Gints Bude

Reitings 3
Reģ: 29.09.2015
Vienā no Rīgas skolām Gints Bude tika aicināts kā lekcijas pasniedzējs. Lekcijas temats bija skolas formas un to aktualitāte. Toties visvairāk Gints komentēja nevis formas ieguvumus, bet skolēnu ģērbšanās stilu un izskatu. Sākumskolas meitenēm, kuras bija atnākušas ar ziedu vainagie, Gints teica, ka vainagi ir bijuši populāri vismaz trīs gadus atpakaļ, savukārt pati meitene ir atpalikusi no modes. Tika pārmests arī tai meitenek, kas zem sava balta topa vilka melnu kreklu. Gints to uztvēra kā apakšveļas rādīšanu turklāt nepieskaņotā krāsā. Pamatskolas skolēnu vecākiem Ginta sacītais izraisīja briesmīgas dusmas. Lielākais pārmetums tika izteikts vidusskolas meitenēm. Lekcijas vidū vairākas meitenes devās prom. Pēc to aiziešanas Gints atļāvās pārmest, ka 17 gadus vecas meitenes izskatās kā sapuvuši tomāti 29+ un viņām vairs nav nekādas nākotnes. Viņas līdzinās viena otrai un pat viņu vīrieši nespēs tās atšķirt. Vajadzētu piebilst, ka Gints nespēja savus komentārus izteikt meiteņu klātbūtnē! Vēlāk vēl vienu meiteni melnbalti strīpainā džemperī Gints nosauca par jūrnieku un norādīja un viņas fizisko stāvokli, atzīmējot ka viduklis nav izteikts. Ja jums tas neliekas nepieļaujami, tad ir vērts noskatīties paša modeljera bērnības bildes. Šobrīd viņa svars ir krietni mazāks, taču 18 gadu vecumā viņš svēra 100+ kg. :-O
29.09.2015 16:34 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
bet lai atrada sevi, un parunasim iztirzasim modes guru. Ja reiz kakis pirma pargaja uz personibam. Te ir interneta forums, un ka gan citadi .,,LABRIT:-P
30.09.2015 15:23 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Par to, kāds Bude ir vai nav modes eksperts, es nespriedīšu. Es par viņa profesionālo darbību neinteresējos.

Šoreiz par skolām un bērniem.
Pirmkārt, Bude pa skolām vazājas jau gadiem. Tas nekas jauns nav.
Otrkārt, ja ieraksta googlē "Bude noveda līdz asarām skolnieci", tur ir raksti par šo tēmu.
Treškārt - mēs te runājam par BĒRNIEM! Nevis par pieaugušo Cosmo publiku, kam domāšana un nervu sistēma ir gana attīstīta, lai laistu to Budēli gar ausi. Pat te ne visas tiktu galā ar tādu kritiku, bet viņš to izgāž uz bērniem, pie kam dara to skolā, skolas biedru un skolotāju klātbūtnē. Malači tās meitenes, kas aizgāja - nav jāklausās, kā Tevi aplej ar dubļiem kāds, kas savus kompleksus slēpj zem modīgām lupatiņām. Bet pārējie? Skolotājas nesaka neko. Skolēni arī klusē. Klusē nevis tāpēc, ka piekrīt Budem, bet tāpēc, ka baidās, ka iebildumi šim "modes guru", var vēlāk atsaukties uz sekmēm mācībās.
Arī turīgu vecāku bērni komplekso par savu izskatu. Labi, ne par lupatām kā tādām, bet kādai dibens par lielu, cita sev izdomājusi līkas kājas. Un kad kaut kāds tēvainis atnāk uz skolu un viņas visas skolas priekšā nokritizē, kompleksi no tā mazāki nepaliek. Ar bērniem ir jāmāk runāt. Pusaudži vispār ir atsevišķs stāsts - viņi komplekso par daudz ko vairāk, nekā mazi bērni un pieauguši cilvēki.
Te jau minēja, ka šāda uzvedība var novest pie alkohola un pašnāvībām. Pusaudžiem vairāk, kā jebkuram citam, gribas būt populāram, labi izskatīties un iederēties kaut kur. Atnāk Bude, sadzen kompleksos un pēc tam vēl visi klasesbiedri staigā pakaļ, atgādinot - skolās tā dara.
Patiniet filmu atpakaļ uz saviem skolas gadiem un padomājiet, kāda bija attieksme pret tiem, ko kritizēja. Svarīgāk par to, cik moderna lupata bērnam ir mugurā (moderna, nevis dārga), ir tas, kā bērns jūtās.
30.09.2015 15:50 |

