Mana mīļākā salātu mērce, ko gatavoju teju katru reizi, kad galdā lieku svaigos salātus:
* 2ĒK zaļumu/ šalotes sīpolu/ baltvīna etiķis (etiķa izvēli maiņu pēc garastāvokļa :D)
* 1ĒK extra virgin olīveļļas
* 1/2 TK Dižonas sinepju (citas sinepes man negaršo )
* nedaudz piparu mix vai zaļumu sāls
* mazs, ļoti smalki sakapāts šalotes sīpols.
Visu kārtīgi ar dakšiņu saputo, lai veidojas gaisīga un krēmīga mērce. Lej pāri svaigajiem salātiem, kam ir pielikti klàt produkti pēc izvēles (gurķis, ķirštomāts, turku zirņi, saldā kukurūza, paprika, vistas fileja, lasis, paipalu olas, sēklas, pupiņas, u.c.).
Vēl man garšo rīvēti biešu salāti ar ķiploku, svaigu petersīli un grieķu vai skyr jogurtu.
Tomatu-gurķu-sīpolu salāti ar zaļumiem un skyr jogurtu.
Zaļo labu salāti ar zaļumiem, gurķiem un kefīru.