Labvakar! Esmu nopirkusi dzīvokli, ir jāpārraksta visi komunālie uz manu vārdu. Varbūt kāda no jums ir ar to saskārusies un var padalīties ar to kā pareizi būtu jāraksta tas pieņemšanas, nodošanas akts. Vai varu to pati rakstīt uz baltas lapas? Vai arī kaut kur i-netā var dabūt kādu veidlapu paraugu?
Paldies!
Pieņemšanas-nodošanas aktu var sameklēt internetā, tieši dzīvokļiem. Abas puses to parasti paraksta pirkuma līguma parakstīšanas procesā. Manā skatījumā būtu drošāk parakstīt šo aktu, kurā ir uzskaitīti skaitītāju rādījumi, lai vēlāk nerastos kādas nesaprašanās.
Citi cilvēki arī tā dara, galvenais, lai atbilst prasībām (datums, vieta, paraksti, kas, par ko utt.) Bet mans tas neliekas nopietni, vieglāk paskaties paraugu netā un uztaisi pavisam vienkāršu datorrakstā. Kur problēma?
To bija jaqdara pirms perc, parbaudit vai kur navc paradi.,Piemeram gazes, tagad neko. Ar ipasumu apliecinosu dokumentu ej uz latrvenergo, gazi un tml. slegt ligumu par pakalpojumu uz tava varda, pirms tam noraksti skaititaju radijumus, ari ar apsaimniekotaju tev jasledz ligums,
Var arī ne pie notāra parakstīt pirkuma līgumu un pieņemšanas-nodošanas aktu. Tas tā, zināšanai. Notāram ir vienkārši jāredz parakstītais līgums, lai varētu sagatavot nostiprinājuma lūgumu. To dara reizē ar līguma parakstīšanu, lai būtu drošāk, bet ne obligāti.
bet tu cerams kad skatijies dzivokli parbaudiji latvenergo, gazi un etc, vai nav paradu? Tiesi tu, makleriem ka redzam nevar ticet. Ari atslegas atdod pie notara pec tam kad viss parakstits, momenta uzreiz,
Es neskaitāmus līgumus esmu parakstījus, PNA vienmēr tika parastīts pirms atslēgu nodošanas jaunajam īpašniekam.
Par to vai ir parādi normāls pircējs pārbauda pirms pirkuma līguma parakstīšanas.
Vissmieklīgākas laikam bija viens gadījusm, kad mums jauna meitene pirka dzīvokli centrā. A tur WC neatrodas tieši dzīvoklī. Un šī jau visu parakstījusi, ievākusies. Un nakamajā rītā mums dzusmīga zvana. Ka viņa no rīta aiziet uz WC, a tur piekšā vecis sēž. Tā viņa uzzināja, ka WC nav viņas īpašums, bet koplietošanā ar kaimiņu. :-D