2 rutki,
2 burkāni,
12 valrieksti,
½ tējkarote citrona sulas,
augu eļļa,
ķiploka daiviņa,
sāls pēc garšas.
Pagatavošana: rutkus un burkānus rūpīgi nomazgā, nomizo, sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Ķiploku un valriekstus sagrūž piestiņā, pievieno citrona sulu un augu eļļu, sāli pēc garšas. Visu samaisa.
1 rutks,
100 g graudaina biezpiena,
2 ēdamkarotes skāba krējuma,
2 ēdamkarotes lazdu riekstu,
cukurs pēc garšas.
Pagatavošana: lazdu riekstus uz sausas pannas apgrauzdē, atdzisušiem noloba miziņu un saberž smalkos gabaliņos. Rutku nomazgā, nomizo un sagriež smalkās skaidiņās. Sajauc ar biezpienu un krējumu, cukuru un pasniedzot pārkaisa ar lazdu riekstu drupačām.*
Visu esmu gatavojusi