kāzas - priecīgi, bet kur ņemt naudu?

Reitings 67
Reģ: 05.05.2014
meitenes, kādas ir aptuvenās kāzu izmaksas? protams, ka tās ir atšķirīgas, bet teiksim - vidējā latvieša standarta kāzas? it kā tas ir priecīgs notikums, bet domājot par naudu, viss prieks tiek sabojāts :-/
16.10.2015 13:36 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Par naudu - es visu laiku krāju kaut kam, tad man mazliet jau iekrājies, arī draugam, vēl gandrīz gads lai atliktu naudu kāzām, un laikam tomēr vēl dabūšu no ģimenes, bet to neesmu prasījusi un negaidīju, rēķinājos tik ar sevi un draugu.
16.10.2015 14:35 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Pagājušovasar mūsu draugu precējās un viņu pēckāzu ballīte notika viņu pagalmā. Mans tēvs prasīja- vai tiešām viņi tik skaistu notiku gribēja atzīmēt pagalmā? Es atbildēju, ka viņi taču vēl ir jauni, studenti, ka viņiem nav naudiņas milzu viesu namam. Uz ko viņš atbildēja- Dīvaini, es gan vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir vecāku pienākums nodrošināt bērniem pieklājīgas un skaistas kāzas. Un man tas viņa teiktais likās tik superjauki, nebiju gaidījusi, ka viņš tā uzskata. Un arī es nonācu pie secinājuma, ka, ja man būs iespējas, es apmaksāšu bērnu kāzas. Tas ir ļoti jauks žests- ''ievadīt savu bērnu jaunajā ģimenes savienībā''.. :-)
16.10.2015 14:37 |

Reitings 810
Mana kleita maksāja 100 EUR, jo kaut vai mūzika dejošanai man bija svarīgāka par to, kas mugurā :)
16.10.2015 14:37 |

Reitings 8407
Žests tas ir skaists, ja vecāki apmaksā kāzas, bet tikai tad ja var to atļauties.

Bet ja to uzskata par pašsaprotamu tad gan nav smuki , vai arī var nekad kāzas nesagaidīt, ja vecāk nekad to nevarēs atļauties. :)
16.10.2015 14:38 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
KristīnA!, tagad es domāju, ka kleita būtu tā opcija, kurai es naudu nežēlotu, jo , skatoties bildēs, man šķiet, ka var redzēt tās kleitas lētumu, bet varbūt es esmu pārāk paškritiska un citiem tā nemaz neliekas. Man laikam piemīt tāds netikums, ka pēc tam vēl ilgi domāju, ko varēja darīt citādāk.
Kaut gan, kā man toreiz teica mamma - ne jau kleitu es pēc gadiem atcerēšos, bet tās dienas sajūtas, un tas jau ir tas galvenais. Kleita var būt vairākus tūkstošus vērta, bet ko tas dod, ja kāzu diena, piemēram, nebija izdevusies vai vēlāk bija jāšķiras.
16.10.2015 14:46 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Kaut gan, kā man toreiz teica mamma - ne jau kleitu es pēc gadiem atcerēšos, bet tās dienas sajūtas, un tas jau ir tas galvenais. Kleita var būt vairākus tūkstošus vērta, bet ko tas dod, ja kāzu diena, piemēram, nebija izdevusies vai vēlāk bija jāšķiras.

Bingo! :) Es par to pašu! :)
16.10.2015 14:50 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Kāzu izmaksas atkarīgas no ļoti daudziem apstākļiem - viesu skaita, stila, tā, cik ļoti pāris un vedēji iesaistās organizēšanā, svinību vietas, ēdienkartes, mūzikas gaumes un vēlmēm, un tā tālāk.
Mums viss izmaksāja krietni vairāk kā sākumā plānojām. Gatavošanās laikā sapratu, ka gribu pietaupīt gan savus, gan vedēju nervus, tā rezultātā nolīgu dekoratoru, profesionālu vakara vadītāju un citas ekstras, bez kurām teorētiski var iztikt. Ja neskaita viesu nama un ēdināšanas izmaksas, dārgākās pozìcijas bija mūziķi, dekoratore, fotogrāfs.
16.10.2015 14:57 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Viss atkarīgs no vēlmēm. Ja tikai sarakstīties ar diviem lieciniekiem un tad pa mājām, bez gredzeniem un īpaša apģērba, tad var iekļauties arī naudā, kas mazāka par 100eur.
Ja grib tomēr kāzas, nevis vnk sarakstīšanos, cenas būs lielākas. Kaut vai jāskaita gredzeni abiem, vīrietim solīds uzvalks, dāmai kleita+frizūra+make up.
Manā uztverē klasiskās latviešu kāzas ir ap 50-60 viesu, divas dienas un viesu namā. Izmaksas vismaz 5000 eur, no kuriem, kā jau minēts, lielākā daļa ir ēdamais, dzeramais, fotogrāfs un mūzika.
Jo vairāk dara paši, jo lētāk viss sanāk.
Bet autorei var teikt tikai vienu - jāizdomā, ko grib, tad jāizdomā, ko no tā var atļauties un tad jākrāj, jākrāj un jākrāj
16.10.2015 15:11 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es uzskatu, ka par savām kāzām ir jāmaksā pašiem un kredītu jau nu noteikti nav jāņem ;) ja vecāki uzsauc kāzas, tad tā jau ir viņu dāsnuma pakāpe, nevis svēts pienākums...
Protams, izmaksas atkarīgas no tā, cik smalkas un apjomīgas gribas kāzas...citiem pietiek ar dažu stundu pieticīgu tusiņu mājās pie lielā galda, citiem vajag 3 dienas svinēt viesu namos, restorānos, ar ledus skulptūrām, šikām tortēm, karietēm un sazin ko vēl :)

Katrā ziņā, es zinu, ka man nebūs nekādas grandiozās kāzas, jo viesu nebūs daudz, neko šiku nevajag, labāk gribu ceļojumu :D un vienīgais uz ko nevar taupīt ir fotogrāfs ;) pārējo var sazīmēt nedārgi... Un kleitu nekādā gadījumā neīrēšu, pirkšu savu :-P bet nu tas vēl tālu tālu un gan jau būšu 5x pārdomājusi...
16.10.2015 15:18 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Mums kāzas izmaksāja ap 6 000. Bet daudz kam pietrūka, ko gribējās.

Kleita - 500eur, viesu nams laikam ar ēšanu bija 2500, baznīcas izdevumi 200eur, kūka 150eur,
fotogrāfs un filmēšana caur paziņām bija pa lēto kopā ap 700eur, dīdžejs 300eur laikam bija, grupa, kas uzstājās 400eur, skaistumkopšana 100eur, uzkodas, dekorācijas, ziedi.. precīzi vairs pat neatceros.
Un mums vecāki arī piemeta, nekaunos par to, paši neprasījām, viņi uzstāja, ja var atļauties, neredzu problēmu.
16.10.2015 15:23 |

Reitings 389
Reģ: 19.12.2012
Esmu laikam pilnīgi ārpus normalitātes :D Es vēlos kāzas, kurās esam tikai mēs paši un max daži tuvākie draugi. Bet nebūtu nekas pretī arī tikai divatā, ar lieciniekiem, kaut mežā uzcelt altārīti. :) Negribas visu to lielo balli un ņemšanos dienas garumā. Priekš manis kāzas ir/būs tas pasākums mūsu pašu starpā. Man precēties gribas dēļ tā, ka es vēlos būt tā vīrieša sieva, un pats pasākums man ir mazsvarīgs. Vienkāršu, bet skaistu kleitu gan es vēlētos. Tāpēc man šķiet, ka esmu ļoooooti ekonomisks variants :D
Tajā pašā laikā ar prieku dodos arī uz lielām kāzām, jo man prieks, ka cilvēki sper šādu soli. Pasākums ir katra paša izvēle, galvenais, lai abiem domas sakrīt. Izmaksas - kāzām kredīts nešķiet prātīgākais naudas izlietojums, BET katram savs. Neuzskatu par vecāku pienākumu šo notikumu sponsorēt, bet ja vecākiem ir šāda iespēja un vēlme - kāpēc ne. Bet tas noteikti nav pienākums. Attiecīgi, viens variants kā tikt pie naudiņas - pelnīt un krāt, pelnīt un krāt.
16.10.2015 15:26 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Sanderinajushies bijam gadu.

Par kazaam maksajam pashi. Kreditus nenjemam vecakiem neprasijam. Kraajam un taupijaam.

Kazas sanaca padargi , bet tas tapec ka es vnk nesedeju stundaam un nemekleju leetakos variantus
16.10.2015 15:27 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Darudzene taisīja kāzas 12 gadā - 4000 latos samaksāja par 2 dienu kāzām.Viesi kaut kur pie 50 bija,ja nemaldos.
Kolēģe nesen kāzas taisīja - 5000 eiro.Arī cilvēku skaits kaut kur tāds pats.

Es laikam milzīgas kāzas nemaz negribētu.Man galvenais,lai draugs,vedēji un mācītājs ierodas. :-D:-D Un paratsi kaut kā,jo vairāk cilvēku,jo pašai līgavai lielāks stress.
Tā kā es būtu par mazām un intīmām kāzām,kā nekā man jau viņš ir vajadzīgs, nevis grandioza balle,salūts un ikri uz galda. :-D:-D
16.10.2015 15:31 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Un vel - vecāki dod tik cik var iedot,mums nāktos pašiem plānot,krāt un darīt.
16.10.2015 15:32 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Bella. kas bija Tava dekoratore?

Šobrīd budžets ~9000 eur. Plānojas 65 viesi.
Precamies nākošgad, tāpēc ir vēl laiks piekrāt, kā arī abiem jau ir esošie uzkrājumi, krājām kaut kam noderīgam. Vecāki teica, ka iedošot naudu kāzām, bet mēs atteicāmies, teicām, tad lai to naudu uzdāvina, ka paši tiksim galā ar izmaksām.
Ceru, ka kaut kur sanāks ietaupīt, bet baigi nepārdzīvošu, ja tā arī būs uz 9000 eur, jo tomēr precamies vienreiz un uz mūžu :) līdz ar to negribas, ka kāzās kaut kā pietrūktu, negribas stresa (kā visu paspē), gatavot viesiem ēdienu vispār man šķiet absurds (ne jau uz savām kāzām!).
16.10.2015 16:00 |

Reitings 15092
Es joprojām nesaprotu, kā mēs pamanījāmies sakrāt kāzām nepilna gada laikā. :-D Nu ok, vīrs baigi rukāja visu vasaru un pārējās izklaides maksimāli ierobežojām. Bet vienīgais, ko varu pateikt - nezinu nevienu, kurš būtu iekļāvies sākumā plānotajā budžetā. Mums bija mēŗķis iekļauties 4000-4500 eur, beigās aizgāja drusku pāri 5000. Kaut arī kāzās bija tikai paši tuvākie (nepilni 60 cilvēki) un viss bija pa vienkāršo bez nekādām liekām greznībām + daudz darījām paši.

Forši ir tas, ka lielu daļu izdevumu var maksāt pakāpeniski, tad to tā nejūt. Vienu mēnesi iepirkt kaut ko no dekorācijām, citu - kleitu, vēl citu mēnesi - kurpes vai gredzenus un tā. Lielākais maksājums, kas ir viesu nams + ēdināšana arī tika maksāts pa daļām.
16.10.2015 16:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nezinu, kur tadas summas izraujat, bet te laikam runa vairak par loti glauniem viesu namiem vai lielpisetam.

Mana draudzene preceejas Kurzemee, divas dienas viesu namaa pie ezera, viesi ap 70 un izmaksaaja ap 1600ls.
16.10.2015 16:20 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Veel kas mani vienmer fasnice, maksat fotografam 700/un uz augsu, euro. Man izpratne ta ir tiraka skiesanas ar naudu. Katram protams savs, bet viedokli izsaku tapat.
16.10.2015 16:24 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Mūsu kāzas izmaksāja ~6500 eiro. Divu dienu kāzas bez ekstrām, bez kāzu ceļojuma (kaut gan, uz reiz pēc kāzām bijām divas dienas kaimiņzemē atpūsties :-D). Viesu skaits - 68.
Mums nebija izdevumi kūkai (to cepa mana mamma) un kāzu auto (izdevumi tikai degvielai).
Nedaudz piedomājot pie tēriņiem, naudu sakrājām 5-6 mēnešos.
Tagad varu teikt ka nenožēloju nevienu iztērēto eiro - tas bija tā vērts! (l)
16.10.2015 16:43 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Aaa, tajā budžetā ir iekšā kāzu ceļojums un dāvana vedējiem - arī ceļojums. Ja nu tas ko maina... :)
16.10.2015 16:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)