Skopais maksā divreiz?

Reitings 26
Reģ: 02.10.2015
Šodien uzmērīju ideālas melnas bikses birojam, bet nevarēju pārkāpt sev pāri, lai par tām samaksātu 80 eur. Liekas tik nesaprātīgi iztērēt tādu naudu par biksēm, kaut arī nekādu robu budžetā tas neradītu. Kā jūs esat novērojušas - vai ilgtermiņā atmaksājas pirkt dārgākas drēbes? Jūs labprātāk nopērkat vairākas ne tik augstas kvalitātes lietiņas, vai pērkat vienu un labu?
02.10.2015 23:19 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es apģērbu tā skaisti nēsāt neprotu. Tāpēc pērku lētas drēbes. Un neteiktu, ka Reserved baigi ātri nonēsātos. Vienīgais, kas izjūk pēc 1.mazgāšanas, ir NewYorker un daži Metas apģērbi. Pāris smukas lietas par kapeikām ir pirktas ķīniešos un uz tirgu. Vasaras apavus tikai tirgū, jo tie kalpo 1 sezonu. Ziemas zābaki ir salīdzinoši dārgāki 100+, bet arī tie ir apskrāpēti mašīnā un pa granti brienot. Toties vēl šoziem nokalpos, jo cauri nav. Netaupu uz džinsiem, maksāju 50-70 eur par pāri (tiem, kas saka, ka tas nav nemaz tik daudz - NY džinsus var nopirkt arī par 9.99) un tiešām kalpo ilgi (pēdējie iznīka, jo uzlēju netīšām motoreļļu virsū). Man apģērbam dzīvē nav liela nozīme, bieži neiepērkos un nav žēl izmest nolietoto. Kvalitatīvākas un līdz ar to dārgākas preces ir sadzīves tehnika un mēbeles. Uz to netaupu. Lai gan tvaicējamais katls man ir kaut kāds bezfirmas lētucis, nevis Philips utml.:-D Dārza piederumus cenšamies pirkt Fiskars, jo kvalitāte tiešām ir acīmredzama. Respektīvi, ir lietas, kur var ietaupīt, ir lietas, kur maza cena tik tiešām apzīmē sliktu kvalitāti.
03.10.2015 08:44 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Ja patik, tad pērku, protams, saprata robežàs. Ja ieraugu kko skaistu un pa naktīm gulet nevaru kā man to vajag, tad aizeju un nopērku. ( ja vel tā lieta ir veikala, ja vairs nav, tad skaidrs, ka tā nebija priekš manis un sirds atkal mieriga) :-D
03.10.2015 08:54 |

Reitings 93
Reģ: 09.07.2013
Vispār esmu diezgan skopa un ikdienas apģērbam cenšos ietaupīt pēc iespējas vairāk. Lētāku apģērbu pērku lielākoties tādēļ, ka man ātri apnīk. It kā pilns skapis, bet drēbju vienmēr pietrūkst, gribas ko jaunu un būtu grūti, visu ko vēlos pirkt pāri pa 60 Eur, par gab. Sava skopuma dēļ mācību esmu guvusi ziemas jakas un zābaku iegādē, tā kā šogad gan tos pirkšu dārgākus.
03.10.2015 09:10 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
1) Tevis atrastās bikses ir ideālas
2) To pirkums neradītu robu budžetā

Es būtu laimīga, ja atrastu ideālu apģērba gabalu par cenu, kas man ir pieļaujama! Parasti kožu pirkstos, kad ir kas tiešām labs, skaists, man piestāvošs, bet cena ir 2x dārgāka kā varu atļauties. Tad nu eju garām siekalojoties. Bet ja trāpās labs pirkums - pērku nedomājot. It īpaši LV ir tik grūti atrast labu apģērbu un piedāvājums ir nabadzīgs... Tā ka neatļaujos būt skopa, jo tad man nebūtu ko vilkt :-D

Un jautājums - vai skopais maksā divreiz? Atkarīgs no preces/pakalpojuma un daaaaudziem citiem faktoriem. Runājot par biksēm - manā pieredzē ir pierādījies, ka jā - džinsas par 100-150eur vai klasiskas bikses par 100 eur kalpo gadiem (!), man pat ir vienas džinsas, kas maksāja 170eur un šogad pamanīju, ka jau iet 5.kalpošanas gads un viņas izskatās super. Bet džinsas 30-40eur robežās izskatās pretīgas pēc vairākām mazgāšanas reizēm, staipās, dilst. Bet klasiskās bikses - nepieguļ, kā nākas un neizskatās reprezentabli.
03.10.2015 11:20 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manas dārgākās bikses nokalpoja vairākus gadus.. droši vien būtu ilgāk staigājusi, ja negadītos tik neveiks kritiens, kam sekoja drēbes uzplēšana :D

Ir lietas, kurās tērēju vairāk... ir tādas, kuras nopērku nesāpinot maciņu :)
03.10.2015 11:26 |

Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Parastās ikdienas drēbes cenšos nopirkt lēti, jo negribu staigāt vienos un tajos pašos apģērbu gabalos visu laiku.
Lēts ne vienmēr nozīmē s*ds - pirms dažiem gadiem nopirku humpalās H&M džinsa bikses pa 2 eiro, valkāju vismaz 3 gadus (neizskatījās nolietotas nemaz), un tad vienkārši sanāca izplēst pamatīgu caurumu :d. Ja nebūtu sanācis uzplēst, vēl joprojām valkātu.

Lietas, par ko ir mazliet žēl izdot naudu, bet nedrīkst taupīt - labi pārgājienu apavi un apģērbs.
Sanāca kaut kad uzrauties pārgājiena laikā ar Ecco trekkinga apaviem - it kā ir piemēroti pārgājieniem (pēc ražotāja apraksta), bet zoles slīd uz akmeņiem utt. mazākās rasas dēļ - fui, nekad vairs neko no viņiem nepirkšu un meklēšu apavus tikai no tiešām atzītiem ražotājiem.
03.10.2015 11:37 |

10 gadi
Reitings 106
Reģ: 04.04.2015
Man jau gandrīz 10 gadus ir vieni ādas zābaki ziemai, kuri joprojām ir labā stāvoklī. Pēc katras sezonas beigām, smuki notīri un ielieku atpakaļ kastē. Man ir daudz labu apavu, kuri ir kvalitatīvi un pirkti par lielām naudām un kalpo ilgi. Tas pats ar virsdrēbēm. Bikses un krekliņus pērku pa lēto, jo bikses man kalpo labi ja 2 mēnešus, jo vienmēr izdilst stakle manu resno cisku dēļ! :-D Krekliņus bieži noķēpāju tā, ka pēc tam nevar izmazgāt.
Ja būtu lielāka rocība, iespējams pirktu kvalitatīvu preci vienmēr, bet bieži pērku arī lētas preces. Pieredze ir dažāda - reizēm lētie apģērbi/apavi kalpo ilgāk, taču ir bijuši gadījumi, kad izjūk pēc vienas nēsāšanas reizes.
03.10.2015 11:45 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Man ir divas kategorijas. Pirmā ir klasiskas pamatlietas, kam naudu netaupu- mētelis, zābaki, kurpes, žaketes u.t.t. Tas tāds darba vajadzībām nepieciešamais pamatkomplekts. Tie kalpo ilgi, izskatās labi. Un vēl sporta drēbes patīk smukas un kvalitatīvas.
Un ir otrs gals- brīvā laika drēbes, apavi u.t.t. Tos mēdzu pat humpalās pirkts, kur nereti var izcelt tādas pērles, kas droši aizceļo uz pirmo kategoriju:D
03.10.2015 11:50 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man ir džinsa bikses, pirktas pa 15 latiem pirms 7 gadiem, nēsātas un mazgātas uz nebēdu, un tikai tagad izņēmu tās no izejamo drēbju saraksta, jo šuves sākušas drusku pūkoties. Pa to laiku vairākas zapping/mango/zaras bikses tika izmestas. Secinājums - džinsa bikses jāpērk džinsu veikalā. Par autores jautājumu - es pirktu, ļoti reti kad var atrast ko ideālu.
03.10.2015 12:04 |

Reitings 366
Reģ: 15.04.2015
Man drēbes ātri apnīk, tāpēc labāk, lai ir daudz un lētas.
03.10.2015 12:25 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ES izmisīgi censos atrast pieņemamā cenu kategorija lietas, kas apskatot un apčamdot šķiet tādas, kas nebūs izmetamas pēc 5-6 mazgāšanas reizēm.

Džemperi vispār ir šajā ziņā skumja kategorija. Tajā brīdī, kad Ogres trikotāžas pēc Calvin Klein pasūtījuma ražots vilnas+kašmira džemperis pēc paris mazgāšanām jau sāk drusku sabumbuļoties, tad paliek bēdīgi... Centies nopirkt itkā kvalitatīvu, bet tāpat nekāda ilga valkāšana nesanāk.

Tajā pašā laikā, ir gana daudz par lētām naudiņām pirkti apgērbi un apavi, kas kalpo gadiem.

Bet nu, lielāka iespēja, ka iegūsi mantu-maratonistu, protams, ir pērkot dārgākas lietas.

Vienreizējās lietošanas lietas pēdējā laikā cenšos nepirkt, pat ja pa pāris eiro.
03.10.2015 12:33 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Varbūt smieklīgi izklausīsies, bet es parasti iepērkos pēc intuīcijas. Ja ir sajūta, ka man tā lieta labi kalpos, tad pērku, ja nav, tad atstāju plauktā. :-D
03.10.2015 16:31 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Vai man vienīgajam patīk pirkt lietas,kas noderētu dažādiem izmantojumiem? :D Piemēram apavus,kas noderētu gan sportam,gan ikdienai. Vai soma,kas derētu gan celojumiem,gan trenažierzālei un jakas kas derētu vairākiem gadalaikiem?
03.10.2015 16:35 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Bruno-man arii ir taa...es veel piedomaaju ar ko saskanees kopaa,ja kaut ko ieraugu,kas loti patiik,bet neredzu sev pielietojumu-nememu(vieniigi tajaa gadijumaa,kad skaidri zinu,ka patiks kaadai no manaam meiteneem Latvijaa).Man loti biezi taa ir ar kleitaam ,svaarkiem.
03.10.2015 16:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits