Es kā grūtniece varu teikt, ka nav vajadzīgas nekādas baigās privilēģijas, bet būtu jauki ja apkārtējie reizēm izturētos pret grūtnieci saaudzīgāk, piemēram, sabiedriskajā transportā. Es saprotu, ka ne vienmēr var pateikt, ka sieviete ir grūtniece, bet man pēdējā laikā (pēdējais grūtniecības mēnesis) gadījies diezgan neforši, piemēram, sabiedriskajā nepalaiž apsēsties jauni vīrieši vai vīrieši vispār. Nav jau tā ka es ģībstu, bet man ir grūti pārbāztā tramvajā nostāvēt kājās ar lielu punci. Tas pats veikalā, pēdējās nedēļas laikā 2x mani ir neiecietīgi pagrūduši vai spraukušies garām tā, ka mani ar visu milzu vēderu ietriec letē. Nu tāda izturēšanās nav patīkama. Jā, es varbūt esmu lēnāka, bet es pēc 5sekundēm tevi palaidīšu ja gribēsi man tikt garām.
Btw, kas te minēja kā privilēģiju atgriešanos darbā - nez vai tā ir privilēģija, jo kaut kur pēc tā 1.5 gada taču ir jāatgriežas un kāpēc lai tā nebūtu darba vieta, kur sieviete pirms tam strādājusi un godprātīgi darījusi darbu. Pēc slimības lapas taču jeburu citu arī neatlaiž.
Par darbu gan jāskatās kāds darbs, bet ja grūtniece lūdz nepārkraut ar darbiem, tad nevajadzētu to darīt, jo grūtniecības sākumposms ir vārīgs un liels stress var ietekmēt kā viss izvēršas. Zinu no draudzeņu pieredzes. :-/