Portatīvā datora lādēšana

Reitings 385
Reģ: 14.06.2015
Radās jautājums kā jūs darāt. Es portatīvo lieku lādēties tikai tad, kad baterija ir palikusi tikai kādi 12-14% un velku ārā kad ir 100%. Vai tā ir pareizi darīt? Tā baterija nebojājas? Vai man tagad turēt datoru pie strāvas visu laiku vai kā?
12.10.2015 12:17 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Uzlādēju un vadu izrauju. Man patīk ar datoru nēsāties apkārt pa māju :D
12.10.2015 15:56 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Baterija ir nolietojusies, datoram ir 3 gadi. Bet nu kādu pusstundiņu vēl var bez vada pasēdēt, ja vajag :D Man kā kuru reizi, dažkārt visu dienu nostāv pie vada, ja slaistos pa gultu, citkārt lādēju ārā līdz pēdējiem % un tad slēdzu pie lādētāja. Kopumā 3 gadi priekš baterijas šķiet pilnīgi normāls laiks, lai rastos nolietojums un dators ātrāk izlādētos.
12.10.2015 16:04 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ja gribi datoru visu laiku turēt pie strāvas tad ņem laukā bateriju, bet ja gribi bateriju ilgāk saglabāt tad attiecīgi rauj ārā kad viņa ir uzlādējusies un pieslēdz lādēties kad jau gandrīz tukša. Ja turēsi visu laiku baterīju pie lādētāja, beigās tā baterija vispār neturēs ilgāk par 10 min.

Datoram 5 gadi, baterija beigta un notur kādas 5 minūtes bez uzlādes, bet nekad neesmu ņēmusi ārā bateriju un datoru vienmēr turu pie strāvas. Un jā, portatīvais man ir stacionāra datora vieta. Mans dators ieslēgts ~12-15 h dienā, jo strādāju ar to, līdz ar to nav variantu + pēc darba skatos filmas, sērfoju i-netā utt.

Draudzenei 4 gadi datoram, vadu pie strāvas tur vienmēr, bet ar izņemtu baču. Rezultātā tur arī baču kādas 2h, bez vada.. Abām ASUS modeļi
12.10.2015 17:13 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Visu laiku staav pie straavas. Negribu visu laiku chakareeties un paarbaudiit, cik ilgi man veel baterija turees. Datoram jau 4 gadi un nekaadu probleemu.
12.10.2015 17:56 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Nu nezz, kad datoram nopirku jauno bateriju, centos sekot, lai pa lieko netiktu turēts pie strāvas, bet tad rokoties pa vairākām diskusijām (kur katrs bija par savu) nonācu arī pie viedokļa, kurš šķita visloģiskākais, t.i., jālieto, kā ērtāk :D
Pamatojums - lai arī baterija bojājas esot pie strāvas, baterijai tomēr ir arī uzlādes cikli, cik tai ir garantēta dzīve, piem., 500 uzlādes/izlādes, pēc kurām sāk parādīties mazāki vai lielāki gļuki, nolietojums utt..
No pieredzes, šobrīdējam datoram ir bijušas 2 baterijas:
1) Oriģinālā, ko nost no lādētāja lietoju samērā bieži, kas sāka gļukot pēc 6 mēnešiem un pavisam nosprāga pēc mazāk kā 2 gadu laikā

2) Ķīnietis, kas piekopjot pilnīgas uzlādes un izlādes principu sāka gļukot pēc 3 mēnešiem. Kopš pirmajiem gļukiem nošpļāvos par to, ka pēc šādiem centieniem baterija joprojām netur un sāku lietot kā ierasts bija ar stipri gļukojošo oriģinālo - visur pie strāvas izņemot tad, kad eju uz ~1-2h uz otru istabu, ārpus mājas prakstiski visu laiku pie vada.
Šobrīd baterijai ir tas pats vecums, kas oriģinālajai, kad tā nosprāga pavisam, tikai ģļuku praktiski nekādu, tur mazāk kā sākumā, bet joprojām gandrīz 2h.
Secinājumus katrs var izdarīt savus, katrā ziņā, manējie ir tādi, ka nav vērts čakarētie.
P.S. Ja baterija tiek ņemta ārā no datora kamēr tas darbojos, jūs riskējat ar datora veselību strāvas izmaiņu dēļ lietošanas laikā (tāpēc tādu metodi pielietoju ļoti reti - jāizslēdz dators, lai izņemtu bateriju, pārāk čakarīgi..)
P.P.S. Bateriju ļooooti nokauj Sleep režīms. Arī ar hibernizāciju nevajadzētu aizrauties, tas gan vairāk cietā diska veselības dēļ, bet tā vairāk veiksmes spēle.
12.10.2015 18:28 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es turu visu laiku pie vada bez baterijas iekshaa:)
12.10.2015 18:31 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Es turu pie strāvas ar visu bateriju iekšā, jo baterija stabilizē spriegumu. Turklāt gadās, ka elektrība raustās.
Pirms trim gadiem, kad portatīvais bija jauns, baterija turēja 3h. tagad max 1,5h.

Manuprāt, baterijai vienmēr jābūt iekšā. Gudri cilvēki pat stacionārajiem liek UPSi.
12.10.2015 18:39 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Blackshmith sprieguma stabilizēšanas funkciju pilda strāvas pārveidotājs lādētāja vadā.
12.10.2015 19:32 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Alexxa[/b} Man vajag lai elektrība nepazūd.
Man pagastā elektrība raustās. Piemēram, tās eko spuldzes neko nejūt bet es lieliski dzirdu kā raustās elektrība. Lētās dator tumbiņas nograb pat tad kad ledusskapis ieslēdzas. Tā es aŗī visu dzirdu. Nograb elektrība, izslēdas datortehnika.
12.10.2015 19:55 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Tā kā man baterija tur aptuveni 1-1,5 dienas, tad nav pieslēgts strāvai, jo nav jau īsti jēga. Vispār neredzu īsti iemeslu lieki portatīvo turēt pie strāvas padeves :)
12.10.2015 21:27 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Datoram 5 gadi, baterija beigta un notur kādas 5 minūtes bez uzlādes, bet nekad neesmu ņēmusi ārā bateriju un datoru vienmēr turu pie strāvas. Un jā, portatīvais man ir stacionāra datora vieta. Mans dators ieslēgts ~12-15 h dienā, jo strādāju ar to, līdz ar to nav variantu + pēc darba skatos filmas, sērfoju i-netā utt.

Šajā gadījumā nav brīnums ka baterija ir beigta jo lādētājs vienkārši ir nočakarēts ka nesaprot vairs kad ir pilns un kad tukšs.
Draudzenei 4 gadi datoram, vadu pie strāvas tur vienmēr, bet ar izņemtu baču. Rezultātā tur arī baču kādas 2h, bez vada.. Abām ASUS modeļi

Ir atkal otra galējība ka uz ilgu laiku ņem laukā bateriju un nelādē tad arī baterija nobeidzas vai vienkārši nav tik izturīga, it īpaši ja baterija ir izņemta laukā tad kad tā ir bijusi pilnībā izlādēta un tā turēta kādu laiku.
12.10.2015 21:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits