Vai vajag atbalstīt?

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Nesen noskatījos raidījumu ar populāro Krievijas reperi Timati,kurā vinš atklāja ka kaut arī vina tēvs ir bagāts oligarhs,vinš principa pēc nav devis un sākot no 18 gadiem nekādīgi finansiālo palīdzējis,aizbildinoties ar to ka,kad vinš auga,vinam nekā nebija un visu sasniedza paša spēkiem un vēlējās lai vina sēls Timati dara tāpat (kā zināms vinam tas ir labi izdevies). Kā arī pats Timati izteicās ka savus bērnus audzinās tieši tāpat un nedos saviem bērniem naudu,bet laus klūt ātrāk patstāvīgiem un sasniegt visu pašiem.
Es to uzskatu par loti pareizu audzināšanu jo kad bērnam paliek 18. Vecākiem vairs nav nekādu pienākumi vinu finansiālo atbalstīt. Jo agrāk iemācīsies sasniegt visu pats,jo veiksmīgāks cilvēks izaugs.
Kā domājat jūs?
16.10.2015 17:44 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu manā gimenē vecāki domā savādak- līdz 18 uztur,pēc tam vairs nav pienākums. Bērns sāk strādāt,domāt pats par nākotni un kad ir karjeras izaugsme,palīdz finansiālo vecākiem.

Manās acīs tādi vecāki bērnus dzemdē tikai, lai būtu, kas pašus uztur. Skumji, bet fakts. Tāda sajūta, ka tiklīdz bērnam paliek 18, tiem vecākiem iestājas invaliditāte un bērnam ir pienākums viņus uzturēt.

Apmēram 5m no manis - blakus istabā guļ 10 mēnešus vecs puisītis. Mans bērns. Es nezinu, vai viņš gribēs būt sportists, vai mākslinieks, ārsts, datoriķis vai varbūt jurists. Es nezinu, cik veiksmīgi man ies ar viņa audzināšanu, kāds viņš būs, kaut pašlaik labi sanāk. Bet es nevaru iedomāties, ka es viņu pēc 17 gadiem un 2 mēnešiem izlikšu aiz durvīm, lai nes man naudu. Tas ir absurds.
16.10.2015 23:36 |

Reitings 683
Alexxa- Mīlum,atkal pārprati. Es rakstīju karjeras izaugsmē. Tas nozīmē ka tad,kad jau ir stabila,laba alga,logiski ka vecākkem palīdzēs,jo līdz 18 uzturēja un vienkārši sevi cienošs dēls saviem vecākiem palīdzēs jebkad,lai kadi vini nebutu bijuši.
16.10.2015 23:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vari groziities kaa gribi, bet shaa vai taa bagaatu vecaaku beernam kuram tiek dota iespeeja studeet labaakajaa augstskolaa un kursh var atljauties straadaat savaa jomaa tikai prakses peec studiju laikaa, nevis mazgaat traukus pa naktiim un knapi vilkt sekmes kaadaa apshaubaamaa izgliitiibas iestaadee vienlaikus atdodot maaminjai pusi no algas, buus lielaaka iespeeja 30 gadu vecumaa braukt ar pasha nopelniito Ferrari un dziivot pasha nopelniitajaa savrupmaajaa. Taapeec jau arii biezji vien ir taa, ka paarticiiba/nabadziiba iet no paaudzes paaudzee, jo daudz ko dod arii starta iespeejas dziivee.
16.10.2015 23:55 |

Reitings 7408
Tas nozīmē ka tad,kad jau ir stabila,laba alga,logiski ka vecākkem palīdzēs,jo līdz 18 uzturēja un vienkārši sevi cienošs dēls saviem vecākiem palīdzēs jebkad,lai kadi vini nebutu bijuši.

Brunīt, mazulīt, ja vecāki izliek aiz durvīm pēc 18 gadiem lutināšanas, labi vēl, ka iemācīja viņus cienīt. Ja pienāks diena, kad man viss būs pakaļā (reti lietoju šādus vārdus, bet ir aizdomas, ka kādu vieglāku vārdu Tu varētu nesaprast), man nebūs jānodod apakšbikses lombardā - es mammai varēšu palūgt. Un dodu, kamēr man ir. Es neuzskatu, ka esmu mammai parādā, jo esmu piedzimusi. Mana mamma arī tā neuzskata. Viņa gribēja bērniņu, piedzimu es. Man nejautāja, gribu es vai nē. Mūsu ģimenē ir pieņemts mīlēt savus tuvākos un palīdzēt kā vari - ar naudu, ar padomu, vai pieturēt tapeti remonta laikā. Es neesmu mammai parādā par to, ka esmu. Man nav jāatdod tā nauda, ko viņa iztērēja manai audzināšanai. Un pat, ja man 40 gadu vecumā pēkšņi nebūs nekā, būs mamma, pa abām izdomāsim. Tādai, manuprāt, ir jābūt mammai. Tāda mamma es mēģināšu būt savam bērnam. Manās acīs Tev nav paveicies - lielākās vērtības dzīvē Tev nav iemācījuši. Nauda nav vērtīgākais, kas Tev var būt.
17.10.2015 00:01 |

Reitings 683
Krista21- tu to nopietni??? Nee noopietni?!! Praktiski visi miljardieri un bāgatie,kad auga viniem nebija nekā. Tiesi tadel ir otradi- jo lielaka nabadziba busi audzis,jo lielaka iespeja ka klusi bagats, vai sasniegsi ko lielu. Jo tad bus gribasspeks. Tie,kas augusi loti turigas giemnes ir pieradusi pie ta komforta un neko dzive nemak un nepec ka netiecas. Izbauda un neiespringgst,tadel ari reti kad pasi ko sasniedz.
17.10.2015 00:04 |

Reitings 7408
Praktiski visi miljardieri un bāgatie,kad auga viniem nebija nekā.

Paņem 100 bagātāko pasaules cilvēku topu un tikai kādi 10-15 tur ir startējuši no nulles. Pārējie ir mantinieki, kam ir pieticis prāta neizkaisīt vējā mantojumu.
17.10.2015 00:08 |

Reitings 683
Alexxa- Tu tgd gribi teikt ka mani nepareizi audzināja vai ka mana mamma domā nepareizi?? Man atkal ir teikusi lai niedomājos prasīt naudu,kad strādāšu,jo nebūs nekāds pienākums dot,ja pelnu pats. Es to galīgi neuzskatu par ko nepareizu. Tomēr ja cilvēks sāk pelnīt pats,tad lūgt naudu vecākiem ir galigi absurdi.
17.10.2015 00:10 |

Reitings 9169
Manaa skatiijumaa gjimenei ir jaabuut nedaudz komunistiskai. Kam ir vairaak, tas arii padalaas. Nav svariigi, beerns, vecaaks, viirs vai sieva. Bet noteikti esmu pret ideju, ka tiek prasiits kaut kas no taa, kuram ir vismazaak ko dot. Ja 20 gadiigais beerns pelna daudz vairaak kaa vecaaki, tad ir saprotams ka beerns veeleesies palutinaat savus vecaakus un atvieglot vinju dziivi. Ja savukaart 20 gadiigajam beernam iet gruuti, vecaaki piepaliidzees pacelties uz savaam kaajaam. Sho arii es maaciishu saviem beerniem, ka gjimene pirmaam kaartaam ir komanda, nevis segas vilkshana uz savu pusi vai kaut kaadi akmenii cirsti noteikumi. Ja speelee komandaa, tad arii dziive ir vieglaaka. Nauda naak un iet, bet cilveeciigaas attieciibas paliek. Badiigums un slinkums attieciibas sagandee.
17.10.2015 00:10 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Praktiski visi miljardieri un bāgatie,kad auga viniem nebija nekā.

Miljardieri ir ne tikai ex padomju zonā, kuri savu sastojaņiju uztaisījuši pateicoties 90iem. Miljardierim ari ārpus postpadomju robežām un tie 99,99% ir bijusi bagāti no paaudzes paaudzē, viņu nauda ir 100 un vairāk gadus veca. Viņu berni studē Jēlās un Harvardās, visi vadošie Rietumu politiķi ir gājusi caur šīm augstskolām. Nu vai tad tiesām nekas nav dzirdēts par Bušu un Klintonu dzimtām vismaz ?
17.10.2015 00:11 |

Reitings 683
Jā un Marks Cukerbergs un Stivs Jobs no sakta gala bija bagati,nu kk var dirst atvainojos! 99% aktieru un muziku jauniba nebija neka un jemacijas visu sasniegt paši.
17.10.2015 00:14 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Besī jau laukā tas "Tu tagad gribi teikt . . ". Katru reizi kā dzirdu no Autora šo tekstu tā glupības nāk no mutes laukā.

Saproti tak ar savu cieto pauri ka nav tāds VIENS konkrēts veids kā panākt to ka būsi veiksmīgs utt. Katram ir savs ceļs, tas kas vienu padara spēcīgāku, otru atkal vājāku.

tas ka 18 gados senči tavas finanses nogrieztu kā ar nazi vai pat vel labāk ja izmestu ārā uz ielas negarantē ka tu kļūsi bagāts nākotnē, priekš tā arī vajag galvu uz pleciem.
17.10.2015 00:16 |

Reitings 9169
Praktiski visi miljardieri un bāgatie,kad auga viniem nebija nekā. Tiesi tadel ir otradi- jo lielaka nabadziba busi audzis,jo lielaka iespeja ka klusi bagats, vai sasniegsi ko lielu. Jo tad bus gribasspeks. Tie,kas augusi loti turigas giemnes ir pieradusi pie ta komforta un neko dzive nemak un nepec ka netiecas. Izbauda un neiespringgst,tadel ari reti kad pasi ko sasniedz.

Diez kaapeec statistikas dati un peetiijumi saka gluzji ko citu. Tad kaapeec ir sociaalajaa uzskatee gjimenes jau paaudzeem, ja jau nabadziiba ir taads atspeeriens? Kaapeec tieshi cilveekiem ar pamatizgliitiibu ir visvairaak beerni, kuri neko vairaak par to pashu pamatizgliitiibas dokumentu nedabon? Kaapeec tad WHO tik ljoti ciinaas par to, lai visiem beerniem buutu pusliidz vienaadas iespeejas, lai peec tam nebuutu jaarstee nabadziigie cilveeki, kuriem veseliiba ir vairaak sabeigta 40 gados kaa turiigajiem cilveekiem kuri ir naakushi no paartikushaam gjimeneem?
17.10.2015 00:18 |

Reitings 683
Krista21- Nav runa par to. Ir runa par principiem un to ka vecāki var negribēt lutināt un izlaist savus bērnus,bet mācīs patstavibu jau no bērna kājas. Un vispār kadel gan tik nereali daudzi jauniesi jau no 17 gadiem mekle darbus un strada pa padsmit stundām dienā? Laikam ka paši arī vēlas ātrak uz savām kājām nostāfies,nevis vēl 22 gados cerēt ka vecāki dos naudu,ja palūgs..
17.10.2015 00:19 |

Reitings 17203
Jā un Marks Cukerbergs un Stivs Jobs no sakta gala bija bagati,nu kk var dirst atvainojos! 99% aktieru un muziku jauniba nebija neka un jemacijas visu sasniegt paši.

Šie cilvēki ir ģēniji, tu tāds neesi tā kā vari viņus neiesaistīt. Šeit iet runa par normāliem parastiem cilvēkiem kuri nav ģēniji, kuriem iespējams nav dabas doti talanti jau no 3 gadu vecuma...
17.10.2015 00:20 |

Reitings 9169
99% aktieru un muziku jauniba nebija neka un jemacijas visu sasniegt paši.

Peec shitaa es tieshaam beidzu diskuteet. :-D:-D:-D Laikam jau nevar sanaakt nekaada jeedziiga diskusija, ja viens cilveeks vadaas peec sociaalo zinaatnju peetiijumiem un doktoru disertaacijaam bet otrs vadaas no reperu dziives pieredzes.
17.10.2015 00:21 |

Reitings 17203
Ja jau nabadzība noved pie bagātibas tad jau Latvijai sen jau vajadzēja būt vienai no bagātākajām pasaules valstīm :D
17.10.2015 00:21 |

Reitings 17203
krista21 Nav jēga :D tur kaut kas līdz galam nelec :D
17.10.2015 00:22 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tu vispār zini kādā augstskolā Cukerbergs studēja un viņa sieva? Un Tu zini cik aiz tām dažam spožām izklaides industriju zvaigznēm stāv totāli tās industrijas neveiksminieki? Šovbizness vispār nav tas labākais piemērs.

Zini ko, Tu labak vispirms uztaisi pats savu industriju un dirs trolli. Aiziet pec vidusskolas stradat nav nekada lielā varēšana. Diez kādā kompānija Tu apgrozies, ja draugi nes uz lombardu lietas lai cigas nopirktu. Līmenis ! :D
17.10.2015 00:23 |

Reitings 683
Tur jau tā lieta ka tu runā par nūgiem,bet es par kait vai reperiem,kas auga gettto,pārdeva narkotikas (labāk tā,nekā dzīvot uz senču rēkina) un kluva lar miljonāriem. Bet tur smags darbs apaksa. Loti.
17.10.2015 00:24 |

Reitings 17203
Tur jau tā lieta ka tu runā par nūgiem,bet es par kait vai reperiem,kas auga gettto,pārdeva narkotikas (labāk tā,nekā dzīvot uz senču rēkina) un kluva lar miljonāriem. Bet tur smags darbs apaksa. Loti.

Izlasīju šo un man tik viens ienāca prātā... Edgar P. tas tu? Goda vārds tādi cirvji pasaulē nav daudz. .
17.10.2015 00:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits