Kādu sieru izmantot ēst gatavošanai

Reitings 6
Reģ: 12.10.2015
Mans draugs mīl sieru, un gribas iepriecināt viņu ar garšīgo ēdienu. Bet pati neēdu sieru, jo cenšos ēst veselīgi, un nezinu, kādu sieru labāk lietot ēdiena gatavošanai. Nesen rīvēju kaut kādu sieru uz pildītām pankūkām, bet viņš neizkusa, bet kļuva staipīga un cieta. Tātad mans jautājums:

Kādu sieru jūs lietotu sekojošiem ēdieniem:
- pizza, pildītas pankūkas, karstas sviestmaizes
- lazanja
- siera un kartupeļu sacepums
http://www.delfi.lv/receptes/kartupelu-un-siera-sacepums.d?id=46407521
(jau taisīju pēc šīs receptes un sanāca ļoti gardi. Viņš apēda trīs porcijas, un uzslavēja mani :-P )
- uz sviestmaizēm

Un droši rakstiet ja jums ir kādas interesantas receptes ar sieru.
Paldies!
13.10.2015 09:42 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
ja krievijas siers tad tikai smiltenes , citus nepērku :)
zupās , dzintara klasiskais kausētais
picai parasti , mocarella , krievijas un obligāti ar zilo pelējumu kāds
salātos brinza vai fetaki
klasiskajos siera salātos - krievijas
lazanjai - pēc iedvesmas , bet bieži pērku tirgū sieru kurš saucas - siers picai , labi kūst un garšo arī ok
13.10.2015 14:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nosauktajiem ēdieniem es labprāt pievienoju mozarella un/vai cheddar sieru. Cheddar ir pikantāks :)
13.10.2015 14:45 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Siers nekūst, ja tajā ir maz tauki (piemēram visādi beztauku un liesie sieri), te nav nekāda sakara ar izstrādājumiem.
13.10.2015 14:50 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Picas pamatā ir mozzarella, bet tas noteikti nav vienīgais siers kuru var izmantot, var pievienot dor blu, brie, gorgonzolas arī fitaki un fetas, parmas, ementāles un citu veidu sierus kā picas sastāvdaļas.
Pildījumos patīk izmantot labi kūstošus sierus, tā pati mozzarella, ļoti patīk buritas siers.
Lazanja, klasika protams parmigiano un arī pekorino.
Uz krekeriem, krostini krēmsieri ir favorīti mascarpone, filadelfijas siers kā arī ricota.
Tartēm, sacepumiem, kuros izmanto sieru arī iespēja ir dažādoties.. manuprāt ļoti labi sader Latvijas pikantie, vai zaļumu sieri tartēs kopā ar dārzeņiem. Vai piemēram čedaras siers zivju un kartupeļu sacepumā. Rakstu un jau gribas ēst. Savukārt Latvijas kūpinātie sieri ir ideāli karstmaizēm krāsnī ar tomātiem, tas aromāts....
13.10.2015 16:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits