iedot mājas un likt zvēriņam justies mīlētam un kā ģimenes loceklim. Un saņemt to pašu pretī. Tas ir tāpat, kā pajautāt, priekš kam cilvēkam vajag draugus!
21.10.2015 16:52 |

Reitings 53
Lūk tieši tāpēc, lai kārtējais suns nenonāktu uz ielas, pirms tam vajag apsvērt visus par un pret, ko es pašlaik arī daru.
21.10.2015 16:53 |

Reitings 326
Reģ: 11.01.2015
Nelasīju visu diskusiju, bet te pavīdēja viens jautājums par suņu svīšanu :-D nē, suns nesvīst, tapēc jau viņš elso :D un ja vien tev nav 1-istabas dzīvoklis, es tev droši saku, ņem suni ja tik ļoti vēlies :) ir tik daudz mazās šķirnes, kuriem ideāli pietiek ar vismaz 2-istabu dzīvokli un noteikti tu atradīsi sev piemērotu šķirni, vai arī patversmē kādu mierīgu maza izmēra suni, kuram patīk gulšņāt. Es pati esmu kinologs un man mājās ir vairāki suņi, tāpat kā visiem maniem radiem un paziņām. Esmu atstājusi arī uz 12 un vairāk stundām suni vienu, viņam absolūti nekas nenotiek. (ūdens un barība vienmēr pieejama, nokārtojas uz autiņa) Kamēr ir kucēns, tikmēr ejot prom atstāju sētiņā, lai viņš neko nesagrauž un pats sev neko nenodara. (Man ir mazo šķirņu suņi)
21.10.2015 16:56 |

Reitings 326
21.10.2015 16:59 |

Reitings 1338
Es domāju, ka, piemēram, patversmes suns daudz labāk jutīsies pie Tevis, kā patversmē. Pat ja 12 h 2x nedēļā nebūsi mājās, viņš Tevi mīlēs vairāk kā pats sevi :-)
Tāka, padomā - nekas nav neiespējami. Galvenais, lai suns jūt, ka ir mīlēts :-)
21.10.2015 17:00 |

Reitings 53
Nu ok, to var nosaukt arī par sekrētu (nevis par sviedriem), ko suns un kaķis uz ādas izdala. Uz suni es arī esmu taisījusi asins ainu, neatceros kā medicīniski pareizi sauca, bet ārsts man toreiz nosūtījumā atzīmēja.

VivaDiva, no mazajām šķirnēm, ko tu kā kinologs nosauktu kā pašpietiekamākos sunīšus, kuriem tā mājās palikšana būtu vismazāk traumējoša?
21.10.2015 17:01 |

Reitings 1338
VivaDiva - tas laikam bija mans jautājums :-D Man vienkārši cilvēcīga interese. Pimēram, manam pekinietim ir smaka ar visu elsošanu - pieļauju, ka sviedru smaka, kgan viņš pat mājās citreiz elso. Un nav jau mums karsti, piemēram es ar 3 segām guļu. :-D Jorkam nav, ok, viņam arī spalvu konstitūcija cita, un viņš mājās lien zem segas gulēt.
Es vēlos izglītoties :-D:-)
21.10.2015 17:04 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Elsošana ir tad, ja suns uztraucās.
Esmu apmeklējusi kinoloģijas semināru, tur uzzināju ļoti daudz ko.
Kinoloģe teica, ka tas ir absurds, ka cilvēki suņus neņem, jo ir darbā visu dienu, jo suņi lielāko diennakts daļu guļ, vismaz daudzas sugas. Protams, neiet runa par haskijiem utml., bet ļoti daudziem dzīvoklis ir ok un arī uzmanība 24/7 nav vajadzīga.
21.10.2015 17:08 |

Reitings 326
Patiesībā, ja nav galīgi traģisks gadijums, tad visus viņus var pieradināt palikt vienatnē. Man personīgi ir krievu toji, ir bijuši 10+ šīs šķirnes pārstāvji un nekad ne ar vienu nav bijušas problēmas, visus no kucēnu vecuma pakāpeniski pieradina, ka tu aizej, vispirms uz stundu, tad uz divām utt. viņš saprot, ka jāgaida. kad pieaug, ap 2 gadu vecumu vispār viņi man daži tik mierīgi un prātīgi palikuši, ka tikai guļ un skatās pa logu, ne par ko nav jāsatraucas. Ja izlutini suni un vienmēr visur ņem līdzi padusē, tad protams viņš ārdīsies ja pēkšņi gada vecumā tu viņam liksi palikt pirmo reizi vienam mājās. Un ja sunim ir nosliece uz mēbeļu vai apavu graušanu, tad atstāj viņu tikai vienā istabā, lai pārējās netiek, tad zināsi ka nebūs izārdijis visu māju. Toji, jorki, mopši, čivavas, grifoni, spanieli to jaukteņi utt visi derēs. Tikai ir dažas īpaši aktīvas šķirnes kuras nebūtu tad vēlamas- džeks rasels, pinčers, bīgls. Bet tāpat kad tu meklēsi savu suni, tu runāsi ar audzētaju un tad sapratīsi vai šis būs piemērots vai nē.
21.10.2015 17:10 |

Reitings 267
Reģ: 17.02.2014
Viva, Tu dikti pārzini toju raksturu? Man ar sunci ir problēma. Varbūt vari man sniegt padomu? Lai gan šaubos. :D
21.10.2015 17:12 |

Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Mūsējais (korgijs) arī dzīvoklī jūtas ļoti labi, ārā vedam apmēram 4-5 reizes dienā, ap māju ir mežs un blakus parks, pastaigām vietu pietiek. Brīvdienās parasti braucam uz jūru/vasarnīcu vai ejam garajās pastaigās, pa vidu vēl nodarbības suņu skolā. Ir arī reizēm dienas, kad viņš 10-12 h paliek viens, tad parasti guļ, nedarbus nedara un kaimiņus arī netraucē, bet vakarā, kad esam mājās, ir ļoti aktīvs, uzprasās uz skraidīšanu un spēlēšanos un tad abi ar draugu plosās pa dzīvokli. :-D

Reitings 326
Sisley- pekinietim ir saraukts deguns, virs deguns veidojas krunka, kurā uzkrājas izdalījumi, tur sasut (jo nevēdināš āda) un tā mēdz iekaist! Ja krunka nejauki ož, obligāti jātīra!

Aurita1- suns elso pirmām kārtām, lai atvēsinātos, jo caur ādu viņš to nemāk (daži sviedru dziedzeri ir uz ķepām, bet tie tiešām ir daži, ar to nepietiek) un otrām kārtām elso stresa gadījumos (izstādēs, lielveikalos, pie vetārsta)

Reitings 326
Satan in high heels- uzraksti man privāti, varbūt kaut ko varēšu ieteikt :)
21.10.2015 17:13 |

Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Var jau arī tad, kad 12h no vietas neesi mājās, uz pāris stundām algot sunim aukli, kas izvedīs ārā pastaigāt, spēlēties utt., lai suns nav novārtā pamests uz pusdienu.
21.10.2015 17:16 |

Reitings 53
VivaDiva un Sisley - jūs mani, kā suņu saimnieces, iedrošinat, paldies. (l)
21.10.2015 17:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits