Kā izvēlējāties vārdu savam bērnam?

Reitings 196
Reģ: 28.06.2012
Labdien, meitenes. :-)

Vēlējos noskaidrot, kā Jūs izvēlējāties vārdu savam bērniņam? Kādi bija tie kritēriji, kurus ņēmāt vērā? Piemēram, skaists, labi skan, neparasts, internacionāls, labi iet kopā ar uzvārdu, utt.
Tātad- kāpēc izvēlējāties tieši šādu vārdu un ne citādāku?

Kas izvēlējās vārdu bērnam- mamma, tētis, abi kopā vai kāds cits?

Jautāju,jo veikšu bakalaura darba pētījumu par bērnu personvārdiem un labprāt uzzinātu, ko cilvēki ņem vērā, izvēloties personvārdu savam bērnam. Tādā veidā varēšu izveidot labāku aptaujas anketu ar pilnīgākiem, atbilstošākiem atbilžu variantiem.;-)

Kā arī, domāju Jums pašām arī būs interesanti uzzināt, kas veido tādu personvārdu dažādību mums apkārt- skolās un bērnudārzos.:-)
03.10.2015 12:22 |

Reitings 196
Reģ: 28.06.2012
Vai Jums ir svarīgi, lai bērna dzimšanas diena un vārda diena nebūtu pārāk tuvu vienai otrai? Piemēram, vienā un tajā pašā mēnesī.
Zinu,ka es negribētu, lai ir pavisam tuvu, tā teikt, atkal jāgaida vesels gads līdz nākamajiem svētkiem.:-D Kā jums ir?
03.10.2015 17:46 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Nu man arī negribētos, lai dz/d un v/d būtu vienā un tajā pašā mēnesī, bet to jau nevar tā par 100% ieplānot, galvenais lai bērna svētki nav pirms/pēc kādiem valsts svētkiem (jaunais gads, Līgo). Tad gan nebūtu forši. :(
03.10.2015 18:51 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Mani nosauca manā vārdā, jo tā ome gribēja. Kad ome gaidīja tēti, viņa ļoti gribēja meitiņu un sauktu tad viņu par ... Piedzima puika un vārdiņš nebija izdomāts. Tad ielika vārdu tētim, kurš bija tajā pašā datumā, kad kārotās meitiņas vārds. Kad piedzimu es, tad arī ielika to vārdu. Sanāk, ka omei, mammai un man vārds sākas uz vienu un to pašu burtu un ar tēti vienā dienā ir vārdadiena. Labi tas nebeidzās, jo pēc 4 gadiem manā vārdadienā ome nomira. Savā veidā tagad tā ir piemiņa viņai.
Savai meitai bija vienkārši - paņēmu skanīgu vārdu, kas asociējas ar smalkām un sievišķīgām sievietēm. Vīrs īpaši neiebilda.:-D
03.10.2015 19:12 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ja man kādreiz būs meitiņa, saukšu viņu vārdā, kuru vecāki man neiedeva tikai tādēļ, ka piedzimu tieši tajā pašā dienā, kad būtu vārda diena :D Līdz ar to vārsa diena un dzimšanas diena man būtu bijusi vienā dienā, un tos noteikti man nebūtu šķitis forši .. vismaz bērnībā, tagad gan būtu vienalga! :)

Lūk, tā ir sakritība, tā pati diena, ne tikai mēnesis :D
03.10.2015 21:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits