zsaukums uz darbu!

Reitings 59
Reģ: 06.09.2015
Sāk reāli tracināt (e) Darbs patīk,prom iet negribu,bet nu KATRAS brīvdienas (maiņu darbs) tieku izsaukta uz darba,jo kāds netiek,saslimst utml. Kad varu - izeju,kad nevaru - neizeju.Vakar dabju dzirdēt kaudzi pārmetumu,ka man visdu laiku darīsdanas brīvdienās,nekad nevarot iznākt utt.uhh,dusmas.
Kā ir jums? Jums arī tā notiek? Ejat,neejat? Man tomēr ir ģimene un savu laiku es plānoju.Es nesežu brīvdienās četurās sienās kā uz adatām un negaidu,kad nu būs jāskrien rukāt...
20.10.2015 13:29 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
so.so

Nu ja viņš paliek viens pats darbā, bez otra strādātāja, neviens viņam nemaksā par 2 cilvēkiem par to maiņu. Viņam tas pats darba apjoms, ko parasti veic 2 vai 3 cilvēki, jāspēj izdarīt vienam. Un neeksistē variants "kaut ko mazāk izdarīt", jo, ja neatnesīs no asins kabineta asinis, tad kāds būs drīz vien uz morgu jāstumj vienam pašam. Ja pacientus negrozīs, tad būs izgulējumi, attiecīgi infekcija, gangrēna, utt.
Pēdējā šādā saslimušajā dežūrā pa nodaļu nostaigāti 33km, pacientus kopjot, un apsēdies bija tikai uz kkādām pāris minūtēm pa visām 24h. Strādā kardioreanimācijā.

Ja viņi vienojas un savā starpā ar kādu kolēģi maiņas samaina, tad uz papīra nekas nemainās, oficiāli - bez samaksas. Ja nostrādā kādu maiņu cita kolēģa vietā, tad tas kolēģis no algas pats pārskaita viņam.

Sviests.
Un vēl pasaulē kāds iedomājas iedirst ziņu portālos komentus, kur parādījās info, ka mazliet pacels sanitāriem algu, ka sanitāriem tak nevajag.
20.10.2015 14:41 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nē, nu jā, pavisam atkāpjoties no tēmas, tam es piekrītu, ka ar medicīnas personāla algām Latvijā ir tā, ka drīz mēs varēsim ārstēt paši sevi. Prioritātes ir vispār kaut kur paralēlajā Visumā aizpeldējušas.
20.10.2015 14:46 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es atvainojos, ka iekakāju savu sāpi šajā diskusijā :D
20.10.2015 14:48 |

Reitings 150
Reģ: 21.05.2015
Var pamēģināt izrunāt šo tēmu. Es gan no līdzīgas darba vietas aizgāju. :-/ Vēlu vakaros, agros rītos, brīvdienās- jebkurā laikā varēja zvanīt, jo kādam atkal kaut kas noticis un jāiet strādāt.
Kamēr darbinieki ļaus pret sevi tā izturēties, darba devēji neko nemainīs.
20.10.2015 14:51 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
es gan domaaju, ka tas ir loti atkariigs kaads ir kolektiivs un vadiitaja, jo mums, piemeram, loti godiigi tiek saliktas straadaat briivdienas, divi weekendi briivi, divus stradaa. Un mees loti respekteejam viena otru un tikai bezizejas situaacijaa saucam briivdienaa kaadu.
bet nevienai no mums nav mazu beernu majaas, tapeec gruuti spriest, jo nu, ja beerns saslimst, tad nevar vinu atstat vienu.

bet, ja godiigi,ja mani izsauktu briivdienaa un veel uzbrauktu augumaa par to, ka esmu dusmiiga vai negriibigi atnaacu, es tiesham butu shokaa un aizvainota.
20.10.2015 14:55 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Kādreiz, kad veikalā strādāju tā bija regulāra prakse. Mums bija divas gabalas, kurām bērni slimoja ar apbrīnojamu regularitāti - nedēļas nogalēs un svētku dienās. Un mūždien saslima tieši piektdienu vakaros pirms brīvdienu maiņas. Tad arī zvanījās, lai nāk strādāt, galvenie argumenti, lai es nāktu bija - tev jau bērnu nav, kas tad tev. Pāris reizes nācu, pāris izslēdzu telefonu, pēc tam gan bija pārmetumu jūra. Neviens jau papildus par to nemaksāja, samaksāja kā par parastām stundām.
Grafiks arī bija sastādīts tāds, ka pa brīvdienām strādāja tikai tādi studenti kā es. Pārējām esot svarīgas ģimenes darīšanas brīvdienās, vadītāja pati bija 3 bērnu mamma. Tas beidzās, kad nomainīja vadītāju, tā sastādīja godīgu grafiku, ka brīva ir katra otrā nedēļas nogale un lika sistemātiskajām kavētājām un ērto laiku slimotājām rakstīt paskaidrojumus par katru reizi, kad nav bijušas darbā. Viņa laikam bija vienu reizi brīvdienās kkādā pasākumā satikusi "slimo" darbinieci.
20.10.2015 16:00 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Un jāpiebilst, ka tās slimotājas, nekad nepiekrita samainīties, ja viņām to lūdza, bet kad viņām vajadzēja visiem bija apkārt jādanco.
20.10.2015 16:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nu, tīri teorētiski, ja līgumā nav atrunāti šādi punkti, nav skaidri uzrakstīts, cik piemaksā par aizvietošanām un kā kompensē pārstrādātās stundas, vari droši izbaudīt savu brīvdienu. Tā ir vadības problēma un atbildība, ne tava.
20.10.2015 16:07 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Mani vienreiz tik izsauca uz darbu manā brīvdienā, un tik ļoti mīļi palūdza, ka es nevarēju atteikt. :-)
Bet Tavā gadījumā izklausās, ka Tev kāpj uz galvas, un vispār ar darbiniekiem nerēķinās.
20.10.2015 16:07 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
tak loti vienkarsi butu so vius padarit pavisam godigu... ja kadam kadu iemeslu del vajag teiksim brivu 6dienu kura jastarada ok samainas bet tad sis cilveks kuram vajadzeja brivu un to dabuja atstrada kadu citu brivdienu ta vieta kurs aizvietoja... ja nav iespeju atsradaat piedosahanu tad nevar stradat tada darba kur nedavelk savu slodzi ....

pats savlaik stradaaju uznemuma kur mileja teju katru brivdienu zvanit un nostadit fakta prieksa ka nav kas strada un jaiet.. biezi bija ta ka pat agri no rita zvana ka nemaz vel nesi piecelies.. pec 1 menesa biju prom no ta darba
20.10.2015 18:01 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
agrák darbá bija táda forsha prakse piezvanít un paprasít lai iznákam uz naktsmainju, pieméram. atbilde bija vienkársha - protams, varu atnákt, tikai atsútiet taxi jo esmu dzérusi alu un nevaru sésties pie stúres :D logiski, boss uzreiz atvainojás, ka traucé brívdiená un pateica, ka nevajag nákt :D
20.10.2015 18:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)