Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

darbs - ko darīt?

Reitings 92
Reģ: 26.02.2014
Sveikas!

Vēlos viedokli no jums - kāda būtu Tava rīcība šādā situācijā.

Strādāju uzņēmumā, kas nodarbojas ar uzkopšanas pakalpojumiem. Sāku tur strādāt par sekretāri. ļoti novērtēju, ka mani pieņēma darbā, neskatoties uz to, ka man nekāda niopietnā pieredze darbā nebija, un strādāju par minimālo algu tajā laikā. Mani tas viss ļoti saistīja, patika visur iesaistīties, izrādīju iniciatīvu dažādām lietām, sāku taisīt mājaslapu, uzturēju soc tīklus, rīkoju pasākumus utt, ļoti arī paveicās ar priekšnieku, kurš man uzticējās un ļāva sevi pierādīt. Pēc gada mani paaugstināja amatā, strādāju par vadītāja asistenti, un par sekretāri pieņēma citu meiteni. Firma maza - ap 10 cilvēkiem, kas uzturās ofisā. Pa lielam - biju labā roka priekšniekam, otrā persona aiz viņa. Kad priekšnieks nebija, bija atvaļinājumā vai komandējumā, biju galvenā. Nostrādāu tur 4 gadus.
Dažādu iemeslu dēļ vairāk tur nestrādāju. Nodarbojos ar to, lai atvērtu ko savu + mācos atbilstoši tam, - pilnīgi citā jomā, un paies gads, divi, kamēr sākšu tur normāli pelnīt, nedomājot par "pamata" darbu, lai sevi uzturētu. Protams, šobrīd vajag arī atrast peļņu nesošu darbu.
Tātad, jautājums - šobrīd, protams, vēlos strādāt, un man tas ir nepieciešams tuvākajā laikā, jo, protams, rēķini negaida. Esmu darba meklējumos, bet, kur, ko un kā? Domāju - ok, varu pastrādāt par sekretāri to laiku, jo vakanci "vadītāja asistents" īsti netiek piedāvāta - jau mēnesi, kopš meklēju darbu. Bet max alga, ko man piedāvā par sekretāres amatu, ir 450 eur. Lieki piebilst, ka iepriekš mana alga bija 2x lielāka, + es to gadu laikā esmu iemācījusies ļoooti daudz. Tādēļ - es nezinu. Iet strādāt par to pašu naudu, lai vismaz kkas būtu? Kā jūs rīkotos?
19.10.2015 17:55 |

10 gadi
Reitings 902
Reģ: 17.12.2010
Kur loģika bija aiziet no tā darba, ja zināji, ka

paies gads, divi, kamēr sākšu tur normāli pelnīt, nedomājot par "pamata" darbu, lai sevi uzturētu.

Varēji palikt tajā darbā un paralēli kārtot tās savas lietas, kas nesīs peļņu vien pēc pāris gadiem.
19.10.2015 18:05 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tu piesakies uz sekretāres vakanci un brīnies, ka tev piedāvā sekretāres algu. Meklē atbilstošāku vakanci.
19.10.2015 18:10 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu bet pieredze darbā Tev jau ir.. Nav obligāti jāiet strādāt par sekretāri, visādi projektu vadītāji utt. arī mēdz slēpties zem tik universāla nosaukuma. Pa lielam skatītos pieejamas vakances ja ne konkrētās jomās, tad sev saistošajās un sūtītu vakances, jo ir vakances, kam nekādas specifiskās prasības nemaz nav.

Protams, ķīmiķa vai dizainera vakances pat neizskatītu, bet kaut ko līdzīgu tam, ko esi darījusi, gan!
19.10.2015 18:10 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Tu piesakies uz sekretāres vakanci un brīnies, ka tev piedāvā sekretāres algu.
19.10.2015 18:14 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Vai Tev intervijās nejautā algu ko vēlies saņemt, ko saki?!
19.10.2015 18:17 |

Reitings 92
Es jau saku, ka biju spiesta aiziet dažādu apstākļu dēļ, ko nevēlos sīkāk apsriest. Tā vienkārši notika. Ja būtu iespēja, strādātu vēl 5 gadus..

Tas, ko vēlējos uzzināt - jā, šī ir mana pirmā un vienīgā nopietnā darba vieta, strādāju tur nedaudz vairāk kā 4 gadus, tādēļ šobrīd nezinu, uz kuru pusi ir jāskatās - jo, pa lielam, nekāda būtiska pamata, uz kā balstīties, man nav. Skatos cv.lv, bet pat tur atrodu tikai dažas vakances, uz ko varētu pieteikties. Un, par cik nauda ir nepieciešama, esmu diezgan lielā strupceļā, mēneša laikā vajadzētu darbu atrast
19.10.2015 18:18 |

Reitings 92
Esmu bijusi tikai uz 2 intervijām, jo īsu brīdi esmu bez darba, un, jā - laikam izmisuma vad;ita, ka nav atbilstošās vakances, pārgāju uz sekretāres amatu, + apziņā nostrādā tas, ka es taču tieši tā arī sāku, un mani novērtēja. Alga man nav jautāta, intervijas beigās pasaka konkrēto ciparu, jautā, kādēļ es vispār uz tādu amatu esmu pieteikusies. Bet, kā jau saku - ir tik maz sludinājumu, kur to cv aizsūtīt, un man darbu vajag drīzumā. Drusku ir iestājies izmisums, un pati neredzu, ko un kā darīt, tādēļ jautāju viedokli no malas :-)
19.10.2015 18:22 |

Reitings 92
meksikanka, paldies - meklēšu :-)
19.10.2015 18:23 |

Reitings 1431
Nezinu uz kādām intervijām Tu ej, bet es esmu bijusi uz biroja administratores/vadītājas intervijām. Neviens man neteica pirmajā intervijā konkrētu ciparu. Pateicu savu (kas nav 450eur). Vieni pateica,ka tādas algas maksā tik lielajos uzņēmumos kā Lattelecom... pēc 2 mēnešiem zvanīja man. Otri pieņēma un pateica,ka ar tādu ciparu aptuveni rēķinājās.
19.10.2015 18:27 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
biroja vadītāja? Mārketings (ja jau soc tīklus un web lapu menedžēji)? projektu vadītāja ar nav slikts ieteikums
19.10.2015 18:29 |

Reitings 92
Rolla, paldies! Jā, ir tā, ka pamatā mērķēju uz cv.lv vakancēm, kur, protams, arī alga attiecīgi ir savādāka. Bet - tur ir ilgāks darbiniekam meklēšanas termiņš, un es īsti garumā vilkt nevaru. Kgan, jāmet to izmisumu pie malas, zinu..
No ss.lv dienas laikā atzvana un nākamajā dienā var darbā ņemt :-D Bet, jā - tur alga lielāka par 450 uz rokas nebūs..
19.10.2015 18:31 |

Reitings 1431
Es nekur citur kā cv.lv nemaz neskatos. Vienu darbu atradu 3 nedēļu laikā caur cv.lv. Veiksmīgi. ss.lv labāk nemaz neskaties.
19.10.2015 18:38 |

Reitings 45
Reģ: 17.05.2015
Rolla, lūdzu padalies (vari PM), kādu summu prasīji biroja administratores/vadītājas darbam? :)

Es ļoti gaidu, kad mani uzaicinās uz interviju un tur noteikti šo prasīs.
Es parasti nezinu kāpēc noraustos nosaukt normālu algu, kādu pati gribētu.. cik vispār ir ok biroja menedžera (+ pāris PR pienākumi) amatam..?
19.10.2015 18:45 |

Reitings 92
Jā, par to algu - es arī nezinu. Es uzaugu no 220 latiem uz rokas tajā laikā, līdz 850 eur. Pa lielam - citur prasa to algu, ko es vēlētos ( un tad saka - bet mēs piedāvājam 450 :-D), un zinu, ka tad, ja pateikšu skaitli, kas lielāks par 550, mani automātiski izslēgs. Bet tas vairāk ir par ss.lv vakancēm..
19.10.2015 18:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits