Īpaši labi neorientējos kāds ir piedāvājums Latvijā, neesmu liela saldummīle. Mauprāt, veikalā un kafejnīcā Gastronome ir laba izvēle, vienīgā vieta Latvijā, kur esmu atradusi vienu man mīļu gardumu.
Papēti dažādu valstu virtuves un veikalus. Paskaties, kas ir no franču patisserie, piemēram, canneles, madeleines, vari papētīt stāstu aiz kūkas
galette des rois, kurā tiek ievietota monēta ;)
Kā ar Vīnes Sachertorte, ir Latvijā pieejama?
Arī itāļu virtuve bagāta ar saldumiem.
Neesmu ievērojusi, bet iespējams ir peejamas,
biscotti di mandorla - mandeļu biskvīti
, ar dažādiem riekstiem, un visādiem veidiem
Arī ļoti interesants ir stāsts par Minne di sant`Agata ;)
Sfince di san Giuseppe, tiek ēsta 19. martā, par godu St. Joseph svētkiem. Ir tik ļoti daudz desertu un saldumu, no katra reģiona.
Un tā caur interesējošu valstu virstuvi izpēti, atradīsies, kas nebijis noteikti ;)
Un nevar aizmirs
space cake :D bet tā nav Latvijā legalizēta.
Par garšām, ne tik izplatītas varētu būt gaišais un tumšais plūškoks, indija vīģu želeja,zīdkoka (mulberry) ogas,
Nespole garša ( nenāk prātā latviskais nosaukums), garšā līdzīga aprikozei, bet man labāk pat patīk
Mes ar draugu vakar sapnojam par to, ka kaadam vajadzetu sakt taisit ekleerus ar dazadam garsham pildijumaa nevis tikai shokolades vai balto kreemu.
Francijā ir sastopami arī ar citiem pildījumiem. Jālaiž ceļojumā vai jāgatavo pašai ;)