Reitings 23705
, nu nopietni !? normāls vecāks paprasītu kā izskatās tas nolicējs ....un gan jau , ka ierēktu , tāpat kā es par EMO meitenītēm un puisīšiem
ir vecaki tak kas sadi doma un uzvedas.Pieaugusi cilkveki. Tas luk ir tragiski. Ko no tiniem var gribet.
30.09.2015 15:56 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Alexxa +++

Tagad jau tā, cik redzu meitenes, kas iet uz skolu, visas ģērbjās pilnīgi vienādi. Pat nerunāsim par formām, bet vienkārši- visi ir vienādi, viens matu stils (lielākoties dažādu garumu ombre), un klasiskais+sportiskais stils, jeb krosenes+svārki, tad tas, hipsteru stils... Pāris gadi atpakaļ mums skolā tik dažādus cilvēkus varēja redzēt, visi ģērbās kā kurš gribēja, un pa lielam, neviens tos gotus, emo, metālistus neaiztika.
Tagad liekas, tas nonācis līdz vājprātam, visos veikalos drēbes pa lielam ir vienādas, (šoreiz runāju par mūsu pilsētas aptuveni 10 apģērbu veikaliem). Un atkal nāks jauna ''mode'' un atkal visas staigās vienādas, tikai jau citā stilā... kaut kā pazūd tie bērni tam visam pa vidu, personība.
Un ja vēl kāds atļaujas šādi kritizēt... varbūt tai meitenei tā ziedu rota tik ļoti patīk, vai piestāv, ka viņa viņu nēsā neskatoties uz modi, pilnīgi norāmāli ir tad to bērnu kritizēt... :-/
30.09.2015 16:15 |

Reitings 23705
Tagad jau tā, cik redzu meitenes, kas iet uz skolu, visas ģērbjās pilnīgi vienādi. Pat nerunāsim par formām, bet vienkārši- visi ir vienādi,
bet cosmoties tada pasas lielakoties. Wee ari kas te par it ka dazadibum ir parasta peleka pele ka visas. Ko berniem jabruk virsu? Lia iet uz darbavietam un megina noriet bude pieaugusos,m tur ko bail ?:-D
30.09.2015 16:19 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Liels + Alexxai un Džokerei.

Neticu, ka stāstā minētās meitenes Budi aicināja novērtēt viņu stilu.

Ja stāsts ir patiess, tad lielākais bezgaumības kalngals ir pats Bude, jo ir jāmāk ne tikai skaisti izvēlēties apģērbu, bet arī vārdus, ko teikt, it īpaši bērniem!!!

___

Tās, kas stāsta, ka drēbes nav dārgas utt., laikam nezina kāda ir situācija valstī, it īpaši laukos. Zinu ntos bērnus, kuru vienīgie apģērba gabali ir nākuši no humpalām (ne jau no uzcenotā RDA vai kur citur), bet gan no tādām, kur jāsamaksā ziedojums, un pretī par to vari saņemt apģērbus.
30.09.2015 16:30 |

Reitings 7408
30.09.2015 16:38 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
esmu bijusi uz vienu tādu viņa lekciju, tiesa gan- pieaugušo publikai :) pat tur viņš publikai lika kaunpilni skatīties grīdā, kad paziņoja, ka ir zem jebkura normāla cilvēka goda pirkt vīriešu kreklu cenā zem 40 Ls :D

varianti būtībā ir 2, varbūt 3-
aizliegt viņam savus verbālos plūdus izgāzt skolās
skolā darīt zināmu, ka Jūsu atvase pilnīgi noteikti negrib un neapmeklēs šī cilvēka "pārgudrās lekcijas"
mācīt bērnam neņemt pierē šādu cilvēku teikto
30.09.2015 16:43 |

Reitings 1588
Citēju aizskartās meitenes mātes teikto:
"Sveiki!Esmu mamma meitenei,kura piedalījās lekcijā!Skolai ir noteikta forma,ikdienā-zaļi vai pelēki svārki,bikses,augšā-balta blūze,krekls!Bet nav noteikts centralizēts jakas vai vestes formāts!Ja bērnam paliek vēss tad mēs savai meitai iegādājāmies neitrālu(gaišu)pelēku jaciņu,kura pie pelēkām zeķubiksēm un pelēkiem svārkiem īpaši neizceļas!Vienīgi šai jaciņai pie apkaklītes ir gaiši spīgulīši,kuri īpaši acīs nelec!!!Budes kungs sākot savu dialogu ar bērniem(nekomentēšu par svešiem),nonākot pie manas meitas,pajautāja:kāpēc tu esi uzvilkusi tādu jaku!Esi baigā princese?Gribi izpatikt skolotājiem???Bērns bija kā zemē iedzīts!!!Nevainoju skolu,jo iespējams vēlējās sagādāt jauku tikšanos ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku!Bet,pat tos bērnus,kurus neaiztika,mājās esot stāstījuši,ka atmosfēra esot bijusi baisa!!!Esam iesnieguši iesniegumu arī Bērnu Aizsardzības inspekcijā!!!Viss,ka šajā rakstā ir rakstīts,vienīgi Budes kunga viedoklis!!!Lai viņam veicas!"
30.09.2015 16:44 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Man kkā nav cieņas pret pieaugušu vīrieti, kas bērnus, kam vēl psihe nav nostabilizējusies, noķengā. Jā, protams, ja prasa viedokli - ok, savādāk. Un nav arī cieņas pret tādu viņa PR speciālistu, kas apgrozas sieviešu forumā, ar putām uz lūpām viņu aizstāvot, izsakot kkādas replikas diskutētājām. Kas zin - varbūt to lasa kāda viņa potenciālā kliente, bet pēc tādas izturēšanās pat tādām par Budēli zustu interese.

Manos skolas laikos, kas jau gan bija sen atpakaļ, klasesbiedrene gāja Budes modeļu skolā (arī pats viņu ieraudzīja, starp citu). Meitenei 15 gadi, 180, 53 kg. Viņš vairākkārt nosauca viņu par tusni, un teica, ka tāda resnule nekad modeļu biznesā nevarēs strādāt. Kā rezultātā viņa pārstāja ēst vispār, un pēc laika tika ievietota slimnīcā un jau gulēja slimnīcā pie sistēmas, labi vēl, ka dzīva palika.
Jā, protams, ir bērni, kas māk sevi aizstāvēt ( bet tāpat nesaprotu, kādā sakarā pieaudzis vīrietis pamatskolas bērniem kko tml vispār saka?? ), bet ne visi tādi ir. Es pati esmu augusi lielā nabadzībā, kā dēl arī biju viegli iespaidojama, nu nevarēja drēbes man arī pa 5 ls nopirkt. Protams, vēlāk ir iespējas atrast darbu utt, bet līdz zināmam vecumam bērns tāpat ir atkarīgs no vecākiem. Un, ja nu nav tai mammai naudas, un pieaudzis vīrietis atnāk paņirgāties par viņa džemperi?? (t)
30.09.2015 16:46 |

Reitings 10
Reģ: 19.04.2010
SisleY un Ameliya!
Vienkārši izbeidziet melot!
30.09.2015 16:57 |

Reitings 23705
Vinas nemelo, bet izsaka visiem zinamus faktus. :-P
30.09.2015 17:03 |

Reitings 23705
Pa labi Dainis Berzins

vai nav drausmas :-D
30.09.2015 17:05 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Haha jā, visa pasaule melo, labi, ka ir Budēlis, kam vienīgajam ir taisnība, bet, redz, neviens viņam netic, ak, ļaunie sazvērnieki :-D:-D
Nu - tāds tādu atrod, tak normāls cilvēks neaizstāvētu tādu vīrieti pat par naudu :-D Bet jā, viņaprāt, tas jau kruta, aiziet uz skolu, bērnus nod*rst, vsmaz kkā var pašapziņu celt.

Ok, vairāk līdz tādam līmeni nenolaidīšos, lai te vēl diskutētu. Visi dzīvē saņem pēc nopelniem, un tikai aklais varētu domāt, ka tas pajolītis ir tīrs un nevainīgs, bet redz, visa pasaule nostājusies pret viņu.
30.09.2015 17:11 |

Reitings 7408
Rīdziniec, te nav jēgas pērties.
Ja kāds uzskata, ka viņa zināšanas par to, kuras kurpes piestāv pie kuras somiņas šosezon, atsver pilnīgu takta trūkumu un nezināšanu jautājumos, kā jāizturas pret bērniem, ne jau Cosmo to mainīs.

Katarīnas tēvs laikam pārāk bieži ir skalojis Budes kunga galvu, tādejādi izskalojot no turienes visas smadzenes.
30.09.2015 17:13 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Man nav personiska viedokļa par Budi. Vispār neko nezinu par viņu.

Manuprāt, kritizēt bērnus un pusaudžus nav pareizi. Padomus dot protams, bet vienkārši "nolikt" skolas vecuma bērnu nav pareizi.
Turklāt bērni un pusaudži ir atkarīgi no vecākiem. Mazākiem un arī lielākiem bērniem vecāki pērk drēbes, bet bieži nu nav tā laika domāt, cik tas moderni, vai tas saskanēs ar to vai to. Vēl līdzekļi nepietiek. Nerunājot vēl par trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm.
Vispār uzskatu, ka nu nav bērnu apģērbiem kaut kāds modīguma periods!
Un par ziedu vainagiem - tos visdrīzāk lika vilkt skolotāji, lai bērni izskatītos svinīgāki, par godu ciemiņam.

Vispār nesaprotu, kāpēc bērnu ģērbšanās stils jākritizē! Bērni un pusaudži tikai sāk atrast savu ES, kāpēc jarada jauni kompleksi?

Vispār man ir divas vecākas māsas, jaunu apģērbu redzēju ļoti reti! :D Bija moderni, nebija, neko.
30.09.2015 17:23 |

Reitings 1588
Daini, par ko es, Jūsuprāt, meloju???
30.09.2015 17:48 |

Reitings 10
Es neslēpjos aiz Nikiem, kā Jūs! Un Jūsu "drosme" ir tikai anonīma! Un Jūsu " vispārzināmie" fakti ir balstīti neinformētībā.
30.09.2015 18:05 |

Reitings 10
Ameliya! Skolā ir pieņemta skolas forma un katrs, kas to ignorē, tātad pārkāpj noteikumus. Un ja ir vecāki, kas to nesaprot un atbalsta, tad par ko ir runa?
30.09.2015 18:10 |

Reitings 23705
Ilgstosie lietotaji te sen nav anoinimni, parejiem ir cosmo foruma lietosanas noteikumi. Kurus jums deretu izlasit. Vai iemacities ko nozime forumi internetaa. Te nav trauki un nav ari guimjugramata onkulit. Es jus ta drikstu saukt, jo saviem gadiem esat nekopts, garlaicigs, nemoderns un vecs izskataties. Tas ir mans subjebktivais viedoklis. Modes PR kundzin.:-P
30.09.2015 18:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits