Vienmēr ērtāki ir pedagogi, kam viss vienalga! Arī man bija situācija, kad puika atnāk no skolas "sacepies" par savu matemātikas skolotāju - tāda un tāda.... man piesienas... Aizgāju, iepazinos ar skolotāju un sapratu - gudrs, dzīves pieredzējis pedagogs, kurš izjūt atbildību par to ka, tuvojas eksāmens matemātikā, bet klases lielākajai daļai pēc iepriekšejās skolotājas robi tādi kā ārprāts. Bet klasei iepriekšējā skolotāja škita, tik burvīga, tik jauka...
Arī šajā gadījumā - lekcija notika skolā, pedagogu klātbūtnē! Pirms tam skolas vecāku pilnsapulcē visi tika informēti. Kā rīkotos adekvāts vecāks? Aizietu mājās un pārrunātu ar bērnu, pārdomātu teikto... Pēc Jūsu rakstītā sajūta, ka raudoši bērni nesti kaudzēm ārā no zāles gluži kā ģībstošie bērni Dziesmu un deju svētkos. Bet nekas tāds nenotika. Interpretācijas rādās pēc tam, mājās - man te kāds mācīs kā ģērbties? Sazvanītu G. Budi vai skolas vadību, satiktos un izrunātu! Bet nē! Te mīļīši ir stāsts par atsevišku VECĀKU ambīcijām un kompleksiem! Un jebkurā klasē tādi ir, kuri savā neizdarībā vienmēr vainos citus! Un tad neviens arguments nav šķērslis! Zemiskumam nav robežu!