Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

skriešana. sāp kājas

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Sveikas! Neskrienu ļoti regulāri, bet kādu 1 vai 2x nedēļā sanāk. Problēma tajā, ka ir reizes, kad sāk sāpēt kājas potīšu locītavas vietā. Nevaru saprast kas pa vainu, citreiz pat noskrienot kādu 1km jau sāk tik ļoti sāpēt, ka knapu varu kājas no zemes pacelt, bet neesmu vispār nogurusi un nekur citur arī nejūtu neko, bet tajās vietās sajūta tāda it kā visu dienu viņas tur būtu locījusi. Ir reizes, kad tā ir tikai vienai kājai. Pirms skrienu, vienmēr kārtīgi izstaipos. Kad nav šī problēma, tad bez pūlēm varu noskriet 5-6km, varbūt varat apgaismot, kas pa problēmu? (t)
06.10.2015 13:26 |

10 gadi
Reitings 904
HELPP!!:( joprojām aktuāli! No rīta gāju skriet, bet netiku tālāka par 1km:( kāju ikri un locītavas tā saspringa it kā visu dienu butu skrejusi un fiziski nevarēju pacelt no zemes :( galigi nesaprotu kas par vainu...a
11.03.2016 17:51 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Varbūt tavi apavi nav piemēroti skriešanai? Nezinu vai LV kaut kur tas ir iespēkams, bet ir tādi testi ko var uztaisīt un atrast tieši savam skriešanas stilam piemērotus apavus - datorā tiek izanalizēta slodze skrienot, tavs individuālais skriešanas stils, vai tu slodzi nepārnes uz āru vai iekšu utt. atiecīgi var izvēlēties apavus kas būs tev labāk piemēroti.

Vēl noteikti pievērs uzmanību tam vai esi pietiekami iesildījusies un izstaipījusies, svarīgi ir izstaipīt muskuļus arī pēc treniņa, ko daudz aizmirst. Ja skrien uz trenažiera neliec pārāk lielu slīpumu, tas pastiprina slodzi uz kāju ikriem.
11.03.2016 18:50 |

10 gadi
Reitings 904
par apaviem gan šaubos, jo ar šiem vienmēr esmu skrējusi. Sākumā tādas problēmas nebija, tad vienu reizi parādījās, pēc kādām 3 skriešanas reizēm atkal utt., tas kaut kā periodiski uznāk, bet neko savādāk jau nedaru :/
11.03.2016 18:54 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Nezinu vai LV kaut kur tas ir iespēkams, bet ir tādi testi ko var uztaisīt un atrast tieši savam skriešanas stilam piemērotus apavus - datorā tiek izanalizēta slodze skrienot, tavs individuālais skriešanas stils, vai tu slodzi nepārnes uz āru vai iekšu utt.

Šāds pakalpojums ir veikalā "Maratons".
11.03.2016 19:02 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Man arī liekās, ka visa vain ir apavos.
11.03.2016 19:19 |

10 gadi
Reitings 3165
Reģ: 13.11.2011
par apaviem gan šaubos, jo ar šiem vienmēr esmu skrējusi

esmu dzirdējusi, ka arī skriešanas apaviem esot kaut kādi noteikti km, kad šie km esot noskrieti tad apavi vairs tik labi neiztur triecienu. nezinu, tā ir patiesība vai mārketinga triks.

bet man pašai ir tieši tāda pati problēma, aizvakar biju skriet un jau otro dienu šaaausmīgi sāp potītes.
11.03.2016 19:22 |

Reitings 19
Reģ: 28.06.2015
Varbūt pamēģini vairāk iesildīt potītes un skrienot uzliec potītes bandāžu. Pati skrienot, arī kādu laiku to lietoju, bet tas bija pēc traumas.
Ir dzirdēts, arī ka sporta apavi, ja aktīvi sporto ir jāmaina ik pēc pusgada vai biežāk, jo apavi novalkājas un kā minēja fifa neiztur vairs tā triecienus.
11.03.2016 20:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits