Sveikas, dāmas! Vēršos pēc padoma pie Jums, jo vairs nezinu, ko iesākt. (t)
Tātad, man ir 17 gadi un šovasar, jau otro vasaru pēc kārtas, piestrādāju uzņēmumā, mēdzu strādāt arī skolas laikā pa brīvdienām. Darba uzdevums - klientu apkalpošana pa telefonu. Strādāju, muļķe, bez līguma. Algas nekad nemēdza maksāt laikā, tās bija, teiksim, neregulāras, kā arī praktiski nekad alga nebija par visu mēnesi uzreiz, bet, piemēram, nedēļu, divām nedēļām. Par to nekad nebiju iepīkstējusies, jo par algas apjomu kā tikai skolniece noteikti nevarēju sūdzēties. Bet, problēma ir tāda, ka vēljoprojām neesmu saņēmusi ne centu par augusta algu. Priekšnieks, kurš izmaksā algas, neatbild ne uz zvaniem, ne sms, sadabūt viņu rokā nav iespējams. Vairs tur nestrādāju - neesmu pateikusi, ka aizeju pavisam, vienkārši palūdzu, lai pašlaik neliek mani grafikā, jo vairs nespēju savienot darbu ar mācībām. Neesmu saņēmusi 400 EUR, kas man ir ārkārtīgi nozīmīgi, jo jāpalīdz uzturēt ģimene.. Vai ir jēga iet kaut kur sūdzēties, piemēram, uz darba inspekciju? Jo līguma man nav, nevaru īsti pierādīt, ka tiešām tur strādāju. Vienīgais, ko varu, teiksim, uzrādīt, ir mani darba grafiki, personāla daļas vadītājas e-pasti vai, piemēram, vienīgā sms, ko esmu no priekšnieka saņēmusi. Vai tas palīdzētu kaut ko? Vēl varu sūdzēties, ka es kā nepilngadīgā tiku nodarbināta 12 h dienā bez pārtraukumiem un reizēm arī strādāju pa naktīm, kas, cik zinu, nav atļauts un pārsniedz likumā noteikto stundu skaitu, ko drīkstu dienā strādāt. Vai es reāli varu kaut ko iesākt šajā situācijā, lai dabūtu savu naudu? (t)